Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.07.2014 12:51

siajba napisał(a):Myślałem, że ktoś był w ostatnim roku i będzie chciał się podzielić swoimi spostrzeżeniami z poszukiwania pola namiotowego w tej okolicy. Wiem, że jest Jure i w pierwszej kolejności będę tam się udawał. Jak będzie w miarę to zostanę :)

Lista kempingów jest na podanej stronie.
Innych nowych nie ma.
siajba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) siajba » 25.07.2014 13:04

Właśnie w natłoku przygotowań "przeleciał mi ten kemping przez palce". Właśnie się wczytałem w Twój post. Patrzę zdjęcia, stronę i nawet spoko. Cena też przystępna. Aktualny cennik na stronie? płaciłeś kunami czy Euro? Co się bardziej opłaca?
Rychu-007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rychu-007 » 25.07.2014 13:22

...z cennika wychodziło nam 32 Euro, ale pytałem o cenę przed rozbiciem to gospodarz wszystko podliczył i napisał mi na kartce 23 Euro/dobę i tą karteczkę dałem mu przy rozliczeniu i tak mnie policzył. kuny czy Euro nie ma znaczenia bo i tak przeliczają po aktualnym kursie 1 Euro było 7,2 kn i taki przelicznik był w zasadzie wszędzie.
Rychu-007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rychu-007 » 25.07.2014 13:30

Jeśli nastawiony jesteś na odwiedzanie Makarskiej to polecam parkowanie samochodu na parkingu za Lidlem (darmowo i w godzinach otwarcia sklepu nie ma problemów) dojazd znajdziesz na google (do promenady i dalej aż do ronda, na rondzie w prawo), zakupy przy okazji w Lidlu dużoooo taniej wychodzą niż w konzumach.
siajba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) siajba » 25.07.2014 16:26

Dzięki za rady. Na bank skorzystać, lidla pewnie też znajdę, bo jeść i pić trzeba :D .
Ps. Raczej jestem nastawiony na zobaczenie czegoś w Chorwacji, wiec Malarską i inne okoliczne atrakcje muszę zobaczyć. :mrgreen:
AsiaTwin
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AsiaTwin » 26.07.2014 07:49

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Chciałam spytać czy któryś z Forumowiczów był może lub widział/zna kemping Camp Bakija?
(tu chciałam umieścić link do ich strony, ale niestety nie mogę, gdyż jestem "raczkująca" na tym Forum :oops: )

Kemping jest położony w okolicach Biograd na Moru
Na ich stronie jest umieszczonych wiele zdjęć natomiast w internecie (przetrząsnęłam forum oraz inne strony :oops: znowu wkeiłam linki) jest bardzo ubogo odnośnie informacji na temat tego kempingu. Czy ktoś z was tam był? Najbardziej interesuje mnie standard. Napisałam do nich bezpośrednio i uzyskałam odpowiedź odnośnie cen w sierpniu (2 osoby + mała przyczepka wychodzi ok. 190 kun)

A może któryś z Forumowiczów mógłby polecić inny kamp w tych okolicach (Dalmacja-Zadar), który byłby niedrogi, raczej kameralny na którym jest szansa że znajdzie się miejsce dla 2 osób z mini przyczepką? 8)

Pozdrav! :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2014 15:20

http://www.campbakija.com/

Nie znam tego kempingu.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 28.07.2014 21:23

Wielkie dzięki za info o Krvavicy, bierzemy ten camp pod uwagę. Polecane miejsca faktycznie godne uwagi,jeśli ktoś jeszcze nie był to zachęcam, my mamy to już za sobą, w Cro byliśmy 6 razy, ale Krvavica pozostała nadal nieodkryta. :lol:
Przemo__
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo__ » 29.07.2014 15:44

Witam,

Lista kempingów długa i trudno coś wybrać samemu. Czy jakiś ekspert mógłby polecić kilka kempingów spełniających następujące warunki:
1. Dobry dla rodziny z 5 letnim dzieckiem - jest plac zabaw, (opcjonalnie basen), kemping odgrodzony od drogi, nie za duży.
2. Plaża najlepiej piaszczysta
3. Interesuje mnie Istria i wyspa Krk.

Z góry dziękuję.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2014 15:51

Dzilu_PL
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dzilu_PL » 29.07.2014 18:56

jeśli ktoś chciałby wybrać się z dziećmi mogę polecić dalmacija camp w privlace.

dalmacija-camp.com

Głównym powodem dla którego można go polecić dla osób z małymi dziećmi jest to iż jest tam dość spora zatoczka z piaszczystym dnem w której jest niezbyt głęboko i spokojnie można się bawić z dziećmi. Sanitariaty są zadbane i czyste (przynajmniej tak było w zeszłym roku)
siajba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) siajba » 30.07.2014 19:54

:hut: Właśnie wypoczywał na kempingu w miejscowosci Krvavica, 5 km od Makarskiej. Auto/kamp . polecam naprawdę warto. Teraz poszukuje pola w okolicach wyspy Krk itp, te rejony. Proszę o pomoc i podpowiedzi :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2014 22:19

siajba napisał(a):Teraz poszukuje pola w okolicach wyspy Krk itp, te rejony. Proszę o pomoc i podpowiedzi :roll:

Pola czy kempingu :wink:
Na wyspie Krk lub innej, czy na lądzie :?:
siajba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) siajba » 31.07.2014 05:54

Pola namiotowego :oczko_usmiech: . Lokalizacja obojętna, ma to być baza wypadowa do zwiedzania "górnej" części Chorwacji. :hut: Chodź po całym dniu chętnie położenie się na pięknej plaży :hut:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.07.2014 06:38

Skoro ma być zwiedzanie, to Krk raczej odpada.

Więc może dwa do wybory z widokiem na Krk :wink:

http://camppovile.com/

http://camp-ujca.com/

Nie byłem, ale na stronkach ładnie wyglądają.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi