Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kempingi na KRK, Cres, Losinj

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 10.02.2007 14:47

Jak byście jakieś zdjęcia zamieścili to było by super. :D Bo własnie myślę w tym roku jechać na Krk-a ze względu na bliskość Krakowa. :-)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 26.03.2007 20:44

Witam.
Jako, że wyspy Cres, Losinj i Krk stanowią mój tegoroczny plan "B" w razie gdy nie wyjdzie wyjazd na Korsykę po przeczytaniu wątku i relacji Maćka (jak zawsze bardzo pomocnej) chciałam tak objąć temat i popytac jeszcze conieco....

A więc z tego co udało mi się ustalić na Cres mamy następujące kempingi:

1) Brajdi na moru - Cres
2) Kovacine - Melin
3) Zdowice - Valun
4) Slatina - Martiniścica
5) Bijar - Osor
6) Preko Mosta - Osor
7) Baldarin - Punta Kriźa8) Lopari - Nerezine

Losijn:

1) Village Poljana - Mali Losinj
2) Cikat - Mali Losinj
3) Lopari - Nerezine
4) Rapocia - nerezine

Krk:

1) Pila - Punat
2) Skrila - Stara Baśka
3) Zablace - Baśka
4) Bunculuka - Baska
5) Politin - Krk
6) Jezevac - Krk
7) Bor - Krk
8 ) Puśća - Omiśalj
9) Njivice - Bjivice
10) Tiha - Silo
11) Klimo - Dobrinj
12) Draga - Malinska
13) Nevenka Kranjec - malinska
14) Ivan Bogocic - Malinska
15) Glavotok - Malinska
16) Amar - Njivine
17) Maslinik - Punat
18 ) Konobe - Punat

Zaznaczylam te które wydają sie najlepiej położone, na uboczu i nad ladnymi plażami. Jeśli macie jakieś uwagi to proszę o opinie: plusy i minusy.
Zastanawiam się nad tym jak obecnie wygląda kemping Skrila na Krk albowiem na zdjęciach jakie widziałam w folderach i necie kemping wyglada na kompletnie niezalesiony ..... :roll: co moze byc nieco problematyczne z z drugiej strony ma fajna plaże (przynajmniej na zdjęciach) i jest w cichej okolicy.
Porszę o korekrte jesli to mylne wnioski.

A może znacie jakieś przydomowe kempingi???
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.03.2007 21:00

Skrila jest położony w Starej Baśce. Z tego co pamiętam, z cieniem jest tam bardzo krucho. Podłoże w zasadzie skała, tu i ówdzie rosną drzewa figowe ( w zasadzie jedyny cień). Plaża natomiast bardzo ładna na którą lubią przyjeżdzać inni ( nie kempingowcy). Stara Baśka jest na topie, cieszy się bardzo dobrą opinią.
ps. Byłem tylko zwiedzić, nie mieszkałem.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.03.2007 07:59

No właśnie wydaje mi się, że z uwagi na ładne położenie i fakt, że Stara Baska nie jest duża jest to fajne miejsce.

Mój plan obejmuje tydzien na Cres lub Losinj i tydzien na Krk. Co do pierwszego tygodnia chyba wybiore Slatine lub Baldarin (tu cieszy informacja, ktora pojawila się w tym wątku, że ten kemping nie jest wyłacznie FKK) a na Krk chyba Glavotok jest zaciszny i wlaśnie Skrila...
O kempingach na Cres i Losinj coneco pisano na forum ale o tych na krk niewiele czytałam , stąd prośba o opinie.
Dzięki Woka za informacje. :D
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 27.03.2007 08:07

"Zastanawiam się nad tym jak obecnie wygląda kemping Skrila na Krk albowiem na zdjęciach jakie widziałam w folderach i necie kemping wyglada na kompletnie niezalesiony "
Byłem w 2006r. Terem pod namioty jest w duzym stopniu zadrzewiony i przynajmniej w czerwcu nie było kłopotu z miejscem w cieniu. Warunki sanitarne przyzwoite, wspaniała plaża FKK.
Kamping dla ceniących spokój i odpoczynek.
Uwagi: długie przyłacze elektryczne (min 50m),
brak możliwości chłodzenia wkładów,
brak możliwości parkowania bezpośrednio przy namiocie (25-100m).
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.03.2007 08:46

Ally .... zwróć uwagę, że Skrila jest położony jakby w szczerym polu. Do zabudowań Starej Baski jest kawałek. Tam jesteś skazana tylko na własne towarzystwo a rozrywki to najbliżej Punat.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.03.2007 09:35

Bubbu. Dzięki za informacje. Szczególnie te o istniejacym cieniu :D Masz może jakieś zdjecia?

Woka. Ja nie przepadam za rozrykami :D i dlatego szukam właśnie kempingów w "szczerym polu". Cenię sobie spokój, ciszę i piękne połozenie. To dla mnie najważniejsze.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 27.03.2007 09:47

Ally, dwie uwagi. Na camp w Valun nie wjedziesz samochodem-trzeba go zostawić przy wjeździe do miastaeczka na parkingu-dobre kilkaset metrów od kempingu, dla mnie dyskwalifikujące. Plaży ładnej tez tam nie widziałem ale byliśmy późnym popołudniem może dlatego :wink:
A co do Baldarinu - to podjechaliśmy pod bramę, golasy mnie nie przeraziły ale jak na mój gust był za bardzo na uboczy dla chcących robić coś więcej niż opalanie i kąpiele. Ponad 10 km wąziutką drogą z mijankami-do Osoru-upierdliwe to dosyć. Martinscica moim zdaniem jest idealnym kompromisem jeśli chodzi i spokój i kameralne położenie a dobrą komunikację z resztą wyspy :wink:
Z relacji znajomych "wyslanych" tam przeze mnie we wrześniu ubiegłego roku - kemping zmienił się tylko na lepsze - wyremontowali kolejne łazienki.
A w recepcji nadal pracuje sympatyczna Chorwatka studiująca w Katowicach :wink: po "znajomości" możesz pewnie liczyć na wskazówki extra :twisted:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.03.2007 11:54

ally napisał(a):Bubbu. Dzięki za informacje. Szczególnie te o istniejacym cieniu :D Masz może jakieś zdjecia?

Woka. Ja nie przepadam za rozrykami :D i dlatego szukam właśnie kempingów w "szczerym polu". Cenię sobie spokój, ciszę i piękne połozenie. To dla mnie najważniejsze.

Cisza, spokój, przepiekne położenie ........ tylko Skrila. Bardzo dobry wybór. !!!!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.03.2007 20:22

Maćku, rzeczywiscie Slatina wydaje mi się bardzo dobrym miejscem, patrząc choćby wyłącznie na zdjęcia. Natomiast te 10km dojazdu do Osoru z Baldarinu jakoś po ostatnich wojarzach po KOrsyce mnie nei przeraża :lol: - z Rodindinary też jeździliśmy gdzieś tyle do głównej drogi adojazd nie był zbyt szeroki i prosty :wink:

Woka.... czyli jak Krk to Skrila. A może Glavotok???Ktos pisał, że to cichce i spokojne miejsce?
Może ktoś się pokusi o porównanie.

Muszę też poszukać www tych kempów i popatrzeć sobie. Na razie zerkałam an kilk afotek i foldery, które mam w domciu.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.03.2007 20:24

Maciej napisał(a): Na camp w Valun nie wjedziesz samochodem-trzeba go zostawić przy wjeździe do miastaeczka na parkingu-dobre kilkaset metrów od kempingu, dla mnie dyskwalifikujące. Plaży ładnej tez tam nie widziałem ale byliśmy późnym popołudniem może dlatego :wink:

Skoro plaża nie zachwyca to już gorzej bo dojście do auta moge wytzymać choć kilkaset metrów to jednak nie 50m.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.03.2007 20:52

Nie znam Glavotok ale znam Malińską, tzn. byłem-widziałem. W Malińskiej masz krajobraz jabyś była nad dużym jeziorem, Skrila pod tym wzgledem jest ........ nad morzem. Ja stawiam w skali do 10pkt. --- - Skrila = 10, Malińska (Glavotok) = 4. Jednak to moje osobiste zdanie.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.03.2007 08:31

O ile dobrze zapamiętałam to Skrila jest położona w miejscu gdzie góry schodzą do morza..., tak? Hmmm może rzeczywiście takie położoenie powoduje, że jest bardziej atrakcyjna.

Muszę poszperać w necie za fotkami :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.03.2007 09:27

Tam gdzie góry schodzą do morza

Obrazek

Ładnie "schodzą" :wink: :lol: ale kemping na "patelni".

:papa:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.03.2007 10:56

Dzięki Janusz!!!
Ale ja jade we wrzesniu więc myślę, że z miejscem pod drzewkiem tam gdzie stoja namioty nie powinno być problemu.

A byłes na Krk?Bo fotka jak rozumiem z netu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi