Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 21.02.2014 22:50

Na przełomie lipca i sierpnia wybieram się na kemping Perna koło Orebicia na około tydzień. Później chciałbym coś znaleźć pomiędzy Ploće a Omiśem. Będzie nas 9 osób w tym trójka dzieci (wiek szkolny), trzy namioty. Możecie mi coś doradzić?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.02.2014 23:20

Jackar napisał(a):Na przełomie lipca i sierpnia wybieram się na kemping Perna koło Orebicia na około tydzień. Później chciałbym coś znaleźć pomiędzy Ploće a Omiśem. Będzie nas 9 osób w tym trójka dzieci (wiek szkolny), trzy namioty. Możecie mi coś doradzić?

W Živigošce masz trzy kempingi - Dole, Boban, Male Cište. :idea:
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 22.02.2014 07:57

Janusz Bajcer napisał(a):
Jackar napisał(a):Na przełomie lipca i sierpnia wybieram się na kemping Perna koło Orebicia na około tydzień. Później chciałbym coś znaleźć pomiędzy Ploće a Omiśem. Będzie nas 9 osób w tym trójka dzieci (wiek szkolny), trzy namioty. Możecie mi coś doradzić?

A który osobiście polecasz?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 22.02.2014 08:29

Dole lub Boban, sąsiadujące ze sobą. Małe Ciste jest spory kawałek dalej i praktycznie bez plaży i na zupełnym odludziu. Na Dole bez problemu zrobisz zakupy, wypłacisz kasę z bankomatu. Na granicy z Bobanem jest knajpka. Z obu w moment dojdziesz do portu i promenady w Zivogosce - przejście bezpiecznie kempingiem. Z M. Ciste trzeba naginac Jadranką i dużo dalej.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2014 10:34

Jackar napisał(a):

Kilka lat temu namiot stał na Dole :lol:

http://www.avtokampi.si/kamp/2/66/Dole/
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 22.02.2014 13:48

Jackar napisał(a):

Kilka lat temu namiot stał na Dole :lol:

http://www.avtokampi.si/kamp/2/66/Dole/

Dzięki
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 25.02.2014 11:13

Byliśmy w zeszłym roku na kempingu Boban . Polecamy ;-) Namiot z widokiem na morze coś pięknego ;-))))
stefanos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stefanos » 25.02.2014 14:18

Tak ,widok super tylko te tarasy na Bobanie niezbyt bezpieczne dla dzieci. Plaża też w skali mikro.Ja wolę jednak Dole
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 25.02.2014 17:59

moje 4 i 9 letnie córki nie narzekały. Fakt było wysoko ale płot był oki.

Plaża mała i kameralna, czy ludzi dużo? hmmm mniej niż na PL morzem ;-)
Można było kawałek dalej przejść na plażę FKK ;-) ludzi odpowiednio
karalajna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karalajna » 26.02.2014 10:38

Ze swojej strony mogę polecić Camp Marco w Rogoźnicy. Jest pole namiotowe, są zadaszone miejsca parkingowe dla camperów, są domki - w pełni wyposażone. Sala ćwiczeń - kilka sprzętów, stół do ping-ponga. i co najważniejsze basen!!! wszystko czyste i bardzo zadbane, za rozsądną, a nawet okazyjną cenę (w czerwcu 2013 - 479 zł/os. za dwa tygodnie). Do morza trzy minuty, najbliżej znajduje się plaża nie osłonięta przez wyspy, więc można się rozkoszować widokiem na otwarte morze.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 08.03.2014 19:26

Moi drodzy, czytam i czytam, szukam, zerkam, a teraz poproszę o podpowiedź. Czy znacie camping między Zivogosce, a Dubrownikiem, który: - ma w pobliżu plażę podobną do tej w Zivogosce ( czyt. bez betonów, deptaczków, porcików itp. Kto widział plaże w Blato, ten wie o co mi chodzi,raczej zatoczki wśród skał, kameralnie )
- nie ma problemu z ciepłą wodą i czystością łazienek
- cena zamknie się w 35 e ( 2 dorosłych, 2 dzieci, namiot, samochód, prąd) za dobę,
- nie będzie problemu z zacienionym miejscem

Im bliżej do Dubrownika, tym lepiej, przypuszczam że tydzień spędzimy na Bobanie ( lub Krvavica ), a tydzień chcielibyśmy dalej. Będę wdzięczna za opinie.
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 10.03.2014 11:38

baunty napisał(a):
Berbel napisał(a):Sa dwa jeden Oaza Mira pomiedzu Pakostane a Drage ktory jest koszmarnie drogi

Berbel, jakieś zdjęcia tu wcześniej obiecałeś :wink:

Postaram sie wieczorem, dzisiaj mam dziwnie duzo wolnego czasu.
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 10.03.2014 11:45

pavelkuss napisał(a):
Marc_Mari napisał(a):Oaza w lipcu cena 35 E, pozostałe 10-15 E za wszystko,

wg strony Oaza:
auto 30kn
namiot 30kn
dorosly 30kn
dzieci 15kn

za nasza ekipe bedzie: 30+30+2x30+2x15=150kn (~90zl) za dobe. Nieco jestem skonfundowany. Ceny na niecie nieaktualne czy tak tam robia turystow jak Praskiej starowce?

Cena jest aktualna za namiot, 35e jest za kampera na Oaza II. Mamy rezerwacje u Zdravki na lipiec/sierpien i cena jest taka sama jak zeszlego roku.
Prawda jest ze na polu obowiazuje cisza nocna o 22, nie znaczy to jednak ze mamy isc spac o 22 tylko szanowac innych. Mnie to bardzo odpowiada, jako ze pod namiotem mam ochote odpoczac od zgielku z miasta i nie pasuja mi pijackie spiewy do rana jak to ma miejsce u Mario. Na szczescie mozliwosci jest wiele i kazdy moze wybrac miejsce najbardziej dostosowane do jego potrzeb.

Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 10.03.2014 14:44

Czy ktoś był na campingu w Orasacu i Trsteno ? Jeśli tak, to proszę o odpowiedź czy spełniają one nasze kryteria ?

Iwona75 napisał(a):Moi drodzy, czytam i czytam, szukam, zerkam, a teraz poproszę o podpowiedź. Czy znacie camping między Zivogosce, a Dubrownikiem, który: - ma w pobliżu plażę podobną do tej w Zivogosce ( czyt. bez betonów, deptaczków, porcików itp. Kto widział plaże w Blato, ten wie o co mi chodzi,raczej zatoczki wśród skał, kameralnie )
- cena zamknie się w 35 e ( 2 dorosłych, 2 dzieci, namiot, samochód, prąd) za dobę,

Im bliżej do Dubrownika, tym lepiej, przypuszczam że tydzień spędzimy na Bobanie ( lub Krvavica ), a tydzień chcielibyśmy dalej. Będę wdzięczna za opinie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.03.2014 14:47

Iwona75 napisał(a):Czy ktoś był na campingu w Orasacu i Trsteno ? Jeśli tak, to proszę o odpowiedź czy spełniają one nasze kryteria ?

Iwona75 napisał(a):Moi drodzy, czytam i czytam, szukam, zerkam, a teraz poproszę o podpowiedź. Czy znacie camping między Zivogosce, a Dubrownikiem, który: - ma w pobliżu plażę podobną do tej w Zivogosce ( czyt. bez betonów, deptaczków, porcików itp. Kto widział plaże w Blato, ten wie o co mi chodzi,raczej zatoczki wśród skał, kameralnie )

Co do Orasac.

Byłem na tym kempingu.
Poczytaj. Musisz sama sobie wyrobić zdanie.
camping-pod-maslinom-orasac-t6458.html

Nie ma. Nie było.
Za moich czasów płaciłem mniej.
Jak jest teraz? Wystarczy spojrzeć na cennik.
http://www.orasac.com/cijenik.htm
Wyszło mi w szczycie sezonu 25,36€
(nie wiem ile lat mają dzieci więc jedno dziecko policzyłem >12 lat jedno <)
Nie powinno być z tym problemu.
Chyba, że rozbijecie się na końcu.
(po przeciwnej stronie od wjazdu)
czyt. bez betonów, deptaczków, porcików itp. Kto widział plaże w Blato, ten wie o co mi chodzi,raczej zatoczki wśród skał, kameralnie
Przy restauracji jest betonowe molo. Cumują w pobliżu łódki. Portu jak takiego nie ma. Kameralnie też nie bo mało jest tej z plaży. Tyle tylko co przy tym molo i kawałek dalej za skałą jakieś 50 m.
Nie byłem w Blato...popatrz na fotki :arrow: http://www.orasac.com/photo.htm

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi