Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2015 19:38

boluś napisał(a):witam
pewnie mnie zaraz ktoś okrzyczy :) że jest tzw szukaj. Ale ja już sam nie wiem jest tego tyle :) Jakby był ktoś tak łaskaw i podał kilka małych pól namiotowych (jest nas 5os +pies :) ) chodzi nam o cisze i spokój w miarę blisko do plaży. Wyjeżdżamy 01.08 i pytanko czy trzeba wcześniej rezerwować miejsce czy można w ciemno dotychczas jeździliśmy na apartamenty i zawsze rezerwowaliśmy wcześniej w tym roku padło na namiot. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. dzięki

Witam.
Kempingi na Jadranem zlokalizowane są bardzo blisko plaży :wink: :idea:
W jaki region Chorwacji chcesz jechać :?:
boluś
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) boluś » 25.05.2015 20:00

Janusz Bajcer napisał(a):
boluś napisał(a):witam
pewnie mnie zaraz ktoś okrzyczy :) że jest tzw szukaj. Ale ja już sam nie wiem jest tego tyle :) Jakby był ktoś tak łaskaw i podał kilka małych pól namiotowych (jest nas 5os +pies :) ) chodzi nam o cisze i spokój w miarę blisko do plaży. Wyjeżdżamy 01.08 i pytanko czy trzeba wcześniej rezerwować miejsce czy można w ciemno dotychczas jeździliśmy na apartamenty i zawsze rezerwowaliśmy wcześniej w tym roku padło na namiot. Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. dzięki

Witam.
Kempingi na Jadranem zlokalizowane są bardzo blisko plaży :wink: :idea:
W jaki region Chorwacji chcesz jechać :?:

witam
Super by było tak 3-4 dni spędzić w okolicach Jezior Plitvickich aby pozwiedzać a później 10 dni w rejonie od Zadaru po Makarską, Dubrovnik :) tak aby poleniuchować :D wiem rozrzut ogromny Przepraszam :oops: .
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 25.05.2015 20:24

Termin w jakim się wybieracie mocno oblegany na kempingach też. Wydaje mi się że w sierpniu prędzej na dużym znajdziesz miejsce w ciemno niż na małym. Na dużych wbrew pozorom też może być intymnie i spokojnie. Trzeba wyznaczyć sobie kilka, nie nastawiać się na jeden żeby w razie czego nie szukać nerwowo na miejscu.. Zawsze na którymś się znajdzie miejsce.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2015 20:26

Plitvice - jest kilka >>> http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... obmocje=25

Okolice Zadaru
jest sporo większych >>> http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... obmocje=24

jest sporo mniejszych >>> http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html

Polecam mini kempingi w Sveti Petar na Moru - jest kilka kempingów obok siebie :idea:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 25.05.2015 20:42

Stronka podesłana przez Janusza bardzo fajna. Wybierasz region i masz wykaz kempingów, po wejściu w dany kemping wszystkie informacje, opis, cennik, galeria, położenie na mapie - tylko wybierać.
Przez 10 dni chcecie przelecieć aż po Dubrownik? pakowanie obozu, jazda, szukanie miejsca i znów rozkładanie obozu, zabierze wam sporo czasu :/ nie poleniuchujecie w ten sposób. Pomyślcie może o 2 miejscach noclegowych i wycieczkach w koło komina ;-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2015 20:47

gusia-s napisał(a):Stronka podesłana przez Janusza bardzo fajna. Wybierasz region i masz wykaz kempingów, po wejściu w dany kemping wszystkie informacje, opis, cennik, galeria, położenie na mapie - tylko wybierać.

... i + filmik czasem :wink: :lol:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 25.05.2015 20:51

Janusz Bajcer napisał(a):
gusia-s napisał(a):Stronka podesłana przez Janusza bardzo fajna. Wybierasz region i masz wykaz kempingów, po wejściu w dany kemping wszystkie informacje, opis, cennik, galeria, położenie na mapie - tylko wybierać.

... i + filmik czasem :wink: :lol:

I opinie też :) choć jeden lubi rybki a drugi....
boluś
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) boluś » 25.05.2015 20:57

Przez 10 dni chcecie przelecieć aż po Dubrownik? pakowanie obozu, jazda, szukanie miejsca i znów rozkładanie obozu, zabierze wam sporo czasu :/ nie poleniuchujecie w ten sposób. Pomyślcie może o 2 miejscach noclegowych i wycieczkach w koło komina ;-)

Nie zrozumiałaś mnie a może ja źle napisałem :( chcemy jechać w jedno miejsce i tam 10 dni leniuchować :) i oczywiście coś wokół komina pozwiedzać. Nie mamy specjalnie wybranego regionu więc taki duży rozrzut :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2015 21:03

Na południu Chorwacji, poniżej Splitu i w okolicach Dubrownika kempingów mniej - więc w sierpniu mogą być zapełnione :idea:
boluś
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) boluś » 25.05.2015 21:11

Janusz Bajcer napisał(a):Plitvice - jest kilka >>> http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... obmocje=25

Okolice Zadaru
jest sporo większych >>> http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... obmocje=24

jest sporo mniejszych >>> http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html

Polecam mini kempingi w Sveti Petar na Moru - jest kilka kempingów obok siebie :idea:

Dziękuje
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 25.05.2015 21:22

Aaaaa to chyba że :-) Początkiem sierpnia z marszu wjechaliśmy na Dole w Zivogosce i to z budką , na sąsiednim Bobanie tez były miejsca. Dalej Ciste i Male Ciste były miejsca. Prapratno na początku półwyspu też daje radę z miejscówkami.
Wybierzcie region, co chcecie robić i zobaczyć a dopiero szukanie kempingu, przynajmniej ja tak robię bo co mi z fajnego kempingu jak np. okolica nie bardzo. :-/
marchos87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchos87 » 27.05.2015 18:11

Z ciekawości sprawdziłem sobie na tej stronie auto-camp Krvavica, gdzie pojedziemy w czerwcu i opinie na tym forum są bardzo sprzeczne z tym co piszą na stronie (Jeden z gorszych, a tutaj dużo osób poleca :D )
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.05.2015 18:59

Weź pod uwagę to, że jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził. Oczekiwania ludzi są różne, byłam naprawdę na kiepskim jakościowo kempingu a wróciłam mega zadowolona. Kemping traktujemy jako sypialnię, nie spędzamy na nim zbyt wiele czasu wiec niespecjalnie przywiązuje uwagę do jakości.
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 28.05.2015 07:52

gusia-s napisał(a):Weź pod uwagę to, że jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził.

Ano właśnie. Jedni traktują kemping lub apartament jako sypialnię i miejsce wypadowe a inni z kolei chcą w cieniu drzewka poczytać książkę, powylegiwać się w słońcu na plaży, popływać w ciepłym i czystem Jadranie. Każda z tych grup będzie miała inne oczekiwania co do kempingu.Ja osobiście należę do tej drugiej grupy osób i szukam takich miejsc, gdzie przez dwa tygodnie nie będę musiał wsiadać do samochodu i będę mógł tylko i wyłącznie leniuchować. Dlatego też opinie na tym czy innym forum trzeba traktować z rezerwą a najlepiej jechać i poszukać sobie samemu odpowiedniego miejsca.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.05.2015 10:08

z_byszek napisał(a):
gusia-s napisał(a):Weź pod uwagę to, że jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził.

Ano właśnie. Jedni traktują kemping lub apartament jako sypialnię i miejsce wypadowe a inni z kolei chcą w cieniu drzewka poczytać książkę, powylegiwać się w słońcu na plaży, popływać w ciepłym i czystem Jadranie...

Ano właśnie :wink:
Jak ktoś chce leniuchować na kempingu to zrozumiałe, że przyjemniej leniuchować na zadbanym kempingu niż na syfiastym :) Poza tym, inne oczekiwania będzie miała rodzina z dzieciaczkami niż bez.
My już bez :( ... do czasu pojawienia się wnuków :mrgreen: Tak więc tymczasem ważne aby było gdzie spać, zrobić toaletę no i plaża jakaś też musi być w razie "lenia" kiedy nie zechce się ruszyć poza kemp.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi