Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 16.06.2013 19:43

W okolicy Dubrovnika jest polecany tu i ówdzie kamp Pod Maslinom w Oraszacu, choć zejście na plażę ani do krótkich, ani do łagodnych nie należy. Za to jest niedrogi, zacieniony, sanitariaty czyste. Po drodze w Zatonie jest sporo kempów przydomowych, niektóre nad samym morzem, cenowo różnie, z reguły mają gorsze kible, nam się nie podobały ale nie to ładne co ładne...

Niedaleko Zadaru jest miasteczko Biograd na Moru, jest tam kilka kempów, niektóre nad samym morzem ale drogie, w ogóle zrobiło się drogo od ubiegłego roku w tej okolicy, im dalej na południe tym mniej Niemców i ceny lepsze.
Ostatnio edytowano 16.06.2013 21:45 przez kropi, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2013 20:32

Edyta34 napisał(a):W sumie to wolałabym bardziej okolice Makarskiej i Dubrovnika, ale jeśli masz coś do polecenia w pobliżu Zadaru - to z chęcią spojrzę :)

Coś mi się wydawało, że ten Zagrzeb to coś nie teges... 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2013 22:52

Edyta34 napisał(a):W sumie to wolałabym bardziej okolice Makarskiej i Dubrovnika, ale jeśli masz coś do polecenia w pobliżu Zadaru - to z chęcią spojrzę :)

Dostałaś sporo propozycji tu >>> najtansze-prywatne-kampingi-t20363-255.html#p1196985

Dodatkowo polecam przestudiować podawaną już wielu tematach stronę o kempingach

http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... obmocje=23
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.06.2013 09:43

Prawda jest taka. Cena campingów nie odbiega od cen kwater. Czy warto targać ze sobą cały sprzęt campingowy i pocić się z zwijaniem i rozwijaniem noclegów ?????? Chyba nie.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 23.06.2013 13:23

Jak ktoś lubi to warto.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 24.06.2013 12:37

razpol napisał(a):Jak ktoś lubi to warto.

właśnie :D
ja lubię ;)
lori
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lori » 25.06.2013 21:32

Przeglądam to forum od kilku dni i nie ogarniam;)
Może tu mi ktoś coś podpowie;)
Szukamy kempingów na północy Chorwacji, nad morzem oczywiście.
-będziemy z 3 dzieci 0, 3, 5, więc raczej pod dzieci, ale nie koniecznie
-Istria, najdalej do Wyspy Rab(ale im bardziej na pn tym lepiej)
-plaże najlepiej piaszczyste, ale żwir i w ostateczności też ujdą;)
-kepmingi nad samym morzem, aby jak najmniej taszczyć karawanę;)
-nie za drogo, najlepiej tanio:)
będę bardzo, ale to bardzo wdzięczna za podpowiedz, bo z racji posiadania 2 miesięcznego ssaka i jego 2 rodzeństwa mam b. mało czasu by siedzieć an necie, a wyjazd na niecałe 2 tygodnia;)
lori
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lori » 25.06.2013 22:03

Jeszcze się dopytam co do kempingu San Mariona na wyspie Rab - czy można tam jechac w ciemno, bez rezerwacji? bylibyśmy tam ok. 7 lipca, pod namiot oczywiście. I czy wiecie jak tam jest z cenami?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2013 22:12

Ten kemping to San Marino.
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 26.06.2013 11:23

Witam. Opiszę kemping KRK na wyspie KRK na którym spędziłem tegoroczne wakacje.

Nigdzie gdzie byłem nie spotkałem się z takim standardem sanitariatów, takimi atrakcjami jak animacje dla dzieci i nie tylko, basenem, korty tenisowe, boiska itd i miłą obsługą która wiele załatwiła nam za darmo nie pobierając za to pieniędzy.
Część kempingu była ocieniona i tam można stawiać namioty, pozostałe to patelnie dla niemieckich "kamperwagenów".
Warto dodać że basen był za darmo. Nie wierzyłem bo przyzwyczajony jestem że w Chorwacji za takie luksysy się płaciło dodatkowo. Ma to znaczenie przy wyjeździe z dzieciakami. Chyba leżaki pod parasolkami na plaży były płatne, ale nie widziałem nikogo kto zbierał kasę, a zawsze jak przychodziłem to były zajęte. Poranny nalot "niemców" z ręcznikami powodował że wszystkie były zajęte koło 9-10. Ale nam to nie przeszkadzało.

Polecam zobaczenie zdjęć w internecie albo na stronie kempingu może ktoś wybierając się w tamte okolice się skusi.

Obok miasto KRK. Trochę wiało nudą. Niewiele do zobaczenia (spodziewałem się conajmniej dubrovnika :) ), ale w sumie ok jak na tydzień. Zresztą dzięki temu był spokój zarówno w mieście jak i na kampingu.
Nie daleko do Baśki 20 km, i do Punat w lini prostej 3 km (można przebiec i przepłynąć).

Podsumowując, na pewno mogę kamping polecić, nie wrócę bo jest jeszcze wiele miejsc do zobaczenia.
W porównaniu do tych co kiedyś byłem np Primosten, czy Stupice(premantura), czy kampingu w Orebicu ten pod względem jakości spowodował że do tamtych i podobnych już nie wrócę, bo przekonałem się się kemping nie musi być nudny brzydki, zaniedbany. A takie kampingi najczęściej oferują Chorwaci. Trochę socjalistyczne myślenie. Tutaj własiciele to chyba niemcy albo austryjacy. Chorwaci nie oferują takiego standardu. (Chociaż mogę się mylić)

Niemniej jednak w tamtym roku byłem z biura podróży w Grecji i okres maj czerwiec wychodzi taniej w Rhodos samolotem w all w fajnej miejscowości niż kwatery/kemping/domki w chorwacji. A morze bez porównania ładniejsze. (chyba że się jedzie w 4 os w aucie i gotuje na miejscu). (moje osobiste zdanie) Jak się chce jechać tanio to na pewno nie do Chorwacji. Ciekawe czy będą jakieś zmiany po wejściu de UE.
mspalony
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mspalony » 06.07.2013 08:20

Hadson napisał(a): Nigdzie gdzie byłem nie spotkałem się z takim standardem sanitariatów, takimi atrakcjami jak animacje dla dzieci i nie tylko, basenem, korty tenisowe, boiska itd i miłą obsługą która wiele załatwiła nam za darmo nie pobierając za to pieniędzy.

Jak chcesz podobnego standardu nie musisz daleko szukać - na Istrii w okolicach Poreca, Rovinija i Vrsar znajdziesz, co najmniej kilka podobnych kempingów - toalety, animacje, korty i boiska, jednak tak krystalicznego Adriatyku, jak na na Jeżevacu (i całej wyspie) tam nie znajdziesz.

Hadson napisał(a): Obok miasto KRK. Trochę wiało nudą.

Czy na pewno byłeś na Krku? :o Tam nie można się nudzić. Miasteczko z klimatem i nie tak zatłoczone, jak Dubrovnik.
Poza tym w okolicy mnóstwo atrakcji: pyszna Żlahtina z Vrbnika, błota Čižići, jaskinia Biserujka i plaże w Starej Basce, a więcej możesz poczytać w relacjach Cromaniaków - ja polecam tą: nie-tylko-dla-zoltodziobow-t21612.html.

Hadson napisał(a): Ciekawe czy będą jakieś zmiany po wejściu de UE.

Oj lepiej żeby nic się nie zmieniało, bo będzie ciężko z rakiją i vinem z tanka.

Pozdrav :papa:
Ostatnio edytowano 29.07.2013 09:55 przez mspalony, łącznie edytowano 1 raz
pink25
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pink25 » 09.07.2013 16:37

Witam
W tym roku wybieram się na przełomie lipca i sierpnia do Chorwacji z rodziną. Poszukuje odpowiedniego kempingu :).
Aby nie było to juz kilka łądnych godzin czytam i jak tak czytam to coraz mniej wiem :).
Potrzebuję pomocy w dobraniu mi kempingu ;).
Podam czym dysponuję i co mile widziane ;).
-Jadę zestawem przyczepa + samochód- dosc spore
-4 osoby, 2 dorosłe, 2 chłopców: 4 i 10 lat
Ze względu na dzieci to może być kemping wcale nie taki cichy czy mały, czyli dopuszczam kombinat z atrakcjami, aby sie nie nudziły ;).
Ostatnie 3 lata spedzaliśmy we Włoszech w Cavalino w "kombinacie", super wyposażonym i połozonym (plaża 200 m szeroka piaszczysta) ale drogim raczej... czas na zmiany, przynajmniej cenowe ;).
Nie chce jechać za daleko na południe czyli kemping tak raczej na północy, maksymalnie na dole tak do Splitu.
Dobrze aby mieszkać blisko plaży, nie dopuszczam przejścia przez drogę (malec). Dobrze aby jak juz się pojawią schody to max tam do 20-30 ;).
Plaza wiadomo o piasek trudno, ale dobrze aby było takie coś aby ten 4 latek nie pocharatał się odrazu ;).
Na kempingu moga byc animacje, basenik, duża liczba dzieci to w sumie plus ;).
Dobrze aby były miejsca zacienione, gdzie bedzie stał zestaw. Sklepik czy większe miasteczko w okolicy to plus zakupowy.
Cena niska i umiarkowana, ale nie musi byc po bandzie ;).
Powinien być ok węzeł sanitarny, ciepła woda.
Dobrze aby dało się dla malca troche wejść do wody, aby od razu głebiny nie było. Jakieś molo do skoczenia...
Doradzcie proszę gdzie pojechać, pokierujecie linkami, opisami ;).
Nasza rodzina to zwierzęta stadne i chętnie się z kims zaprzyjaźnimy i spedzimy ten czas o podobnej budowie rodziny ;).
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 10.07.2013 08:00

Na przykład to: http://zaton.hr/
Aczkolwiek cenowo to szału nie ma. ;) Tak to spełnia chyba wszystkie Twoje wymagania.
pink25
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pink25 » 10.07.2013 09:43

fiu fiu fiu ;)
cenowo niefajnie ;)
kurcze to we Włoszech na plaży piaszczystej na pitchy/kempingu ze wszystkim (w 1 linni od plaży) płaciłem za całość 54 E i myślałem że drogo...
A tu muszę zaniżać jakość pitch aby się zmieścić w tej cenie ... :). Niepotrzebnie czytałem na początku wątek o najtańszyuch polecanych kempingach, gdzie taki zestaw jak mój to nawet 15 E i srednio 20-25 E był :) . Wada- sporo dalej na południe...
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 10.07.2013 09:55

No Zaton to kolos. Droższego pewnie łatwo nie znajdziesz, ale przyszedł mi na myśl po Twoim opisie. ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi