Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
papryczka79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) papryczka79 » 11.08.2014 14:08

maarec napisał(a):
anuszka116 napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów! :)
Ja i mój chłopak wybieramy się do Chorwacji samochodem. Planujemy spędzić kilka dni (około 3 noce) w okolicach Splitu/Omis i kilka (kolejne 2/3 noce) na Hvarze. W związku z tym poszukujemy tanich pokoi w tych rejonach lub kempingów. Po długich poszukiwaniach stwierdziliśmy, że niektóre pola namiotowe wyglądają lepiej niż dwa razy droższe kwatery. Mamy jednak duże wątpliwości co do cenników kempingów. Jedziemy w dwójkę, chcemy rozłożyć tylko i wyłącznie mały namiot, nie potrzebujemy nawet prądu. Pytanie brzmi czy musimy płacić osobno za 2 osoby, za samochód, miejsce na namiot i prąd? Jak się to wszystko z sumuje to cena wychodzi kosmiczna...
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić ile zapłacimy na przykładzie cennika Kampu Grebisce na Hvarze:

SEASON 2013. 01.05. - 30.06. 01.07. -31.07. 01.08.-31.08. 01.09. -31.10.
Per person (over 12 yrs.) 4,80 € 5,10 € 7,50 € 5,10 €
Children (0-2) GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS
Children (2-12) 3,10 € 3,80 € 4,00 € 3,80 €
Pitch de lux* 27,00 € 32,00 € 32,00€ 27,00 €
Pitch comfort** 16,00 € 20,00 € 21,00 € 19,00 €
Pitch comfort mare*** 16,00 € 20,00 € 21,00 € 19,00 €
Camping unit with elektricity**** 13,00 € 14,00 € 16,00 € 14,00 €
Camping unit without elektricity**** 8,60 € 10,50 € 12,80 € 10,50 €
Additional car 3,30 € 4,00 € 4,00 € 3,50 €
Additional tent 3,30 € 4,00 € 4,00 € 3,50 €
Bungalow 80,00 € 100,00 € 100,00 € 80,00 €

Tourist tax(per person per day)
01.06.-30.09 - 7,00 Kn
01.10.-31.10. - 7,00 Kn

* car + caravan or car + tent or camper, kitchen and bathroom
** car + caravan or car + tent or camper, electricity connection, space for washing bowl with hot water
*** Shore, near the sea
**** with or without connection to electricity

Możecie polecić jakieś fajne i niedrogie kampy w tych rejonach? :)
Z góry dziękuję za odpowiedź!

jadąc na camping, z tego typu cennikiem (90% Chorwackich tak ma) płacisz za :

- parcelę (przeważnie jest w cenie prąd + to co postawisz czyli namiot / przyczepa / camper)
- osoby + tax

są campingi tańsze - np. na Kozarica w Pakostane możesz stanąć w części nieparcelowanej i tam cena pewnie wyjdzie ok 70zł.

na Hvarze zdecydowanie polecam camping Vira - 3km od miejscowości Hvar, gdzie będziecie mieli na 90% miejsca w jednej z pierwszych 3 linii od morza - bo tam są miejsca dla namiotowców ze względu na trudny dojazd. Camping leży nad ładną zatoczką, a przede wszystkim po drodze do morza nie masz drogi w poprzek tak jak na Grebisce.

jakby co to polecam moj opis - http://www.nacamping.pl/2013/chorwacja- ... ping-vira/

Ja polecam na Hvarze kemping Jagodna (ale to raczej stacjonarnie) ciężki dojazd 17euro w zeszłym roku za dwie osoby.

Kemping Vira my uciekliśmy. Podział parceli i drogi brr. Przenieśliśmy się do Małej Milnej na kemping Milna między Hvarem a Starym Gradem. Nieduży, klimatyczny, przy samym morzu (zasypia się przy szumie fal), ale sanitariaty kiepskie. Na trzy dni raczej. 150kun za noc dwie osoby, namiot i samochód.

To jakieś kosmiczne ceny podajecie!
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 12.08.2014 18:11

czy w chirwacji na kempingu jest cos takiego jak doba hotelowa?ze o ktorejs godzinie trzeba opuscic kemping.mialem raz taki przypadek w polsce ze o 10godzinie kazali mi opuscic kemping albo zaplacic za kolejna noc ,a bylem akurat na kacu i trzeba bylo zabrac samochod i namiot z pola
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.08.2014 18:32

kobert4 napisał(a):czy w chirwacji na kempingu jest cos takiego jak doba hotelowa?ze o ktorejs godzinie trzeba opuscic kemping.mialem raz taki przypadek w polsce ze o 10godzinie kazali mi opuscic kemping albo zaplacic za kolejna noc ,a bylem akurat na kacu i trzeba bylo zabrac samochod i namiot z pola

Oczywiście że tak, jeśli stoisz to przecież zajmujesz miejsce i wtedy następny klient nie może na wjechać.
Co do godz. to różnie, zależy jak sobie dany kemp. ustali - najpóźniej spotkałam się do godz. 13.
Na małych, prywatnych kemp. kwestia dogadania z właścicielem ale napewno nie pozwoli ci zajmować miejsca przez cały dzień za free.
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 13.08.2014 14:15

wedlug mnie normalnie bylo by przyjezdzam o 15 to siedze do 15 nastepnego dnia,ale i w polsce rzadko kiedy tak licza. Dzieki za odp. Wlasnie przekroczylismy granice chorwacji i niewiemy wlasciwie do kad jechac zeby bylo fajnie,jest tyle miejsc polecanych... Czy ktos moglby polecic fajne miejsce typu dookola gory skaly a w srodku morze? :) jest to mozliwe? :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.08.2014 15:17

kobert4 napisał(a):Czy ktos moglby polecic fajne miejsce typu dookola gory skaly a w srodku morze? :) jest to mozliwe? :)

Cześć.

Camp Bambo w Slano :arrow: http://camp_bambo.phpnet.us/

:papa:
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 13.08.2014 19:54

Potwierdzam! Jeżeli będzie miejsce to Bambo w Slano i masz góry, piękną zatokę, kilka ustronnych plaż, senne miasteczko iiiiiiiiiiiiii makrele świeże od rybaka zawsze rano po 10 kun za kilo!!!!!!!!!!!!!! :papa:
papryczka79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) papryczka79 » 13.08.2014 22:03

Póki co opisałam szczegółowo dwa kempingi na naszej trasie. Bilus w Kastel Stary i U Lilly w Jagodnej na Hvarze. Reszta w następnych odcinkach (mieszkaliśmy na sześciu)

z-namiotem-z-gory-na-dol-i-przez-hvar-t46575.html
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 15.08.2014 01:44

witam. Pierwsza noc bylismy Krk,moloch ludzi multum,zwlaszcza ze dlugi weekend sie zaczal,na pierwszy dzien moze i fajnie...dyskoteki panny-naganiaczki tancza na pudlach,te uliczki cieniutkie pelno ludzi cala noc,bizuterie czy gumki do wlosow itp mozna kupic tam wszedzie,ze znalezieniem slklepu spozywczego gorzej ale znalezlismy :) kupilismy nawet rakije w jakims sklepiku ze swoiskimi winami :) 1l 60kun jak za darmo :) oczywiscie mowie o nocy bo w dzien wyjechalismy dalej na poludnie, 30-40euro (2osoby auto namiot) za kemping to przegiecie. Ogolnie bardzo mi sie podoba,jestesmy pierwszy raz i jest wrazenie nie ziemskie,ten ciagly nie spotykany zapach,wyglad miasta od wewnatrz,waskie oswietlone uliczki pelno ludzi no i woda po ktorej sie plywa jak by czlowiek plynal na materacu :) zasolenie wody robui swoje :) przd 12 sie zwinellismy z zatloczonego nie do opisu wielkiego kempingu (31euro dzien) i pojechalismy dalej na poludnie,(ktos nam polecil ze tu taniej i klimat lepszy (w krk w nocy byla burza i troche ludzi chyba sie wystraszylo bo walilo dobrze i uciekli) minelismy zadar (mysle ze od krk ok 250km) nie samowite widoki skal,jazda nad przepascia az rece sie pocą :) i potem autoostrada (60kun) zatrzymalismy sie w "sv.jakuba (cos takiego) jest fajnie,caping przy plazy "filko" 23€ wiec sporo taniej i z tego co wiem dalej jadąc cena by spadala. Zobaczymy jutro bo dotarlismy ok 22.... Acha i jeszcze wiadomosc dla "gusia-s" tu niema zadnej doby hotelowej,wlasciciel powiedzial o ktorej bedziecie chcieli to sobie pojedziecie i tak powinno byc,choc jest tu pelne oblozenie,ostatnie miejsce zostalo jak by ktos chcial sie zaczepic bo pan pokazal nam kemping i dwie mozliwe opcje do rozbicia. Pozdrawiam
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.08.2014 02:33

Przecież pisałam ze na małych przydomowych kempingach moment wyjazdu do uzgodnienia z właścicielem
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 15.08.2014 11:24

na kampie Vrila też nie było żadnej doby,wskazane było dzień szybciej do 17 się rozliczyć,a wyjechac można było kiedy się chciało .
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 15.08.2014 13:14

gusia-s to nie jest maly kamp,200-300 aut domki itd. Nie jest moze i najwiekszy ale wlasciciel nam wyraznie powiedzial-nie mamy zadnych wymogow co do wyjazdu,o ktorej chcecie to wyjezdzacie. Jesli ktos chce sie przejechac wybrzezem-magistrala nocujac to tu,to tam to czesto zajedzie w nocy,po spi pare godzin i wypad albo plać za nastepna "dobe" tak nie powino byc,a ty ich bronisz,niewiem w imie czego to robisz. Najsmieszniejsza jest nazwa-doba :) ....doba to doba. Moze ja chce w nocy wypic pare piw,potem pozno wstac po kapac sie poopalac,zjesc i jechac dalej,a wedlug ciebie powinienem zaplacic za dwie "doby" camping filko. Miejscowosc sv. Peter i jakub polecam
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.08.2014 14:35

kobert4 napisał(a):gusia-s to nie jest maly kamp,200-300 aut domki itd. Nie jest moze i najwiekszy ale wlasciciel nam wyraznie powiedzial-nie mamy zadnych wymogow co do wyjazdu,o ktorej chcecie to wyjezdzacie. Jesli ktos chce sie przejechac wybrzezem-magistrala nocujac to tu,to tam to czesto zajedzie w nocy,po spi pare godzin i wypad albo plać za nastepna "dobe" tak nie powino byc,a ty ich bronisz,niewiem w imie czego to robisz. Najsmieszniejsza jest nazwa-doba :) ....doba to doba. Moze ja chce w nocy wypic pare piw,potem pozno wstac po kapac sie poopalac,zjesc i jechac dalej,a wedlug ciebie powinienem zaplacic za dwie "doby" camping filko. Miejscowosc sv. Peter i jakub polecam

Gdzie ich bronie??? w którym miejscu?
ok - trafiłeś że doby nie ma to tylko się cieszyć, jak rozumiem, to kemping prywatny wiec może sobie właściciel warunki dyktować jakie chce
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 15.08.2014 18:11

napisalas-oczywiscie ze placisz,przeciez zajmujesz miejsce i kto inny nie moze wjechac,to zabrzmialo-pewnie ze placisz,a co darmozjadzie chcesz na krzywy ryj siedziec? :) :) :) Ja place za dobe i juz nie wymagam zeby na dobe sie godzili ale dajcie posiedziec,potem sie spakowac i buziaki pa pa :) probowalem czasem rozmawiac,dajcie nam chociaz do tej 16posiedziec i doplacimy cos -nie,albo nastepna doba albo koniec. Dojezdzajac w nocy i chcac pobyc w dzien,trzeba zaplacic za dwa dni,wtedy ma sie dobe i kilka godzin. Przykladowo cena z 30euro robi sie 60 a w tej cenie tu w sw.peter i jakub ma sie apartament. Wlasnie poznalismy grupke co wynajeli za 55euro apartament z wielkim tarasem na morze. Ja tak mam ze nie usiedze za dlugo w jednym miejscu,zwlaszcza ze jestem samochodem,mam mozliwosc zwiedzac poznawac kultury. To jest ten plus mysle od wycieczek samolotem z biura podrozy,ze jade i podziwiam cale wybrzeże a to wymaga krotkich przystankow a na forum chyba o to chodzi zeby sobie pomagac i nie dac sie nabic w butelke :) . Niewiem czy jest watek w tym temacie,chcialbym jeszcze zapytac,czy macie jakies sposoby na tenie polaczenia z chorwacji do polski? Kupilismy karte w polsce lyce mobile,mialo byc tanio,wykupilismy pakiety,3 krotkie telefony i po karcie za 30zl.okazalo sie ze ta siec niema roamingu w chorwacji. Kupilismy nastepna tu na miejscu tele 2,pani z kiosku nam polecila i powlaczala pakiety,jeden tel pol minuty i karta za 50kun skonczona :) bardzo prosze o jakis prosty tani sposob bo 1zl min to troche sie tego nazbiera :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.08.2014 19:08

kobert4 napisał(a):napisalas-oczywiscie ze placisz,przeciez zajmujesz miejsce i kto inny nie moze wjechac,to zabrzmialo-pewnie ze placisz,a co darmozjadzie chcesz na krzywy ryj siedziec? :) :) :) ...

Absolutnie nie to miałam na myśli, nic osobistego :evil: ... raczej to, że z pkt. widzenia zarządcy/właściciela kemp. to normalna praktyka tak samo jak w hotelach, podają w regulaminie od której do której liczona jest doba pobytu i nie interesuje ich że ktoś przyjeżdża grubo po rozpoczęciu doby pobytu - wychodzą z założenia że skoro meldujesz się na recepcji to przyjmujesz do wiadomości zasady jakie określili. Wniosek - zapoznać się na wstępie z zasadami wjazdu/wyjazdu i nie ma potem zaskoczenia.
Inną sprawą jest to, że często nawet ta określona doba nie ma 24h, np. wjazd od 12 wyjazd o 10 :mrgreen:
Tylko się cieszyć jeśli takich reguł kemping nie narzuca.
No ale nieco odbiegamy od kemp. które warto polecić - no chyba że polecamy kemp. właśnie z powodu nie stosowania takich praktyk.
kobert4
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobert4 » 15.08.2014 21:06

alez wlasnie o to mi chodzi i dla tego polecam kemp w ktorym jestesmy. Roznica w cenie w porownaniu do tych ktore widzialem a glownie w Krk,jest duza,no i do tego to pojecie "doba" sprawia ze cena jeszcze spada,bo nawet siedzac 7 dni,ten siodmy mamy gratis :) (jesli nie zalezy nam na wczesnym wyjezdzie) tu w filko ubikacje czysciutkie,ze 3 plaze,woda 30stopni,namiot oczywiscie przy aucie z 10m od morza, skoczniia do wody ze 4m skacza z niej glownie dzieci,to ciekawe biorac pod uwage ile sie mowi o skakaniu do wody :) ale z drugiej strony z tonacego statku sie uratuja :) wlasnie trwa piatkowe karaoke i zastanawiam sie czy nie zaśpiewać bo i tak nikt nic nie zrozumie :) no moze kilku polakow ktorych spotkalem :) dodam ze idac dalej jest co chwila prywatny maly kemp i peWnie cene znalazlo by sie mniejsza ale chyba nie wolal bym byc na czyims podworku gdzie stoja ze 3namioty,do najblizszego sklepu czy knajpki daleko,pewnie wielu osoba to pasuje,ale ja bym tak nie wolal. Zachodzi slonce i wszystko sie konczy. Oczywiscie nie chcial bym zeby dyskoteka dudnila cala noc codziennie ale wole jak cos tam sie dzieje :) i tu tak jest
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Kempingi które warto polecić .... - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone