Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marena01
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marena01 » 13.06.2016 20:57

Pozdrawiamy :hut: z Miramare w Punta Sabbioni dla mnie bomba :papa:

Ashampoo_Snap_2016.06.13_21h48m21s_004_.jpg
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.06.2016 07:16

marena01 napisał(a):Pozdrawiamy :hut: z Miramare w Punta Sabbioni dla mnie bomba :papa:...

Ale to nie Cro :(
:papa:
marena01
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marena01 » 14.06.2016 11:24

gusia-s napisał(a):
marena01 napisał(a):Pozdrawiamy :hut: z Miramare w Punta Sabbioni dla mnie bomba :papa:...

Ale to nie Cro :(
:papa:

ale w drodze z Cro przez Wenecję :D

Ashampoo_Snap_2016.06.14_12h18m55s_001_.jpg
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.06.2016 17:20

marena01 napisał(a):Pozdrawiamy :hut: z Miramare w Punta Sabbioni dla mnie bomba :papa:

8O
Tam jest teraz basen? Super njus. :D
marena01
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marena01 » 16.06.2016 06:17

Vjetar napisał(a):
marena01 napisał(a):Pozdrawiamy :hut: z Miramare w Punta Sabbioni dla mnie bomba :papa:

8O

z krystalicznie czystą wodą jest i jacuzzi oraz strefa dla milusińskich jest to basen z wodą podgrzewaną :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.06.2016 16:08

marena01 napisał(a):
Vjetar napisał(a):

8O

z krystalicznie czystą wodą jest i jacuzzi oraz strefa dla milusińskich jest to basen z wodą podgrzewaną :D

Dzięki za info.
hu_ana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hu_ana » 28.06.2016 18:39

Zmieniliśmy nagle plany i naszą destynację urlopową :roll:
Czy w lipcu (10-20) na kempingach między Splitem, a Makarską będzie bardzo tłoczno, czy skoro ścisły sezon przypada na sierpień, to mogę się spodziewać raczej luzu? Wolałabym żeby sytuacja nie zmusiła nas do rozbijania namiotu gdzieś przy sanitariatach, czy blisko drogi, bo wszędzie full :lol:
Wybaczcie to może oczywiste pytanie, ale byłam w tamtych rejonach we wrześniu i nie wiem zupełnie czego mogę się w lipcu spodziewać.

Czytam poprzednie posty, ale jeśli ktoś będzie miał ochotę coś polecić, to na pewno zanotuję i skorzystam :!:
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 28.06.2016 22:42

hu_ana napisał(a):Zmieniliśmy nagle plany i naszą destynację urlopową

Jeśli chodzi o dentystację, to nie radzę niczego zmieniać. Lepiej ząbki zreperować przed urlopem :wink:

Jeśli zaś idzie o zmianę planów, to poczytaj forum. Lipiec jest zawsze tłoczniejszy niż wrzesień. To już wysoki sezon.
Magdamagda
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdamagda » 29.06.2016 16:52

Witam, wybieram się w tym roku pierwszy raz samochodem do Chorwacji. Mam na oku dwa campingi: Pag- Drazica oraz Rio Opuzen, proszę mi doradzić, który wybrać? Okolica, zwiedzanie, plaża itd
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2016 17:12

Magdamagda napisał(a):Witam, wybieram się w tym roku pierwszy raz samochodem do Chorwacji. Mam na oku dwa campingi: Pag- Drazica oraz Rio Opuzen, proszę mi doradzić, który wybrać? Okolica, zwiedzanie, plaża itd

Dwa w różnych regionach i odległościach.
Dražica to zwiedzanie Zadaru i jego okolic.
Rio to zwiedzanie Dubrownika i jego okolic.
Magdamagda
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdamagda » 29.06.2016 17:24

Chodzi mi o warunki, które ciężko mi ocenić. Jedyne te dwa są na moją studencka kieszeń. Czy ktoś był na tych campingach i ma porównanie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2016 17:38

Magdamagda napisał(a):Chodzi mi o warunki, które ciężko mi ocenić. Jedyne te dwa są na moją studencka kieszeń.

W pierwszym poście nic nie było o warunkach i studenckiej kieszeni. :wink:
Tak się składa, że akurat na tych kempingach nie byłem, ale bardziej podoba mi się Dražica.

pag-drazica-krotka-relacja-t21050.html

kempingi-ktore-warto-polecic-t26052-585.html?hilit=rio%20opuzen#p1716486
Magdamagda
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdamagda » 29.06.2016 17:46

Dziękuję, czytałam już całe forum w poszukiwaniu infromacji. Martwi mnie plaża i woda w Rio, która wygląda na mało przejrzystą i błotnistą wręcz, Drazica z kolei skalista, niewielka plaża, ale za to cały Pag przepiękny. Liczę, że ktoś opisze bliżej camping Rio :-)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.06.2016 22:45

Magdamagda napisał(a):Chodzi mi o warunki, które ciężko mi ocenić. Jedyne te dwa są na moją studencka kieszeń. Czy ktoś był na tych campingach i ma porównanie?

Drazice tylko odwiedziłam ... nie udało nam się znaleźć miejsca na tym kempingu ale to dlatego, że byliśmy z przyczepą a dla przyczep jest tam niewiele miejsc. Kemping ułożony jest kaskadowo - gdybyśmy byli z namiotem miejsce by było. Zjazd do kempingu z drogi głównej jest dość stromy i wąski lecz dla samego auta nie stanowi jakiegoś super wyzwania choć minąć się raczej nie da z jadącym z przeciwka. Ogólnie sympatyczny ale czy on taki tani?
Na Pagu są tańsze, np. godny polecenia Mali Dubrovnik w Povljanie albo Sv. Duh ... choć ten ma gorsze warunki.
Natomiast zamiast Opuzen, wybrałabym któryś z kempingów na Peljesacu ... np. Divna, Ponta, Vrila - cenowo nie odbiegają od Drazicy a na pewno ładniej tam niż w okolicy Opuzen.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2016 23:11

Magdamagda napisał(a):Dziękuję, czytałam już całe forum w poszukiwaniu infromacji. Martwi mnie plaża i woda w Rio, która wygląda na mało przejrzystą i błotnistą wręcz, Drazica z kolei skalista, niewielka plaża, ale za to cały Pag przepiękny.

Jeśli Pag kusi :wink: to może kamp Kanić :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi