Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kempingi na Hvarze oraz Bracu, kto był, który jest fajny?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 08.07.2003 14:12

Joedoe!!! Zapytaj Darka3 on nam dał namiary na jagodną i wspominał o bazie nurkowej ale ztego co pamiętam to jest drogo my mamy sprzęt amatorski poz. inga!!!
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 08.07.2003 14:58

Inga!!! JoeDoe!
jak jest z promami z Drwenika, czy to się coś rezerwuje?! czy poprostu czekam-wsiadam-wysiadam
wiem że pytanie banalne ......ale.... :roll:
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 08.07.2003 17:15

wcale nie takie banalne z tego co sie orientuje to trzeba być tylko 2 godz. przed przeprawa i nie trzeba nic rezerwować
tak wyczytałam w przewodniku Pascal'a i tak robimy
pozdrówka :)
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 08.07.2003 19:12

2 godziny to sporo ale sie załatwi :wink: skolko taka przyjemność
DarekJ
Odkrywca
Prom na Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 09.07.2003 07:49

inga!!! napisał(a):wcale nie takie banalne z tego co sie orientuje to trzeba być tylko 2 godz. przed przeprawa i nie trzeba nic rezerwować
tak wyczytałam w przewodniku Pascal'a i tak robimy
pozdrówka :)

Potwierdzam, z tym, że przy dużej kolejce można się nie załapać na pierwszy prom, ale też jak jest duża kolejka to promy nie kursują wg rozkładu, ale na okrągło czyli częściej.
Jest jeszcze prom ze Spltu do Stari Gradu. Jest droższy, ale może wyjść szybciej, bo autem z Sucuraju do Jesly jedzie się tą krętą drogą 1.5h.
joedoe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joedoe » 09.07.2003 12:29

a ktos moze mi przyblizyc co to za linia promowa? ta z drwenika? co tam takiego wspaniałego jest?
i mam tez pytanko czy prapratno o ktorym tu ktos pisal jest tez na hvarze, bo zadnego info nie znalazlem :)
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 09.07.2003 12:58

Joe Doe!!! Z tego co mi wiadomo Prapratno jest na Plejasacu koło Stonu amy w tym roku jedziemy na Hvar zostaw sobie tę wycieczkę na przyszły rok,co do promów to najbliżej na Hvar jest z Drvenika , ale i kursują promy ze Splitu do Starego gradu a tak nawiasem to nie chcesz się przejechć drogą ze Sucuraju do Jagodnej ? pozdrówka Inga!!!
joedoe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joedoe » 09.07.2003 14:06

hmm, inga ja tam niczego nie znam :) otwieram Microsoft Auto Route (czy jakos tak) wpisuje bielsko-biala -> znojmo (sklep bezclowy) -> hvar - i wyszlo mi ze mam dojechac do splitu i zalapac sie na prom

ale jak mi zywy czlowiek (nawet kobieta, hihihi) powie ze lepiej jest przez Drvenik to jusz tam pendzem :) , tylko nie chce mi sie jechac kilkanascie godzin a potem czekac nastepne 5 na prom, albo jechac 1,5h nad przepasciami ryzykujac zycie :) zeby zaoszczedzic 30zlotych,,, wiec jak , jak to jest? :)
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 09.07.2003 14:41

JoeDoe!!! Sorry nawet kobieta może się pomylić!!! zapomniałam że Ty jedziesz przez Cz. A a my przez Slk H i BiCh . A swoją drogą to możecie się przejechać po zakrętasach jak wypoczniecie pozdrówka!!!
joedoe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joedoe » 09.07.2003 20:24

heh,
tak mi teraz przyszlo do glowy takie dosyc wazne pytanko

mam nadzieje ze ta jagodna nie jest FKK 8O
bo jak tak to moje kobiety mnie zabiją
:?
DarekJ
Odkrywca
DarekJ

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 10.07.2003 07:20

joedoe napisał(a):heh,
tak mi teraz przyszlo do glowy takie dosyc wazne pytanko

mam nadzieje ze ta jagodna nie jest FKK 8O
bo jak tak to moje kobiety mnie zabiją
:?

Nie jest FKK ale jak wszedzie w Chorwacji amatorki topless mogą się znaleźć :D
Jasiu
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jasiu » 22.07.2003 23:14

na Hvarze jest duzy kemp za Sucurajem 4 km pol nudystyczny ale przecietny i jak chcesz spokoju to pojedz lepiej na drugi koniec wyspy do miasteczka jakos na 60 km wyspy jadac od strony Sucurajuale nie pamietam jak sie nazywa
Daras
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daras » 24.07.2003 14:54

...to cos nazywa sie pewnie Jelsa. Są tam 3-4 kampingi. Pisałem o tym wczesniej - poszukajcie.

daras
jery7
Autostopowicz
Re: kempingi na Hvarze oraz Bracu, kto był, który jest fajny

Nieprzeczytany postnapisał(a) jery7 » 20.04.2008 11:47

DarekJ napisał(a):
joedoe napisał(a):witam

zamierzam w te wakacje spędzić 7 dni na hvarze oraz 7 dni na wyspie brac, czy ktos z forumowiczów zwiedził kempingi na tych wyspach, które są godne polecenia?
Moje priorytety w kolejnosci ważnosci :D to:
- zacienienie (drzewa)
- fajna plaża
- ceny
- cisza spokój
- obecnosc bazy nurkowej

pozdrawiam i z góry dziekuje

Wszystkie te warunki spełnia kemping na Hvarze w miejscowości Jagodna (znajdziesz na bardzo dokładnej mapie a nie znajdziesz na wykazach kempingów).
Dojazd karkołomny ale i przez to atrakcyjny :x :lol:
Na miejscu:
- same drzewa
- plaża pod urwiskiem niesamowita
- cena niska
- zadupie, ale o to ci chodzi;na miejscu sklep i wino domowe
- całosezonowa baza nurków z W-wy (40Euro półgodzinne nurkowanie z instruktorem)
Miejsce jest wymarzone :D z jednym ale - w tamtym roku podczas pobytu tam pogryzły mnie jakieś muszki czy komary i okazało się że byłem na to uczulony bo długo po wyjeżdzie stamtad jeszcze ślady miałem. Żona nie miała tego. Być może lato w zeszłym roku było takie burzowo-deszczowe.

---
DarekJ

WITAM CIĘ DARKU. MAM PROŚBĘ JEŚLI MÓGŁBYŚ PODAĆ JAKIEŚ DOKŁADNE NAMIARY NA TEN CAMPING W JAGODNEJ I JAK TAM DOJECHAĆ TO BYM BYŁ WDZIĘCZNY. POZDRAWIAM JAREK. :P
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi