Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 24.01.2014 09:17

Dokładnie, na pewno doradzimy i pomożemy, tylko napisz gdzie się wybierasz. Ja np. w 2011 zacząłem na Istrii, przez wyspę Krk, okolice Trogiru i skończyłem na Galeb w Omiśu. na każdym kampie kilka dni
arekwol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwol » 24.01.2014 12:25

Region jest obojętny cała Chorwacja mi się podoba
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.01.2014 12:46

Proszę bardzo.
Camp Medveja.

Rowerem dla przyjemności można do m. Lovran albo dalej do m. Opatija.
W drugą stronę np. do Brestova i promem na Cres.

Zakupy można robić na miejscu bez jeżdżenia rowerem. Jest Konzum i bazarek. Jest kilka knajpek.
:mrgreen:

Pozdrawiam
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 04.02.2014 13:21

Berbel napisał(a):Sa dwa jeden Oaza Mira pomiedzu Pakostane a Drage ktory jest koszmarnie drogi

Ten camping jest w samym Drage.
Ceny dość wysokie ale jest naprawdę dobry.
W Drage jest jeszcze kilka małych "przydomowych" campingow, ale nie leżą bezpośrednio przy morzu, a plaża miejska w Drage nie jest zbyt rewelacyjna i dużo zacumowanych łódek ( Ty też o tym pisales)
Camping Oaza Mira ma dwie swoje plaże, teoretycznie tylko dla gości campingu :D (dostajesz bransoletki jak na basen i otwierasz nimi furtki na plażę ) , ale wiadomo " Polak potrafi" i czasem widywalismy tam rodaków.
Nawet nam opowiadali jak się przedostać z plaży miejskiej na tę plażę :D, ale jedni z nich powiedzieli , że czują pewien dyskomfort plażując tak trochę nielegalnie :D :wink:

Berbel, jakieś zdjęcia tu wcześniej obiecałeś :wink:
pavelkuss
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavelkuss » 04.02.2014 22:08

Marc_Mari napisał(a):Oaza w lipcu cena 35 E, pozostałe 10-15 E za wszystko,

wg strony Oaza:
auto 30kn
namiot 30kn
dorosly 30kn
dzieci 15kn

za nasza ekipe bedzie: 30+30+2x30+2x15=150kn (~90zl) za dobe. Nieco jestem skonfundowany. Ceny na niecie nieaktualne czy tak tam robia turystow jak Praskiej starowce?
arturosik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturosik » 10.02.2014 14:39

arekwol napisał(a):Region jest obojętny cała Chorwacja mi się podoba

czesc
ja mogę polecic Ci kemping nad samą plażą, w dolinie Neretvy, dokładnie RIO AUTOCAMP, to jest ok15km na południe od Ploce, 1km od Blace [samo południe Chorwacji].
Przepiękny region dla osób chcących spędzić wczasy aktywnie, np uprawiając windsurfing, czy kitesurfing. Pomimo wczasow aktywnych, miejsce i kemping jest kameralny. Jest cisza, spokój, nie ma czegos takiego jak w Makarskiej, czy innych wiekszych kurortach, gdzie nie ma jak rozlozyc recznika na plazy, czy jest tłum, ciasno i glosno...
To miejsce jest dla chcacych faktycznie wyciszyc sie, odciac od codziennego biegu..
Korzystajac z uslug kempingu mozna naprawde fajnie zaplanowac sobie wczasy..
Ja pojechalem tam z dziewczyna, spalismy pod namiotami (WILLOWYMI, LUKSUSOWYMI), nie takimi gdzie przy lekkim podmuchu wiatru łamie sie rurka, moglismy korzystac z kuchni kempingu, sanitariaty czyste, zadbane a CENY co najwazniejsze BARDZO PRZYSTEPNE !
w ciagu dnia kupowalismy kilka godzin plywania na desce z zaglem z instruktorem (bardzo sympatycznym:p), popoludniu jak troche bylo chlodniej gralismy w tenisa, czy spacerowalismy, jezdzilismy na rowerach, itp..
jesli sie wybieracie tam- napiszcie, podpowiem cos...
pavelkuss
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavelkuss » 10.02.2014 18:39

Co to znaczy przystepne? Na stronie kempingu nie ma zadnych informacji.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.02.2014 07:52

pavelkuss napisał(a):Co to znaczy przystepne? Na stronie kempingu nie ma zadnych informacji.

To chyba ten:
http://www.avtokampi.si/kamp/2/303/Rio/

:papa:
andeo
Cromaniak
Re: Kemping w Czarnogórze, nie nad morzem

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 11.02.2014 13:35

filjip napisał(a):Witam!
Polecam kemping koło mostu na Tarze w Czarnogórze. Mieści się on w pobliżu granic serbskiej i bośniackiej. Można tu przenocować zarówno w namiocie, jak i chatce pasterskiej czy bungalowach.
Więcej szczegółów (w języku polskim) na stronie:
http://tara-rafting.info/?page_id=14&lang=pl
Pozdrawiam
FPP

mamy tam rezerwacje,na pierwszy nocleg,koniec czerwca.będziemy spać w chatce. :)
Jarek_Lodz
Globtroter
Urlop 2014 - Makarska i niżej.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek_Lodz » 12.02.2014 14:46

Cześć,
szukam czegoś na 2014 (druga połowa lipca).
Jest nas trójka pod namiotem. Powinna być ciepła woda (może jakaś zatoczka ?), kemping zdecydowanie niepodwórkowy.

Całkiem sympatycznie było w Loviste - ciepła woda, nie wiało. W Kuciste/Orebic - zbyt zimna woda i silny wiatr.

Chce uniknąć Peljesca, bo stamtad to albo prom, albo przejazd przez Ston. Myslałem może o Slano.

Co moglibyście polecić, jaka miejscowość ? Jaki kemping ?

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Jarek
Vjetar
Legenda
Re: Urlop 2014 - Makarska i niżej.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.02.2014 18:02

gusia-s
Koneser
Re: Urlop 2014 - Makarska i niżej.

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.02.2014 19:41

Poniżej Makarskiej mogę polecić kemping Dole w Zivogosce Blato tu wjazd
Na kempingu, mimo że duży to cisza i spokój. Ładna zatoka, plaża niezaludniona z prysznicami. W zasadzie korzystają z niej tylko goście kempingu bo apartamenty są przy innej plaży. Sklep, warzywniak, bankomat, knajpka na miejscu. Można na miejscu wynająć pływadło, czy wznieść się w górę na spadochronie ciągniętym przez motorówkę.
Obok jest drugi kemping - Boban, też chwalony ale nam bardziej Dole się podobał. Bliżej z niego do przystani i deptaka gdzie jest więcej knajpek.
Wspominam z nostalgią :hut:
Jarek_Lodz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek_Lodz » 13.02.2014 09:34

Tylko czy tam jest ciepła woda ? Zatoczka daje bezmała gwarancje ciepłej wody (wyjątek - Pupnatska Luka :) ).
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.02.2014 10:48

W 2012 była bardzo ciepła, w 2013 na Pagu bywaliśmy w różnych zatoczkach ale woda była zdecydowanie zimniejsza
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 13.02.2014 14:59

Slano nie daje gwarancji ciepłej wody! Tuż obok kempingów Bambo i Banja wypływa ze skały do zatoki zimne źródełko.Tylko jeden dzień trafiłem zimną wodę jak w Bałtyku, w pobliżu źródełka po opadach w górach.
Woda raczej ciepła, im bliżej miasta to temperatura wzrasta (roślinność podwodna obfitsza). Po drugiej stronie zatoki masz kemping Rogac a tam i woda płytsza i temp. wyższa.
pozdr. :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Kempingi które warto polecić .... - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone