Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
siajba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) siajba » 31.07.2014 11:23

Janusz Bajcer napisał(a):Nie byłem, ale na stronkach ładnie wyglądają.

Myślałem, ze w myśl tematu podajemy sprawdzone kempingi... W google potrafię szukać :wink:
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 31.07.2014 21:56

Dzilu_PL napisał(a):jeśli ktoś chciałby wybrać się z dziećmi mogę polecić dalmacija camp w privlace.

dalmacija-camp.com

Głównym powodem dla którego można go polecić dla osób z małymi dziećmi jest to iż jest tam dość spora zatoczka z piaszczystym dnem w której jest niezbyt głęboko i spokojnie można się bawić z dziećmi. Sanitariaty są zadbane i czyste (przynajmniej tak było w zeszłym roku)

Mnie w tym roku odstraszył tłum i bałagan. Obsługa super - podaliśmy ile dni i dostaliśmy wydruk z wolnymi parcelami - trwało to 20 sekund, nigdzie wcześniej takiego triku nie widziałem :)

niestety im bliżej wody tym gorzej, dużo śmieci na parcelach i na plaży. Ogólny bałagan - nikt nie panował nad parkowaniem samochodów na wolnych parcelach. Nie lubię zaczynać wczasów od przeganiania sąsiadów aby stanąć na swojej parceli. Zatoczka dla dzieci super, miejsce też ok. Ale dla mnie odpadło, łazienek nie zwiedziłem. Pojechaliśmy na Zaton, gdzie za opłatą pewnie 2-3 razy większą mieliśmy czysto, ładnie i głośnoooo :) do 24 - aż zamilknie dyskoteka.
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 01.08.2014 09:16

A jak duże parcele są na Dalmaciji? Najtańsza parcela dla 2 dorosłych i małego dziecka to koszt ok 17 e - tak mi się wydaje, bo cennik nie do końca jasny - i zastanawiam się czy postawię tam duży namiot i samochód obok?
Interesuje mnie ten kemping, bo plaża i łagodne zejście do morza brzmi zachęcająco, a cena kompletnie nieporównywalna do Zatonu ;) Tylko jest mało informacji i opinii na temat tego kempingu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2014 11:01

alula napisał(a):A jak duże parcele są na Dalmaciji? Najtańsza parcela dla 2 dorosłych i małego dziecka to koszt ok 17 e - tak mi się wydaje, bo cennik nie do końca jasny - i zastanawiam się czy postawię tam duży namiot i samochód obok?
Interesuje mnie ten kemping, bo plaża i łagodne zejście do morza brzmi zachęcająco, a cena kompletnie nieporównywalna do Zatonu ;) Tylko jest mało informacji i opinii na temat tego kempingu.

http://www.dalmacija-camp.com/po/Dalmac ... p_POL.html

Dalmacija Camp oferuje 350 parcel 60 m2 do 90 m2, wydzielonych w trzech strefach

Duży namiot, pawilon i samochód postawisz :wink: :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2014 11:06

alula napisał(a):A jak duże parcele są na Dalmaciji? Najtańsza parcela dla 2 dorosłych i małego dziecka to koszt ok 17 e - tak mi się wydaje, bo cennik nie do końca jasny

17 euro to cena przed i po sezonie.

Parcela 60 m2 tańsza od 90 m2, są strefy droższe i tańsze.

http://www.dalmacija-camp.com/downloads ... TE2012.pdf
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 01.08.2014 13:17

Janusz Bajcer napisał(a):17 euro to cena przed i po sezonie.

Parcela 60 m2 tańsza od 90 m2, są strefy droższe i tańsze.

http://www.dalmacija-camp.com/downloads ... TE2012.pdf

Dzięki.
Trochę dziwnie skonstruowali ten cennik. Patrzę na parcele oznaczone żółtym kolorem - tańsze i bliżej do placu zabaw. July/August parcela 60 m - 7e, dorosły - 4 e, dziecka nie liczę, z boku informacja o tym, że prąd nie jest liczony, tylko nie wiem czy to się tyczy wszystkich pozycji czy tylko rocznego wynajmu. Doliczając prąd wychodzi mi w zaokrągleniu 18 e - czyli baaardzo tanio.

Na Chorwacji byłam 3 lata temu i ceny były niższe. Dla mnie trochę nie zrozumiała jest cena campu Kozarica w Pakostane, miejsce godne polecenia, ale cena przewyższająca niektóre kempingi na Istrii, gdzie są baseny i inne atrakcje.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2014 13:31

Trzy lata temu byłaś w Chorwacji

Z cennika wynika, że w sezonie jest dodatkowa opłata za korzystanie z prądu + taksa klimatyczna.

Dalmacija-Camp (ex.Maritime) - byłem tam kilka lat temu, ale nie rozbijałem namiotu, było mało cienia i płatne dodatkowo prysznice (na żeton).

Kamp Dalmacija ma chyba nienieckiego właściciela/dzierżawcę, kamp Kozarica chyba dalej jest administrowany przez Słoweńców.

Lanterna jednak droższa od Kozaricy :smo:
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 01.08.2014 14:10

Janusz Bajcer napisał(a):Trzy lata temu byłaś w Chorwacji

Racja, głupie naleciałości.

Janusz Bajcer napisał(a):Lanterna jednak droższa od Kozaricy :smo:

Ale Porto Sole już nie ;) choć plaża tam nie jest rewelacyjna, ale basenik ( w szczególności dla maluchów) nadrabiał zaległości. O dziwo według systemu rezerwacyjnego Park Umag(30 e) cena też jest niższa, niż Kozarica (38 e). :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2014 15:43

Widocznie każdy kemping ma inne opaty :wink:
Ja nigdy miejsca na kempingach nie rezerwowałem, więc ta pozycja w cenniku jest mi obojętna :lol:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 08.08.2014 11:45

Ja chciałabym polecić Kamp Vrila w Trpanj.Byliśmy w tym roku,na początku lipca i bardzo nam się tam podobało.
Załączniki:
P7060057.JPG
P7060056.JPG
P7060055.JPG
P7060053.JPG
P7060046.JPG
P7060045.JPG
P7060039.JPG
P7060037.JPG
P7050002.JPG
P7030002.JPG
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.08.2014 12:18

ale luzy - do kiedy było tak pusto?
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 08.08.2014 12:22

Byliśmy od 2 go do 7 go lipca na tym Kampie ,tłumów nie było .
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.08.2014 12:26

andeo napisał(a):Ja chciałabym polecić Kamp Vrila w Trpanj.Byliśmy w tym roku,na początku lipca i bardzo nam się tam podobało.

Fajny camp i ta ciszaaaaaaaaaaaa......... se zapisałem go. :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.08.2014 12:30

maniust napisał(a):
andeo napisał(a):Ja chciałabym polecić Kamp Vrila w Trpanj.Byliśmy w tym roku,na początku lipca i bardzo nam się tam podobało.

Fajny camp i ta ciszaaaaaaaaaaaa......... se zapisałem go. :D

Ta... cisza ... dopóki kojoty czy te inne szakale nie zaczną wyć :mrgreen:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 08.08.2014 12:40

Maniustku drogi,a kto powiedział że cisza? :mrgreen:
szakale to mały pikuś, w porównaniu do rozgadanych Niemców oglądających maczyk w kawiarence :)
rozbiliśmy się troszkę niefortunnie ,blisko owej kafejki ,ale za to blisko łazienek i plaży ...ogólnie na kampie cichutko, tylko właśnie we wspomnianych okolicach troszkę głośniej,warto to mieć na uwadze,albo wziąć zatyczki do uszu (jak my ) :oczko_usmiech: Nie zmienia to faktu ,ze czuliśmy się tam jak w raju .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Kempingi które warto polecić .... - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone