napisał(a) arturosik » 10.02.2014 14:39
arekwol napisał(a):Region jest obojętny cała Chorwacja mi się podoba
czesc
ja mogę polecic Ci kemping nad samą plażą, w dolinie Neretvy, dokładnie RIO AUTOCAMP, to jest ok15km na południe od Ploce, 1km od Blace [samo południe Chorwacji].
Przepiękny region dla osób chcących spędzić wczasy aktywnie, np uprawiając windsurfing, czy kitesurfing. Pomimo wczasow aktywnych, miejsce i kemping jest kameralny. Jest cisza, spokój, nie ma czegos takiego jak w Makarskiej, czy innych wiekszych kurortach, gdzie nie ma jak rozlozyc recznika na plazy, czy jest tłum, ciasno i glosno...
To miejsce jest dla chcacych faktycznie wyciszyc sie, odciac od codziennego biegu..
Korzystajac z uslug kempingu mozna naprawde fajnie zaplanowac sobie wczasy..
Ja pojechalem tam z dziewczyna, spalismy pod namiotami (WILLOWYMI, LUKSUSOWYMI), nie takimi gdzie przy lekkim podmuchu wiatru łamie sie rurka, moglismy korzystac z kuchni kempingu, sanitariaty czyste, zadbane a CENY co najwazniejsze BARDZO PRZYSTEPNE !
w ciagu dnia kupowalismy kilka godzin plywania na desce z zaglem z instruktorem (bardzo sympatycznym:p), popoludniu jak troche bylo chlodniej gralismy w tenisa, czy spacerowalismy, jezdzilismy na rowerach, itp..
jesli sie wybieracie tam- napiszcie, podpowiem cos...