napisał(a) Anai » 28.05.2014 09:07
Iwona75 napisał(a):Czy ktoś był na campingu w Orasacu i Trsteno ? Jeśli tak, to proszę o odpowiedź czy spełniają one nasze kryteria ?
Ktoś był
W Orasaču masz 2 campy - Pod Maslinom i Peča.
Pod Maslinom ludzi sporo, ale zawsze się gdzieś wciśniesz, na Pečy - pusto (połowa lipca - 1 namiot).
PečaNa plażę schodzi się dosyć stromo w dół i o ile nie jest to problem kiedy się właśnie schodzi to powrót bywa czasem wykańczający
Plaża nie jest zbyt wielka i składa się z wybetonowanej części przy barze Hawaii (najlepsza pizza ever), oraz kamyczkowo - skalistej kawałek dalej (zejście schodkami). Nie spodziewałabym się, że będzie na niej pusto - raczej wręcz przeciwnie.
O ile wiem, w Orasaču jest jeszcze jedna plaża - przy kompleksie Radisson Blu ale kawałek trzeba się przespacerować z czego część Jadranką.
Plaża wygląda mniej więcej tak:
Więcej fot z Orasača, Masliny i okolic znajdziesz w mojej
relasją rych19 napisał(a):Po drodze do Masliny jest jeszcze kilka ciekawych miejsc z campami...
Przed Banići jest niewielki camp i zachęcająco wyglądająca spora plaża.
Jak camp nie wiem choć na pierwszy rzut oka cudów bym po nim nie oczekiwała, ale plaża jest zachęcająca jedynie z drogi - jak się tam zejdzie okazuje się, że to syf, kiła i mogiła. Nie polecam