Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 12:28

patelka12 napisał(a):oj tam byki, pisalam na szybko, ale tresc zawarta, sama jestem uczulona na ortografie i takie tam ale nie bede poprawiac, wybaczcie ze male litery nazw , w wolnej chwili poprawie

Jak jesteś uczulona na ortografię, to pisz wolniej i poprawnie.
A przed wysłaniem posta sprawdź czy nie ma byków.
Pojedynczy byk czy literówka nie problem - ale jak jest tego pełno w co drugim słowie :wink: to post wygląda fatalnie :mrgreen:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.06.2015 12:39

kubik4000 napisał(a):Witam
Mam zamiar jechać do chorwacji druga połowa lipca 2+1 (7 letnia dziewczynka) pod namiot szukam pola namiotowego takiego żeby dziecku się nie nudziło czyli jakiś plac zabaw itp. bo nie mam zamiaru słuchać że nic tu niema robić proszę o pomoc ??

http://www.camping-adriatic.com/lanterna-camp-porec
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 29.06.2015 15:21

patelka12 napisał(a):http://www.eurocampings.pl/chorwacja/splicko-dalmatynska/baska-voda/basko-polje-autokamp-105262/#
Polecam.

Dzięki Patelka 12 ,że zechciałaś podzielić się wrażeniami z tego kampu,bardzo chętnie zobaczyłabym zdjęcia ,bo linków w necie wiele a opinii mało :)
Nie zrażaj się krytyką i nie kasuj na drugi raz ,bo bardzo przydatne są takie opinie jak Twoja.pozdrawiam :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 15:39

andeo napisał(a):Nie zrażaj się krytyką i nie kasuj na drugi raz ,bo bardzo przydatne są takie opinie jak Twoja.pozdrawiam :papa:

Zwrócenie uwagi na poprawną pisownię to nie krytyka.
To m.in. przypomnienie regulaminu:
Pisząc przestrzegaj zasad ortografii i gramatyki oraz wyrażaj się jasno i zrozumiale. Używaj polskich znaków (chyba, że piszesz z zagranicy i masz zagraniczną klawiaturę).
faq.php#f0r1

Pozdrav.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 29.06.2015 18:47

Jak dla mnie krytyka i chyba autorki postu też ,słowa typu sporo byków i fatalnie wyglądający post ,to nie zwrócenie uwagi . Nie będę się dalej rozpisywać bo nie o to tu chodzi...chciałabym poczytać opinie o kampach ,a nie tylko klikać w linki .pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 20:18

andeo napisał(a):Jak dla mnie krytyka i chyba autorki postu też ,słowa typu sporo byków i fatalnie wyglądający post ,to nie zwrócenie uwagi . Nie będę się dalej rozpisywać bo nie o to tu chodzi...chciałabym poczytać opinie o kampach ,a nie tylko klikać w linki .pozdrawiam

Tylko dwa zdania.

Jako moderator mam prawo zwrócić uwagę na poprawne pisanie postów.

Nie przypominam sobie abym poprawiał u kogoś jedno "i" :wink:
prosby-o-pomoc-tlumaczeniu-t9502-3525.html#p1579999
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 30.06.2015 17:29

:papa:
bestyjki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestyjki » 04.07.2015 10:00

Dzien dobry, bardzo prosze Was o pomoc. Planuje wyjazd z dziecmi (8 miesiecy i 5lat) w pierwszej polowie wrzesnia. Wybieramy sie z Vacansoleil do namiotu willowego. Ze wzgledu na ograniczone finanse mam do wyboru kemping Polari na Istri lub Solaris w Sibeniku. Stad moje pytanie, czy byl ktos ww wrzesniu pod namiotem? Czy noce nie beda juz zbyt zimne na namiot? Czy to dobre kempingi dla tak malych dzieci? Bardzo prosze o pomoc, jestem zupelnie zielona w temacie Chorwacji i kempingów.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2015 10:50

bestyjki napisał(a):Dzien dobry, bardzo prosze Was o pomoc. Planuje wyjazd z dziecmi (8 miesiecy i 5lat) w pierwszej polowie wrzesnia. Wybieramy sie z Vacansoleil do namiotu willowego. Ze wzgledu na ograniczone finanse mam do wyboru kemping Polari na Istri lub Solaris w Sibeniku. Stad moje pytanie, czy byl ktos ww wrzesniu pod namiotem? Czy noce nie beda juz zbyt zimne na namiot? Czy to dobre kempingi dla tak malych dzieci? Bardzo prosze o pomoc, jestem zupelnie zielona w temacie Chorwacji i kempingów.

Witaj.
Większość kempingów w Chorwacji jest dobra dla małych dzieci, Polari i Solaris jak najbardziej.
Jak będzie pogoda w pierwszej połowie września na dzień dzisiejszy trudno powiedzieć.
Noce mogą już być chłodne (szczególnie przed świtem - temperatura może spadać do 18-15 stopni) ... ale nie polarne :oczko_usmiech:
Nie wiem co oferuje Vacansoleil jeśli chodzi o pościel do spania,
dlatego proponuję zabrać jakieś lekkie małe śpiwory i ciepłe pidżamy dla dzieci.
Jeśli Rodzice zmarzluchy :wink: to też coś ciepłego z odzieży należy zabrać :idea:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 05.07.2015 06:37

Do tego co napisał Janusz mogę tylko dodać że może warto obserwować sobie na jakimś serwisie pogodowym jak się kształtuje pogoda na Istrii. Wygląda na to że teraz są tam takie upału jak i u nas. Jak się to utrzyma i w sierpniu to można się spodziewać, że wrzesień może być chłodniejszy. W końcu suma temperatur rocznych jest dosyć stała. Woda nagrzana przez lato będzie OK ale powietrze może być chłodniejsze (oczywiście to tylko gdybanie, dmuchanie na zimne :) ).

A tak na marginesie zapytam, czy dobrze widzę na stronie Vacansoliei, że za noc w ich namiocie na kampie Polari, na początku września płaci się 150 zł? Czyli za tydzień (liczą wtedy 6 nocy) wyjdzie to 900 zł? Czy do tego są jeszcze jakieś większe dopłaty? Pytam bo sam praktycznie co roku kempinguję tyle że we własnym zakresie. Jak sobie w tym terminie policzyłem wynajęcie tam parceli to wychodzi coś ok 200 zł za noc. Zawsze jeździłem w sierpniu. Wtedy takie wynajęcie namiotu już przewyższa opcję parceli.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2015 15:10

demi-duox napisał(a):A tak na marginesie zapytam, czy dobrze widzę na stronie Vacansoliei, że za noc w ich namiocie na kampie Polari, na początku września płaci się 150 zł? Czyli za tydzień (liczą wtedy 6 nocy) wyjdzie to 900 zł?

Wygląda na to, że ci co jadą wcześniej - dopłacają do tych co wybierają wrzesień ... lub czerwiec :smo:
bestyjki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestyjki » 06.07.2015 07:08

Jestem w uprzywilejowanej sytuacji-wygrałam w ich konkursie bon.Natomiast ceny w sezonie zwalaja z nóg. Po doliczeniu kosztów dojazdu, lepiej wybrać zoragnizowany urlop samolotem.
Z tego co zdazylam doczytac, dodatkowe opłaty to stała oplata rezerwacyjna 149zł oraz oplata klimatyczna. W niektórych kempingach dodatkowo płatne jest sprzątanie końcowe (ok.25euro). Nie ma poscieli, mozna dokupic opcje zestawu niemowlecego (wanienka+lozeczko i chyba krzesełko ok.20zł dziennie). Na strone Vacansoleil warto zaglądac kilka dni przed wyjazdem. W poprzednim sezonie widziałam Terme Catez na 3 dni przed wyjazdem, sierpien, namioty, pobyt 7dni cos ok. 700zł.
Korzystajac z okazji, zaptyam, choc to moze glupie, biorac pod uwage tylko 100km róznicy... Sybenik wydaje sie cieplejszy od Rovinj.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2015 07:28

bestyjki napisał(a):Korzystajac z okazji, zaptyam, choc to moze glupie, biorac pod uwage tylko 100km róznicy... Sybenik wydaje sie cieplejszy od Rovinj.

Wszystko zależy od pogody w danym okresie.
Obecnie temperatury na Istrii i w Dalmacji Środkowej zbliżone.
We wrześniu może być przedłużone lato na Istrii i załamanie pogody w Dalmacji.
Lub na odwrót :oczko_usmiech:
bestyjki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestyjki » 06.07.2015 07:39

Masz babo placek! Ja wiecznie niezdecydowana, a tu rezerwować trzeba! Wychodzi na to, że trzeba losować.
Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2015 07:56

Losowanie ma swój urok :wink:

Albo wybrać ten kemping który bardziej się podoba.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi