napisał(a) darek1974 » 01.05.2017 13:12
Cześć wszystkim
Myślałem w tym roku pojechać na camping "Bijar"na wyspie Cres. Przeszukałem parę wątków, poczytałem trochę relacji m.in. relacje Maslinki "Po Pagu i Cresie przygoda nas niesie". Ma ktoś jakieś nowsze informacje na temat campu te są z 2011 roku?
Miałbym też parę pytań dotyczących tego campu np:
Najważniejsze dotyczące plaży czy po zejściu do wody znajdziemy trochę piasku pod nogami i czy zejście jest łagodne?Jest prysznic na plaży?
I tak ogólnie czy z tymi plażami w pobliżu campu jest tak źle czy powiedzmy du..y nie urywa?. Maslinka chyba raczej nie była zbytnio zadowolona.
Zabieram też w tym roku nowy zakup "sevylor tahiti plus"
. Koleżanka "M" trochę nim popływała w pobliżu campu ale może ma ktoś jeszcze jakieś info o fajnych zatoczkach?
Sam camp raczej też do tanich nie należy. Powiedzcie jak wygląda tam z miejscami pod namiot, trzeba rezerwować?( ja należę do takich co lubią mieć zapięte wszystko na ostatni guzik przed wyjazdem
) czy spoko można jechać w ciemno? Wyjeżdżamy 15 lipca na dwa tyg.Czytałem że rezerwacja chyba kosztuje coś koło 30 euro (przepada później czy odoliczają od ceny?)Na samym campie podoba mi się bliskość miasteczka Osor
Ogólnie mówiąc nie jesteśmy zbyt wymagający: toalety to podstawa
, bliskość morza i w miarę fajna plaża z łagodnym zejściem do wody no i chcę w tym roku wykorzystać mój kajak. Byliśmy dwa razy na "Lisicinie"w Omiszu(dlatego teraz bliskość morza preferowana
)i w Trpaniu na Vrilli(dla mnie było super,poranne kawy na ławeczce na plaży i kąpiel przed śniadaniem
) ale chciałbym zobaczyć też coś innego, przecież tyle jest do zobaczenia! A może coś jeszcze godnego polecenia w pobliżu Cresu?, nie chce mi się drałować znowu 1700km(wyjazd z okolic Dortmundu).
Będę wdzięczny za jakieś informacje i kłaniam się nisko