Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kempingi na Hvarze oraz Bracu, kto był, który jest fajny?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
inga!!!
Croentuzjasta
dzięki dzieki dzieki

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 02.07.2003 13:31

:D dzieki za wyczerpujace inf. jestesmy na90% zdecydowani na Jagodna . Co do wawozów nie mamy zadnych namiarów w czarnogórze będziemy pierwszy raz . wyjerzdżamy 11.07.03. na hvar. Po powrocie podzielimy sie naszymi wrażeniami Jeszce raz wielkie dzieki . :D
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 02.07.2003 15:22

też jade na Hvar koło 12-13.07 wybieramy się najprawdopodobniej do jagodnej zastanawiamy się czy jechać przez Bośnię? może jakieś sugestie? :lol:
DarekJ
Odkrywca
Jazda przez Bośnię

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 03.07.2003 07:23

espeso napisał(a):też jade na Hvar koło 12-13.07 wybieramy się najprawdopodobniej do jagodnej zastanawiamy się czy jechać przez Bośnię? może jakieś sugestie? :lol:

Wielu ludzi jeździ już przez BiH i jest to z turystycznego punktu bardzo atrakcyjna trasa, ale ja jednak mam inne podejście (po lekturze relacji ludzi jadących przez BiH):
- jadąc przez BiH nadrabia się max 250km co daje oszczedność na paliwie ok 60zl a oszczedności na czasie wcale nie musi być, bo droga jest przez góry i bywa kiepska i zatłoczona
- jadę jeszcze nowym i dość drogim samochodem co jest minusem, bo rzuca się w oczy lokalnym policjantom jak i wtedy, jeśli jedzie przez tereny dużej biedy; być może byłoby inaczej, gdybym jechał w kilka samochodów, ale jedziemy sami
- najbardziej boję się sytuacji w jakiej mogę się znaleźć np po wypadku, awarii, w razie choroby i braku pomocy w tym kiepsko zorganizowanym państwie (lepsza sytuacja byłaby na terenie tzw Republiki Serbów Bośniackich czy w chorwackiej Hercegowinie) tym bardziej że np. telefonia komórkowa nie pokrywa 70% terenu tego państwa.
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 03.07.2003 08:09

jeżeli chcecie wiecej inf. zajrzyjcie na temat (w kempingach) najkrótsza droga do SŁOŃCA opisywaliśmy ta trase dla innych :lol: do zobaczenia w jagodnej :lol:
moze sie rozpoznamy adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :wink:
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 04.07.2003 17:18

darek znalazłam inf. na temat tego kaninu
wejdź na strone głowną <regiony i miejscowości turystyczne> a potem <najwiekszy kanion w czarnogórze > życze miłej lekturki
pozdrówka
joedoe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joedoe » 07.07.2003 08:45

inga, espeso !!

my tez wyjeżdzamy 11.07 wieczorkiem i lecimy na hvar do jagodnej :) wiec chyba sie spotkamy :) do zobaczyska

.. a wszystkim innym dziekuje za info nt kempingow

jakub dutka
aka joe doe
inga!!!
Croentuzjasta
A Moze Razem ????

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 07.07.2003 11:24

espeso joedoe
hej hej no to super !!! :) zrobimy sobie jakąś imprezkę :!:
to może byśmy pojechali na kilka samochodów :?: My mamy zamiar jechać przez SLK H i BiH jezeli was to interesuje to napiszcie do nas na na poczte
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :wink:
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 07.07.2003 12:13

widzę że Jagodna ma powodzenie dużo nas tam będzie my też przez BiH ale chyba dopiero 12 albo i 13 !!! a ja bym już chciała tam być
swoją drogą to ciekawe czy sie poznamy?? :lol:
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 07.07.2003 12:20

jak będziesz dobrze patrzyć to się rozpoznamy!!! ( ale tajemniczo co ? )
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 07.07.2003 12:38

:lol: będę w takim razie patrzeć uważnie no chyba że będę się topić na słoneczku na co zważywszy na aktualną pogodę mam nadzieję :nice:
joedoe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joedoe » 08.07.2003 10:21

hejka, juz sie ciesze na jakąś małą polską imprezke :)
wyjezdzam z bb koło godz 17tej w piatek i mam zamiar jechac non-stop trasą cieszyn-brno-gratz-maricośtam-plitvice-split, bez zatrzymywania sie i bez trzymanki :) - mam 4 kierowców w samochodzie, wiec rano bedziemy w splicie ;)

pozdrawiam
jakub

ps. jedziemy ciemną KIA spotrage (taki niby-jeep) na bielskich numerach (SB 08810) i naklejka na klapie "Divers do it deeper" :)
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 08.07.2003 11:34

Wygląda na to że dotrę tam ostatnia :evil: proszę mi zaklepać miejsce w cieniu :!: :!: :!:
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 08.07.2003 12:14

Joedoe!! Ale Ci dobrze my się dowleczemy dopiero późnym popołudniem w sobote , schłodź dobrze piwko !!!
Ps. Srebrna Megane ( niby combi ) na kieleckich numerach ( TSZ H286)
z tajemniczym napisem na klapie :)
see you in Jagodna
joedoe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) joedoe » 08.07.2003 13:55

okie doukie
pifko schłodze :) ,
ale mam jeszcze jedno pytanko , ktos wspominal o bazie nurkowej tam, pytalem na grupie dyskusyjnej pl.rec.nurkowanie i na razie nikt nie slyszal, a chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej

pozdrawiam
jakub
DarekJ
Odkrywca
DarekJ

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 08.07.2003 14:05

joedoe napisał(a):okie doukie
pifko schłodze :) ,
ale mam jeszcze jedno pytanko , ktos wspominal o bazie nurkowej tam, pytalem na grupie dyskusyjnej pl.rec.nurkowanie i na razie nikt nie slyszal, a chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej

pozdrawiam
jakub

Byłem w tamtym roku i na miejscu była całosezonowa baza nurków z W-wy. Instruktorem była znana postać w środowisku o imieniu Irek (bodajże Słucki). Z tego co mówili przyjeżdżają tam od kilku lat. W ogóle większość gości na kempingu to byli amatorzy nurkowania.
Były też ekipy nurków z Czech i Włoch.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi