Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.06.2015 15:02

darek1974 napisał(a):No to lipa z Pontą jak nie można robić grila. Kurcze i co tu wybrać?

Praktycznie na żadnym kempingu w Cro nie można robić tradycyjnego grila ze względu na zagrożenie pożarowe. Kup sobie elektrycznego to pogrilujesz bez problemu wszędzie.
darek1974 napisał(a):Jedziemy 13 lipca a to chyba szczyt sezonu. Nie lubimy zatłoczonych plaż to chyba Divna tez odpada a "Vala"? Ale to też chyba w pobliżu Divnej.

Vala jest obok Ponty w Mokalo a nie Divnej, pewnie chodziło Ci o Vrila :) ten jest niedaleko od Divnej ale to po drugiej strony półwyspu - link Vala. Kempingi Ponta, Vala, Adriatic sąsiadują ze sobą i korzystają z tej samej plaży pod kemp. Vala. Wszystkie są położone na klifie i mają kaskadowo rozmieszczone parcele. Poniżej masz pogląd. Na niebiesko zaznaczony obszar Ponta, jak widać nie posiada on "Swojej" plaży tylko skałki, podobnie jak Adriatic, który jest tuż obok na prawo, jeszcze za nimi w prawo, tuż nad widoczną plażą jest właśnie kemp. Vala. Z Ponta i Adriaticu oczywiście są przejścia na widoczną plażę a w zasadzie plażyczkę jak na 3 kempingi :( ale też niebrzydka :wink: .
1409411072.jpg

Roxi napisał(a):Z tym tłokiem na Divnej też bym nie przesadzała. Zależy jak się trafi.
My w tamtym roku mieliśmy luz.

Owszem :) ale Wy byliście zanim sezon ruszył na dobre. Zazdrościłam Wam tych luzów. My byliśmy w drugiej poł. lipca to masakra.
Dowód :(
1410378333.jpg

andeo napisał(a):Ja byłam na plaży Divna na początku lipca i też był luz....

Też Wam zazdroszczę :)

darek1974 napisał(a):No właśnie chciałem się zapytać jeszcze o camp "vrila"czy bez problemu można na nogach dojść do jakiegoś konzuma albo innego sklepu albo kupić świeże rybki na grila? ...

Co prawda to nie Vrila ale też coś zaproponuję. Ja byłam na kempingu Nevio Tuż przed Orebicem. Konzum po drugiej stronie ulicy, można powiedzieć na wprost kempingu. Na terenie kempingu restauracja, basen, mały plac zabaw, wifi. Czyściutko - toalety pierwsza klasa. Plaża bardzo długa i prawie pusta. Do Orebic popołudniowe spacery na nogach, ryby są w ribarnicy w Orebicu - podjeżdżaliśmy jednak autem po nie bo szybciej i się nie grzały. Z kempingu kursuje taxi na Korcule ale tylko 1x dziennie tam rano i spowrotem po południu więc korzystaliśmy z połączeń w porcie Orebic bo było dużo więcej kursów.
Jedynym minusem może być dla Was że też położony jest na klifie więc na plażę trzeba schodzić w dół.
darek1974
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1974 » 09.06.2015 17:56

No właśnie chodziło mi o camp Vrila koło Divnej. Już mi sie wszystko miesza. Patrzyłem teraz na "Nevio" to jest drogi 2+1 auto namiot prąd to jakieś 40 €. Może być czasami tak że skonczymy znowu w Omišu na "Lišicinie" Tam gril bez problemu cena za wszystkich w tamtym roku jak dobrze pamiętam niecałe 20 €. Przepiękne widoki, kanion Cetina itd. Ale chciałem moje kobietki w tym roku zabrać gdzieś indziej ale już sam nie wiem gdzie???? Chyba padnie na "Vrile" do "Divnej" też blisko a jak będzie lipa to sie wrócę jakieś 100 km.do Omiša.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 09.06.2015 18:43

Darek lipy nie będzie .My byliśmy zachwyceni,do Divnej pojechaliśmy tylko raz ,zeby po prostu zobaczyć czy faktycznie taka piękna .Jest fajna ,ale pokochaliśmy nasza plażę przy kampie Vrila ,wylegujesz się pod palmą ,masz cień,jak Ci czegoś zabraknie idziesz do namiotu .wszystko blisko ,pod ręką .Jak dla mnie to super miejsce :)
No ale raczej droższe niż w Omiśu .
aha z Trpanj do plaży Divna jakieś 10 km .
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.06.2015 19:50

darek1974 napisał(a): ... Patrzyłem teraz na "Nevio" to jest drogi 2+1 auto namiot prąd to jakieś 40 €.

Źle liczysz cennik - np. pitch B (na takiej mieszkaliśmy) = 18 eu, w to masz wliczone auto, namiot lub przyczepę, prąd i 2 osoby dorosłe. Dopłacasz tylko za dziecko wg cennika (nie wiem w jakim jest wieku) + taxa klimatyczna.

darek1974 napisał(a):Może być czasami tak że skonczymy znowu w Omišu na "Lišicinie" Tam gril bez problemu cena za wszystkich w tamtym roku jak dobrze pamiętam niecałe 20 €. Przepiękne widoki, kanion Cetina itd.

No tak, tylko ten kemping nie leży nad morzem a nad rzeką i na plażę to jest niezły spacer.
Weź nie żartuj, że jakiś durny grill będzie decydował o miejscówsce :mrgreen: Kup elektryczny jak już pisałam, wydatek niewielki a przyda się na przyszłość. To naprawdę wyjątek, że pozwolili Wam palić zwykłego, a może nikt nie zauważył i tylko się Tobie wydaje że można.

darek1974 napisał(a):Ale chciałem moje kobietki w tym roku zabrać gdzieś indziej ale już sam nie wiem gdzie???? Chyba padnie na "Vrile" do "Divnej" też blisko a jak będzie lipa to sie wrócę jakieś 100 km.do Omiša.

I tego się trzymaj, choć chwalę sobie Nevio myślę, że Vrila też będzie dla Was ok - przynajmniej płasko, plaża jak dobrze traficie tuż pod namiotem, będzie Wam wygodniej z dzieckiem no i poznacie nowe miejsca :papa:
darek1974
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1974 » 09.06.2015 20:28

dzięki gusia-s. Wiem że grill nie będzie decydował o miejscówce Moja Frau już powiedziała że chyba kupimy tego elektrycznego( a zawsze mozna go na balkonie wykorzystać haha) Wyjątek to nie był bo prawie każdy namiot i kamper co wieczór grilował ale mniejsza z tym. Nie mogę jeszcze dokładnie znaleźć ceny"Vrila"na ten rok. Jesli chodzi o "Nevio" to jeszcze raz zobacze ten cennik, a powiedz jak jest z plażą? czy zejście łagodne Córka ma już 10 lat ale pływać jeszcze nie umie(trochę wstyd). Dzięki za podpowiedzi. Pytam tak o te kampy bo my z tych co jak juz raz wiedziemy to zostajemy na całe 2 tyg. :)nie że leniwi ale tacy już jesteśmy
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.06.2015 21:04

darek1974 napisał(a):... a powiedz jak jest z plażą? czy zejście łagodne Córka ma już 10 lat ale pływać jeszcze nie umie(trochę wstyd)....

Zejście do wody z plaży przy Nevio ... nie umiem ocenić jak daleko było płytko ale zerknij w jakiej odległości od brzegu stoję w wodzie, która sięga mi do czterech liter :mrgreen:
DSCN0199.JPG

Więcej plaży w szczycie zaludnienia
P7220090.JPG

P7220094.JPG

P7220089.JPG
darek1974
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1974 » 09.06.2015 21:28

No kurcze gusia-s nie wiem jak to liczysz ale mi wychodzi od 01.07 do 31.08 Stellplatz B: dwoje dorośli + stellplatz 30 Euro +dziecko 6.05 + taxa.A u góry na liście Stellplatz B 18 euraków jak pisałaś ale to chyba jeszcze trzeba doliczyć 2 *dorosłych i dziecko Kurcze już zgłupiałem:( hmm........
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.06.2015 01:41

darek1974 napisał(a):No kurcze gusia-s nie wiem jak to liczysz ale mi wychodzi od 01.07 do 31.08 Stellplatz B: dwoje dorośli + stellplatz 30 Euro +dziecko 6.05 + taxa.A u góry na liście Stellplatz B 18 euraków jak pisałaś ale to chyba jeszcze trzeba doliczyć 2 *dorosłych i dziecko Kurcze już zgłupiałem:( hmm........

Sory faktycznie mi sie chyba pomerdało coś :oops: - odnalazłam rachunek za 11 noclegów zapłaciliśmy 3.899 kun (4 dorosłe, parcela B, taksa klimat. + jednorazowa opłata rejestracyjna)
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 11.06.2015 13:58

Wróciłem z campu NEVIO w Orebicu z 6-cio dniowego pobytu. Termin 22-28 maja 2015. Parcela nr 11a (miejsce na campie z klasy A). Zapłaciłem kartą za pobyt. Na koncie ubyło mi dokładnie 78,18 zł za dzień pobytu (namiot, auto, 2 osoby, prąd = czyli parcela plus opłaty rejestracyjne i prowizje banku z przewalutowania).
Było super luźno i super fajnie. Polecam camp jako bardzo czysty i z wygodami - camp****
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.06.2015 21:47

emtomek napisał(a):... Na koncie ubyło mi dokładnie 78,18 zł za dzień pobytu (namiot, auto, 2 osoby, prąd = czyli parcela plus opłaty rejestracyjne i prowizje banku z przewalutowania)...

Jedna z korzyści pobytu grubo przed sezonem, w sezonie z cennikowych 22 eu robi się 37 :cry: ale kemp. super. Mieliśmy w planie po tygodniu przenosić się na początek półwyspu na kemp. Prapratno k. Ston ale zrezygnowaliśmy i zostaliśmy na Nevio.
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 12.06.2015 05:20

My mieliśmy w planie kimnąć się na tym campie tylko nockę, góra dwie , a wyszło 6 . Tak nam się spodobał.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 12.06.2015 13:57

a jakie ceny w knajpce na tym Nevio? a w pobliskich grillbudach?
proszę o wyrozumiałość, ale dawno nie bylem w Chorwacji, stąd to dziwne pytanie ;@)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.06.2015 22:09

Krystof napisał(a):a jakie ceny w knajpce na tym Nevio? a w pobliskich grillbudach?
proszę o wyrozumiałość, ale dawno nie bylem w Chorwacji, stąd to dziwne pytanie ;@)

W ubiegłym roku podawałam ceny knajpy na Nevio tu
Nie odbiegały od cen w Orebicu
iwka41
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwka41 » 13.06.2015 08:54

A ja wlasnie wrocilam ,wlasciwie wracam z chorwacji, niestety samochos odmowil posluszenstwa, ale nie o tym rzecz, bylam na dwoch kempingach Solaris kolo Sibenika i Belvedre kolo Trogiru, dwa odmienne kempingi.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 13.06.2015 10:26

No ale polecasz czy odradzasz? :wink:
Napisz coś więcej o nich w wolnej chwili :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi