napisał(a) woka » 31.03.2007 13:53
Ally ... hotele są w Krk, Baska, Malińska, być może są jeszcze w Punat i Omislaj ( nie jestem pewny). Dyskoteki poza hotelami nie widziałem. Genaralnie dyskotek nie wiadać, trzeba się tym zainteresować i dopiero znajdziesz. Ja mam takie odświadczenie, być może związane z tym że mieszkałem w taki miejscu gdzie żadne dzwięki orkiestry nie dochodzą. To nie jest np. wybrzeże naszego Bałtyku czy Hajduszoboszlo. Generalnie jest spokój. Natężenie turystów jest bardzo duże w Krk i Baśce. Mniejsze w Punat, Vrbnik, Malińska. Pozostałe miejscowości to tylko wczasowicze i obsługa "domów wczasowych". Vrbnik- stary (jak świat) ale to "stare" jest wielkości stadionu piłkarskiego. Reszta już normalna. Jeżeli szukasz ciszy i spokoju, jednocześnie aby nie było to zupełne "zadupie" to ... Vrbnik, Klimno, Silo. W innych tj. Baśka (tłok ogromny) KRK ( wieczorami problem swobodnego spaceru, wczasowicze którzy zatrzymali się w okolicznych wioskach, zjeżdzają do "ludzi" i luksusu).
Woda - do pływania i nurkowania na pierwszym miejscu bezapelacyjnie Vrbnik, później Krk. Ja, jak chcę na plażę, jadę do Baśki lub Cizine ( to ta z błotkiem, dobra dla maluchów ponieważ 100 m od brzegu głębokośc wody do kolan), jak chce ponurkować- nie wyjeżdzam nigdzie, zostaje na miejscu (Krk), mam swoje ulubione miejsce, zaciszne, spokojne, małe skałki. SUPER miejsce dla mnie.
ps. jak super oto przykład z dnia wczorajszego. Kolega wykupił Turcje, 2 tyg. za 4400 zł za dwie osoby, siostra namawia mnie na Jordanię ................ a ja jadę tam gdzie lubię i gdzie faktycznie wypoczywam - czyli Krk. Cenowo drożej jak Turcja.