Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 10.03.2014 22:50

I takiej "czytanki" potrzebowałam. Dziękuję Ci Vjetar bardzo. Przeczytałam od 44 strony do końca, wygląda na to ze możemy tam spróbować zakotwiczyć. Troszkę martwi mnie wielkość ( czy może "małość") plaży, ale z postów wynika że nie leżymy jak śledziki, czyli ok.
Ten link, który podałeś zniechęcił mnie też do campu w Trsteno ( betony na fotkach , z dziećmi taka plaża nas nie interesuje ), więc tam na pewno nie pojedziemy.
Skarbnica wiedzy, dzięki ! :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.03.2014 23:20

Iwona75 napisał(a):I takiej "czytanki" potrzebowałam. Dziękuję Ci Vjetar bardzo. Przeczytałam od 44 strony do końca, wygląda na to ze możemy tam spróbować zakotwiczyć. Troszkę martwi mnie wielkość ( czy może "małość") plaży, ale z postów wynika że nie leżymy jak śledziki, czyli ok.

A ilość schodków na plażę OK :?: :wink:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 10.03.2014 23:32

Janusz Bajcer napisał(a):
Iwona75 napisał(a):I takiej "czytanki" potrzebowałam. Dziękuję Ci Vjetar bardzo. Przeczytałam od 44 strony do końca, wygląda na to ze możemy tam spróbować zakotwiczyć. Troszkę martwi mnie wielkość ( czy może "małość") plaży, ale z postów wynika że nie leżymy jak śledziki, czyli ok.

A ilość schodków na plażę OK :?: :wink:

Spokojnie, w naszym ulubionym apartmanku w Mala Duba było ponad 200, do przeżycia. Wolę się zmęczyć i odpoczywać na takiej jak na zdjęciach plaży, niż być wypoczętą i męczyć się na plaży przy deptaku. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.03.2014 23:37

OK :lol: faktycznie leżeć na plaży przy deptaku średnia przyjemność :roll:
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 11.03.2014 11:03

baunty napisał(a):
Berbel napisał(a):Sa dwa jeden Oaza Mira pomiedzu Pakostane a Drage ktory jest koszmarnie drogi

Berbel, jakieś zdjęcia tu wcześniej obiecałeś :wink:

Na zdjeciu nasza zeszloroczna kwatera.
Obrazek
Oaza by slawek_szczepanski, on Flickr
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 11.03.2014 19:04

Po drodze do Masliny jest jeszcze kilka ciekawych miejsc z campami spełniającymi wymagania:
1. Zatoka Slano-tam znajdziesz kilka np. http://www.dubrovnik-area.com/rogac/eng.htm
http://www.autokamp-banja.com/indexenglish.htm
http://kamp-bambo.weebly.com/
Są jeszcze 2 ale nie mają stron. Bardzo spokojne miejsce i jeśli szukasz ustronnej plaży bez tłumów tam
znajdziesz (wtedy raczej Bambo i Banja).
2.Bliżej Dubrovnika znajdziesz ciekawe miejsce z ładnymi plażami.
http://www.sladenovici.info/gallery.php?gallery=5
Drogowskaz camp Milic. W wysokim sezonie trochę tłoczno na kempingu.
3.Kilka km przed Sladenovici w zatoczce dobrze widocznej z drogi mały camp nie oblegany z długą linią brzegową (każdy znajdzie miejsce).
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 11.03.2014 20:42

rych19 napisał(a):Po drodze do Masliny jest jeszcze kilka ciekawych miejsc z campami spełniającymi wymagania:
1. Zatoka Slano-tam znajdziesz kilka np. http://www.dubrovnik-area.com/rogac/eng.htm
http://www.autokamp-banja.com/indexenglish.htm
http://kamp-bambo.weebly.com/
Są jeszcze 2 ale nie mają stron. Bardzo spokojne miejsce i jeśli szukasz ustronnej plaży bez tłumów tam
znajdziesz (wtedy raczej Bambo i Banja).
2.Bliżej Dubrovnika znajdziesz ciekawe miejsce z ładnymi plażami.
http://www.sladenovici.info/gallery.php?gallery=5
Drogowskaz camp Milic. W wysokim sezonie trochę tłoczno na kempingu.
3.Kilka km przed Sladenovici w zatoczce dobrze widocznej z drogi mały camp nie oblegany z długą linią brzegową (każdy znajdzie miejsce).

Bardzo dziękuję, nie rezerwujemy miejsca, więc nie wiem gdzie zakotwiczymy, ale na pewno zanotuję namiary na te miejsca i jeśli dotrzemy w rejony Dubrovnika, któreś przetestujemy.
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 15.04.2014 06:59

Witam. :) R.

Na forum czeskim pojawiła się informacja o otwarcie kempingu Ivan - na Hvaru. Zatoka Kruševa . Do wyszukiwarki... http://www.sightsmap.com/Split ...napisz Pokrivenik /pravy górny prostokąt /

Ivan: http://namakarskou.webnode.cz/hvar-kemp-ivan/

Myślę, że jest to super miejsce.../Byliśmy w Pokrivenik/2009/ - i było fajne i fajna okolica. Ale rodzina chce być w apartmanu./
Seget
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seget » 28.05.2014 08:42

kamp Seget, Trogir
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 28.05.2014 09:07

Iwona75 napisał(a):Czy ktoś był na campingu w Orasacu i Trsteno ? Jeśli tak, to proszę o odpowiedź czy spełniają one nasze kryteria ?
Ktoś był :mrgreen:
W Orasaču masz 2 campy - Pod Maslinom i Peča.
Pod Maslinom ludzi sporo, ale zawsze się gdzieś wciśniesz, na Pečy - pusto (połowa lipca - 1 namiot).
Obrazek
Peča

Na plażę schodzi się dosyć stromo w dół i o ile nie jest to problem kiedy się właśnie schodzi to powrót bywa czasem wykańczający :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Plaża nie jest zbyt wielka i składa się z wybetonowanej części przy barze Hawaii (najlepsza pizza ever), oraz kamyczkowo - skalistej kawałek dalej (zejście schodkami). Nie spodziewałabym się, że będzie na niej pusto - raczej wręcz przeciwnie.
O ile wiem, w Orasaču jest jeszcze jedna plaża - przy kompleksie Radisson Blu ale kawałek trzeba się przespacerować z czego część Jadranką.

Plaża wygląda mniej więcej tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Więcej fot z Orasača, Masliny i okolic znajdziesz w mojej relasją :D

rych19 napisał(a):Po drodze do Masliny jest jeszcze kilka ciekawych miejsc z campami...

Przed Banići jest niewielki camp i zachęcająco wyglądająca spora plaża.
Jak camp nie wiem choć na pierwszy rzut oka cudów bym po nim nie oczekiwała, ale plaża jest zachęcająca jedynie z drogi - jak się tam zejdzie okazuje się, że to syf, kiła i mogiła. Nie polecam :|
Obrazek

Obrazek
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 16.07.2014 16:03

Co z tego, że tyle już tego przeczytałem jak i tak nie wiem gdzie na istrię pojechać pod namiot :)
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 16.07.2014 21:32

Anai dzięki za fotki widzę ,że moja rodzinka ,,miała nosa" i nie zostaliśmy na campie przed Banići.....
Dla lubiących ciszę i brak tłoku polecam zatokę w miejscowości Slano. Kilka campów, rano świeża rybka w porcie, figi na Bambo, wieczorem zagra klapa, a muzyka fajnie łączy się z winem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :papa:
anuszka116
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anuszka116 » 20.07.2014 22:20

Witam wszystkich forumowiczów! :)
Ja i mój chłopak wybieramy się do Chorwacji samochodem. Planujemy spędzić kilka dni (około 3 noce) w okolicach Splitu/Omis i kilka (kolejne 2/3 noce) na Hvarze. W związku z tym poszukujemy tanich pokoi w tych rejonach lub kempingów. Po długich poszukiwaniach stwierdziliśmy, że niektóre pola namiotowe wyglądają lepiej niż dwa razy droższe kwatery. Mamy jednak duże wątpliwości co do cenników kempingów. Jedziemy w dwójkę, chcemy rozłożyć tylko i wyłącznie mały namiot, nie potrzebujemy nawet prądu. Pytanie brzmi czy musimy płacić osobno za 2 osoby, za samochód, miejsce na namiot i prąd? Jak się to wszystko z sumuje to cena wychodzi kosmiczna...
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić ile zapłacimy na przykładzie cennika Kampu Grebisce na Hvarze:

SEASON 2013. 01.05. - 30.06. 01.07. -31.07. 01.08.-31.08. 01.09. -31.10.
Per person (over 12 yrs.) 4,80 € 5,10 € 7,50 € 5,10 €
Children (0-2) GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS
Children (2-12) 3,10 € 3,80 € 4,00 € 3,80 €
Pitch de lux* 27,00 € 32,00 € 32,00€ 27,00 €
Pitch comfort** 16,00 € 20,00 € 21,00 € 19,00 €
Pitch comfort mare*** 16,00 € 20,00 € 21,00 € 19,00 €
Camping unit with elektricity**** 13,00 € 14,00 € 16,00 € 14,00 €
Camping unit without elektricity**** 8,60 € 10,50 € 12,80 € 10,50 €
Additional car 3,30 € 4,00 € 4,00 € 3,50 €
Additional tent 3,30 € 4,00 € 4,00 € 3,50 €
Bungalow 80,00 € 100,00 € 100,00 € 80,00 €

Tourist tax(per person per day)
01.06.-30.09 - 7,00 Kn
01.10.-31.10. - 7,00 Kn

* car + caravan or car + tent or camper, kitchen and bathroom
** car + caravan or car + tent or camper, electricity connection, space for washing bowl with hot water
*** Shore, near the sea
**** with or without connection to electricity

Możecie polecić jakieś fajne i niedrogie kampy w tych rejonach? :)
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.07.2014 00:30

W jakim terminie wyjazd :?:
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 21.07.2014 07:02

Jestem wlasnie na hvarze na chyba najtanszym kempingu na wyspie 50kun od doroslego i 1 euro taxy i 1 euro za namiot dziennie. Jest pustawo, kemping nie ma nazwy ale jest umiejscowiony w zatoce pokrvenik mniej więcej w połowie wyspy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi