Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.06.2015 12:31

iwka41 napisał(a): bylam na dwoch kempingach Solaris kolo Sibenika i Belvedre kolo Trogiru, dwa odmienne kempingi.

Jak najbardziej odmienne - wystarczy obejrzeć stronki :wink:

http://www.campingsolaris.com/

http://vranjica-belvedere.hr/

I zapewne inaczej jest na obu początkiem czerwca niż w pełni sezonu.
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 20.06.2015 18:36

Z własnego doświadczenia mogę polecić mały, przydomowy camping Vala w Grebasticy. Czysty, zadbany, sanitariaty wystarczające na tą ilość gości - często sama byłam w łazience. Cena przyzwoita, za 2+1 i namiot wyszło ok 25 euro. Udało nam się wybrać miejsce przy samej plaży, więc byliśmy wniebowzięci :) plaża żwirkowa, łagodnie wchodząca do morza. Do miasteczka (2 pizzeria, 2 knajpy i sklepik) 10/15 min spacerkiem nad morzem. Jedyny problem to do sanitariatów pod górkę ;)
Za murkiem lokalna uliczka, a za krzakami nasza miejscówka :D
Obrazek
TicoTrip
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TicoTrip » 22.06.2015 14:21

Kurcze, strasznie rozrzucony ten temat i część wpisów o dość dawnej dacie...

Także może do sedna. Poszukujemy naprawdę fajnego campingu, gdzie rozbijemy 4-osobowy namiot w rejonie Istrii. Przydałyby się opinie osób, które przede wszystkim już w danym miejscu były, chwalą je i być możeeee posiadają jakieś fotki. Czy jest ktoś w stanie pomóc?

Pozdrawiam zakręconych :hut:
marchos87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchos87 » 22.06.2015 18:02

A ja poleceń kamping Krvavica w którym właśnie jestem. najświeższe fotki sprzed kilku godzin :)

http://share.pho.to/9VmYY

Kamping fajny w bardzo ale to bardzo spokojnym miejscu, aż za cichym i nie ma na miejscu żadnej piekarni czy sklepiku otwartego przez cały dzień. Najbliżej sklepik w miejscowości Bratuš. A jak nie to Konzum w makarskiej- 10 minut samochodem
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 22.06.2015 18:06

Krvavica, mój pierwszy camping w Chorwacji i od razu z borą :) camping mały, skromny, ale czysty. Także polecam. Pozdrawiam wypoczywających :)
tataalka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tataalka » 23.06.2015 09:26

Cześć,

Po raz kolejny wybieramy się pod namiot do Cro, tym razem w okolice Makarskiej. Nasz wybór to Krvavica lub Boban. Nie możemy się zdecydować, cenowo chyba są podobne, ale na Bobanie bliżej wody. Wybieramy się 3 lipca, a więc tuż, tuż :)) Napisz jak daleko do wody, ile trzeba iść spacerem do tego sklepu ( i czy ceny mają "normalne" , czy dla turystów, czy są miejsca na campie i jaki jest dojazd do campu, nie za bardzo stromo?
Ostatnie dwa lata spędziliśmy na campie Barinica koło Sibeniku, tam też był pełen spokój i brak sklepu, ale codziennie rano przyjeżdżał busik z pieczywem i słodkościami ;))

Pozdrawiam
Jarek
kubik4000
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubik4000 » 26.06.2015 15:01

Witam
Mam zamiar jechać do chorwacji druga połowa lipca 2+1 (7 letnia dziewczynka) pod namiot szukam pola namiotowego takiego żeby dziecku się nie nudziło czyli jakiś plac zabaw itp. bo nie mam zamiaru słuchać że nic tu niema robić proszę o pomoc ??
Byłem w zeszłym roku na Słowacji na polu maracamping.sk i dziecko było zadowolone !!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.06.2015 16:02

kubik4000 napisał(a):Witam
Mam zamiar jechać do chorwacji druga połowa lipca 2+1 (7 letnia dziewczynka) pod namiot szukam pola namiotowego takiego żeby dziecku się nie nudziło czyli jakiś plac zabaw itp. bo nie mam zamiaru słuchać że nic tu niema robić proszę o pomoc ??

Jaki rejon Was interesuje?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2015 16:44

kubik4000 napisał(a):Witam
Byłem w zeszłym roku na Słowacji na polu maracamping.sk i dziecko było zadowolone !!

Z chorwackich kempingów też będzie zadowolone :lol: :idea:
kubik4000
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubik4000 » 29.06.2015 10:00

no właśnie nie wiem jaki rejon doradźcie coś jadę pierwszy raz z rodziną i głównie zależy mi na polu namiotowym żeby dziecko miało co robić plac zabaw blisko w miare do wody
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 10:09

kubik4000 napisał(a):no właśnie nie wiem jaki rejon doradźcie coś jadę pierwszy raz z rodziną i głównie zależy mi na polu namiotowym żeby dziecko miało co robić plac zabaw blisko w miare do wody

W Chorwacji nie ma pól namiotowych :wink: , są kempingi :idea:
(dla mnie określenie pole namiotowe to łąka z myciem w rzece/jeziorze i wygódką w lesie)

Skoro byłeś na maracamping.sk w Słowacji - to polecam w Chorwacji np. Zaton :idea:
kubik4000
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubik4000 » 29.06.2015 10:18

dziękuje masz racje kempingi już robie przegląd tej stronki pozdrawiam
patelka12
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patelka12 » 29.06.2015 10:32

Ostatnio edytowano 29.06.2015 14:05 przez patelka12, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2015 10:56

patelka12 napisał(a):hejka, a ja byłam rok temu na campie Basko Polje, pełna obaw czy bedzie ok, bo pisali ze daleko do morza, ze taki komunizm a ja szczerze polecam!Jadac w okolice riviery makarskiej planowalam camp SIRENE w Lokvie rogoznicy, niestety tam trudno o miejsce i po przyjezdzie okazalo sie ze jest jedno miejsce w krzakach prawie kolo drogi w sloncu, o nie dziekuje, .Basko Polje jest bARDZO DUZYM ZACIENIONYM DRZEWAMI PINIOWYMI CAMPEM, DLA CAMPEROW, NAMIOTOW , sa tez dosteone domki, ilosc łazienek wystatczajaca , czyste, mozliwosc wynajecia lodowki- szuflady na kluczyk w takiej pseudo kuchni przy kazdej łazience, sklep samoobslugowy ceny nie takie zawyzone, piekarnia,kilka razy dziennie dostawa pieczywa , bar, wifi przy recepcji,dobrze wytyczone parcele i nawet duze, przy duzym oblozeniu nie czuc natłoku, nie zaglada sobie jeden na drugiego, do morza moze trzeba zejsc z gorki ale nie wiecej niz 5 mi, plza fajna z infrastruktura plazowa jak ja to zwie, budki, jedzonko, parasole, i bar przy morzu, fajna promenada do promajny na lewo lub baski vody na prawo, kilka plaz dla naturystow,, rano fajnie pobiegac, rowery jak najbardziej, , wiewiorki rano biegaja po campie.Dodam kilka zdjec i ulotkez cennikiem dla zainteresowanych

Wszytko pięknie ładnie - tylko masa byków w tekście 8O
patelka12
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) patelka12 » 29.06.2015 11:20

:D
Ostatnio edytowano 29.06.2015 14:05 przez patelka12, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi