Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 05.02.2013 05:45

:) zapewne :)
Właśie to jest tez przyczyna (miedzy innymi) dla której wybieram w tym roku te rejony. Chcemy odwiedzić Włochy, Piran, jaskonie słoweńskie. OK, czekam dalej na wszelkie propozycje kampingów od Poreca na północ. Małe, kameralne i tanie :) Dziekuję
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 29.05.2013 19:52

SOLARIS

29 Maja 2013r właśnie siedzimy na Campingu SOLARIS koło Szybenika.

3 dorosłych 2 dzieci 4 i 6 lat, Namiot i auto parcela w ZONIE B Prąd w standatdzie
cena 230 Euro za 5 dni 27 -31 maja poniedziałek - Piątek
6 latek płaci połowę a 4 latek za darmo.

Wrażenia po 4 dniach : wielki / ogromny kompleks wypoczynkowy - Hotelowo Campingowy. Obecnie duże obłożenie na Campingu - 89% Niemcy 11% Holandia reszta to pojedyncze sztuki Słowenia Anglia i Italia. Obecnie 3-4 ekipy z Polski.
Ciepło ale na zmianę z chmurami pogoda na razie dopisuje, Kąpiele w Adriatyku lepsze niż w basenie gdzie może ma cieplejszą wodę. Toalety Bardzo czyste i sprzątane po 5 razy w ciągu dnia. Nie ma żadnego tłoku wszyscy się rozkładają na parcelach blisko morza.
Jesteśmy zadowoleni i codziennie wypady na zwiedzanie okolicy - Sibenik , Krka , Knin itp.

POLECAMY dla rodzin z dziećmi , place zabaw, atrakcje na Hotelach niestety nie dostępne.
zbyszum
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbyszum » 04.06.2013 06:54

medic napisał(a):POLECAMY dla rodzin z dziećmi , place zabaw, atrakcje na Hotelach niestety nie dostępne.

Dlaczego niedostępne ? Poprezdnie posty sugerowały iż wszystkie atrakcje zjeżdżalnie itd są również dla mieszkańców campingu.
tobiash76
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tobiash76 » 04.06.2013 09:40

Witam, szukam małego campingu ( namiot 2 osobowy) na wyspie Hvar, kluczem miałaby być mała plaża (kamienie, skałki, żwir) żeby można było i popływać i ponurkować być może mała knajpka w stylu retro. Miejsce na namiot zacienione, bezpiecznie bo jedziemy z rowerami. Słyszałem o takich miejscach, ponoć na niektórych małych klimatycznych campingach codziennie wieczorami robią jakieś dobre jedzenie typu ryby z grilla, owoce morza itp.
Wiem, że to brzmi jak marzenie ale słyszałem o takich miejscach, raz widziałem stronke ale nie zapisałem i nie mogę jej znaleźć. Podałem wyspę Hvar bo jest tam trochę tras rowerowych ale jeśli polecacie inne miejsce dla 2 osób lubiących i ponurkować, pojeździć na rowerach, pochodzić po górach, posiedzieć w starych knajpkach to wpiszcie swoje ulubione miejsca pod taką wyprawę. Acha nie chcemy spędzić wych wakacji tylko w jednym miejscu, mamy 2 tygodnie i chcemy pobyć w 2-3 miejscach.
Pozdrawiam i proszę o swoje pozytywne wspomnienia i propozycje.
Tobiasz
bettina57
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bettina57 » 04.06.2013 12:04

Fajna strona o kempingach na Bałkanach-www.avtokampi.si,można się dużo dowiedzieć.
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 04.06.2013 13:37

http://www.camping.hr/
http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html
Na tych stronkach jest też bardzo dużo namiarów na kempingi, głównie małe, niektóre nawet nie maja swojej strony..:)
tobiash76
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tobiash76 » 05.06.2013 12:53

Dzięki "arezi" ale to nadal tylko oferta zamieszczona w internecie, chciałbym poznać jednak czyjeś doświadczenia na konkretnych polan namiotowych..
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 05.06.2013 14:55

Niestety o Hvarze nie mogę nic powiedzieć, bo ja raczej poruszam się po lądzie stałym :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2013 14:58

tobiash76 napisał(a):Dzięki "arezi" ale to nadal tylko oferta zamieszczona w internecie, chciałbym poznać jednak czyjeś doświadczenia na konkretnych polan namiotowych..

Opisów szukaj w relacjach
spis-tresci-t25746.html
np. Maslinki :lol: :idea:
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 07.06.2013 11:00

tobiash76 napisał(a):Dzięki "arezi" ale to nadal tylko oferta zamieszczona w internecie, chciałbym poznać jednak czyjeś doświadczenia na konkretnych polan namiotowych..

Poczytaj i poszukaj na forum info o Camp Lili Jagodna. Myślę, że większość wymagań spełnia!
Znajdziesz też bez problemu ich stronę internetową w necie http://www.kamplili.hr
WRC
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WRC » 07.06.2013 12:33

W Svetej Nedjelji są chyba dwa kampy. Jeden duży dosyć dobrze zacieniony a drugi mniejszy taki przydomowy i na nim byłem. Spokój, cisza, dobre wino mają na hvarze tylko trzeba patrzeć żeby było bez muszek,dobre pączki.
Fajnym wąskim tunelem się przebijasz na południe wyspy.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 07.06.2013 14:45

WRC, czy możesz napisać coś więcej o tym mniejszym kempingu? Rozumiem, że nie był to Lili :)
Jak plaża przy kempingu i jak dotrzeć na ten kamp? :)
Edyta34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edyta34 » 16.06.2013 17:41

Witam.
Szukam sprawdzonego kempingu w okolicach Zagrzeb-Makarska-Dubrovnik.
Planujemy się tam wybrać w pierwszej połowie lipca. Jedziemy ja, mąż i dwójka dzieci - 10 i 14 lat. Poszukujemy niedrogiego kempingu z łagodnym, szybkim zejściem na plażę. Zależy nam na dobrych warunkach i niewygórowanej cenie :) Kemping nie musi być duży, może być mały, średni...

Z góry dziękuję za pomoc, bo od tego szukania to można zwariować :) Proszę o konkretne linki, cenniki, doświadczenia itp.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2013 17:44

Masz rozrzut. Może Zadar?
Edyta34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edyta34 » 16.06.2013 18:56

W sumie to wolałabym bardziej okolice Makarskiej i Dubrovnika, ale jeśli masz coś do polecenia w pobliżu Zadaru - to z chęcią spojrzę :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Kempingi które warto polecić .... - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone