Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SensaFine
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SensaFine » 02.09.2013 16:55

Ja mogę polecić:

1) Ciste Zivogosce -kameralna atmosfera. Ładne półki z wydzielonymi parcelami, czyste ubikacje, ciepła woda i piękna plaża. Cena średnia ale do przejedzenia. Nie mieliśmy z niczym problemu. Na terenie obiektu dostępna restauracja z dobrym jedzeniem.

2) Paradiso Postup - Uroczy kameralny kemping. Fajne sanitariaty, ciepła woda non stop, piękna plaża (naprawdę), mili rezydenci i ceny w porządku. Nie ma sklepiku ani restauracji ale nam to nie przeszkadzało.
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 18.11.2013 13:58

Polecam kemping Oaza w Drage, wlascicielami jest przesympatyczna rodzina. Pole usytuowane w przeslicznej zatoce, bez zadnych restauracji i sklepow. Poezja dla ludzi szukajacych spokoju. Pole jest calkiem spore powierzchniowo bez wielkiego tloku. Parcele duze 8 x 4 metry, cena bardzo przystepna 15E za wszsytko (lodowka, samochod, namiot, 2 doroslych i 2 dzieci) W recepcji dostepne owoce, chleb i wszystko o co tylko poprosimy dostarczane jest w granicach kilku godzin) Najwieksza atrakcja jest to ze do zatoki przyplywaja delfiny :D, w ciagu 3 tygodni odwiedzily nas 4 razy.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 18.11.2013 14:04

Berbel napisał(a):Polecam kemping Oaza w Drage, wlascicielami jest przesympatyczna rodzina. Pole usytuowane w przeslicznej zatoce, bez zadnych restauracji i sklepow. Poezja dla ludzi szukajacych spokoju. Pole jest calkiem spore powierzchniowo bez wielkiego tloku. Parcele duze 8 x 4 metry, cena bardzo przystepna 15E za wszsytko (lodowka, samochod, namiot, 2 doroslych i 2 dzieci) W recepcji dostepne owoce, chleb i wszystko o co tylko poprosimy dostarczane jest w granicach kilku godzin) Najwieksza atrakcja jest to ze do zatoki przyplywaja delfiny :D, w ciagu 3 tygodni odwiedzily nas 4 razy.

Który camping w Drage nosi nazwę Oaza?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.11.2013 14:47

W Drage jest camping Oaza Mira. Ale jak widać na podlinkowanej stronie, tanio to tam nie jest...

Znalazłam camping Oaza. Chyba o ten chodzi.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.11.2013 08:31

maslinka napisał(a):Znalazłam camping Oaza. Chyba o ten chodzi.

Kiedyś o nim pisałaś.
Opinie były dobre.
:?:
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 19.11.2013 11:07

Sa dwa jeden Oaza Mira pomiedzu Pakostane a Drage ktory jest koszmarnie drogi, a drugi o ktorym pislaem to Oaza, wylatujac z Drage na Split trzeba skrecic w drugi zjazd w prawo. Oznakowane jest na kemping Romantica. To ten z linku Oaza. Na koniec pobytu dostalismy "na droge" po 1,5 litra oliwy i rakiji :)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 19.11.2013 11:29

Berbel,czy na tym campie jest dostęp do prądu?
Jak z zacienieniem?
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 19.11.2013 19:37

Za rok najazd cro.pl na zatokę Lucica! :papa: Ceny owszem w granicach 15E, ale w czerwcu i max do 10 lipca
na kempingach nie mających bezpośrednio dostępu do plaży. Tylko Roko i Oaza mają swoją plażę z prawdziwego zdarzenia. Gentile, Maslina, Romantica, Paradiso i jeden mieszczący się przy drodze dojazdowej (tam cena 10E) nie mają swojej plaży. Prądu nie ma chyba na żadnym, wodę dowozi straż pożarna do zbiorników znajdujących się na kempach (niskie ciśnienie pod prysznicami!). W sezonie zatoka bardzo oblegana i raczej gospodarze proponują rezerwację.
pozdr
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.11.2013 20:55

Vjetar napisał(a):
maslinka napisał(a):Znalazłam camping Oaza. Chyba o ten chodzi.

Kiedyś o nim pisałaś.
Opinie były dobre.
:?:

Pisałam o campingu Mario. Ten "Oaza" jest w innej zatoce, widziałam go tylko z daleka, z kajaka ;)
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 19.11.2013 22:42

Na Oazie jest pelno drzew oliwnych i fig, wiec nie powinno byc problemu z cieniem. Prad jest rano i wieczorem po 3 godziny. My mielismy zarezerwowane miejsce w grudniu u Mario w Paradiso, ale niestety albo stety nic nie wyszlo. Miejsca dla nas nie mial tam gdzie obiecal, chodzil pijany od rana do wieczora a po nocy bil swoich gosci jak im sie nie podobaly spiewy. My przenieslismy sie 200m dalej do Oazy wlasnie, i nie zaluje ani jednego dnia. Bylismy u Zdravki od 27.7 do 16.08 i placilismy 15E. Moze mielismy szczescie ale kemping byl w miare pusty, dostalismy pierwsza parcele od plazy. Jak naucze sie wklejac zdjecia to cos wrzuce.
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 20.11.2013 19:29

Berbel, Oaza faktycznie nieźle się prezentuje szczególnie od strony morza. A z tą wodą to chyba trochę przesadziłem, ale brak ciśnienia w kranach żona tłumaczyła sobie codziennymi wizytami strażackiego auta przy wielkich zbiornikach znajdujących się na kempingach.....
Cenę naprawdę miałeś niezłą (może przez te 3 tygodnie...). My niestety delfinów nie widzieliśmy.
pozdrawiam
furzyk
Croentuzjasta
Camp Stine niedaleko Parku Paklenica

Nieprzeczytany postnapisał(a) furzyk » 03.12.2013 19:00

Znakomity camping ze świetną obsługą. Nigdy na lepszym nie byliśmy w Chorwacji a 7 pobytów pozwoliło poznać ten kraj i wiele campów. Gospodarze to dwoje cudownych ludzi. Zapłaciliśmy na osobę ok 30 zł we wrześniu (2012r) i dostaliśmy przyczepę do dyspozycji. Toalety - perfekcyjne, widok na morze, zejście do morza, woda czysta a nie jak np w okolicy portowych miast gdzie statki wywalają do morza brudy. No i najważniejsze - blisko do Starigradu i parku Paklenica.
Tutaj jest kilka zdjęć - te na górze, oznaczone Camp Stine: http://www.panoramio.com/user/2860412
Marc_Mari
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marc_Mari » 29.12.2013 23:00

ja takie małe sprostowanie do kempingu Oaza w Drage, i kempingów w tej zatoczce Gentile, Maslina, Romantica, Paradiso
Oaza w lipcu cena 35 E, pozostałe 10-15 E za wszystko, w tej zatoczce można korzystać ze wszystkich plaż, jest mini sklepik na kempie Oaza i na innym mini barek, Ja byłem w Paradisco u Mario i bardzo mi się podobało, raz w tygodniu organizowana kolacja przez mieszkańców każdy gotuje co umie co może i jest wielkie biesiadowanie przy stołach ustwionych na kempie, na Oazie mi się nie podobało cisza nocna o 22, znajomi zorganizowali wieczór pożegnalny, dzieciaki spiewały piosenki, recytowały wiersze i w okolicy 22 koniec - cisza nocna, w Oaza nie ma żadnych parceli jest to kemp kaskadowy i zagrodzić sobie możesz ile chcesz w miarę mozliwości oczywiście, Właściciel Oaza stał w oknie i jak tylko widział że ktoś się zbliża jedyną uliczką to biegł i zachęcał aby u niego stanąć wyglądało to dość żałośnie, w całej zatoczce nie ma prądu, woda jest dowożona przez straż pożarną do prysznicy nagrzewa się w wielkich bankach na dachach.
Oliwki, figi rosną na wszystkich kempingach, zachęcam do zabrania łódek, pontonów można się nimi tam naprawdę nacieszyć, w Oaza za cumowanie łódki 15 E w innych kempingach bezpłatnie.
W sierpniu 2014 też zamierzamy odwiedzić Mario - bez rezerwcji, miejsc jest mało ale zawsze się można wcisnąć. Mario powieksza swój kemping, niestety kosztem ponad 300 letniego oliwnego gaju, większość drzewek zostaje ale to juz nie gaj :(
tak było w lipcu 2013 r.
arekwol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwol » 23.01.2014 12:00

Mam prośbę do Cromaniaków aby mogli polecić kampingi które są w lub bardzo blisko miejscowości gdyż wybieram się camperem i mogę tylko się poruszać piechotą lub rowerem
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.01.2014 12:23

arekwol napisał(a):Mam prośbę do Cromaniaków aby mogli polecić kampingi które są w lub bardzo blisko miejscowości gdyż wybieram się camperem i mogę tylko się poruszać piechotą lub rowerem

Cześć.

Jakiejś konkretnej miejscowości (regionu)?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Kempingi które warto polecić .... - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone