Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marenad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marenad » 05.09.2012 08:54

I jeszcze jedno zdjęcie - widok z naszego miejsca kempingowego
Załączniki:
_s0.zmniejszacz.pl_IMG_8896_zmniejszacz-pl_862292.jpg
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 23.09.2012 15:34

Do Jacka S.

Na kampie Jazina w Tisno od tego roku pojawił się internet wi-fi na całym kampie. Antenki poprzyczepiali do latarni więc z zasięgiem nie powinno być problemu. Ceny niemałe - 30 kn/dobę, 150 / tydzień. Są także inne opcje czasowe.

Do opisu smokiego dodam jeszcze, że na kampie jest sklep z podstawowym zaopatrzeniem. Wielu ludzie jednak jeździło do miasteczka po zakupy. Łazienki nie są jakieś bardzo złe, jedyny problem jaki wystąpił za naszego pobytu to wieczorne braki ciepłej wody. No i te wkurzające baterie w umywalkach, na przycisk - ciśniesz, woda leci 3 sekundy :? .

Warto dodać, że w Tisno są jeszcza dwa, oprócz Dalmacji i Jaziny, kampingi.
Marko (?), dwie gwiazdki, vis a vis części południowej Jaziny, wjazd ma tam gdzie miejsce do slipowania. Taka wąska kiszka nad drogą do Tisna.

Hostin Rastovac - http://www.hostin.hr/default.aspx?id=121
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.09.2012 07:13

demi-duox napisał(a):...

Dodałem - dzięki.
:papa:
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 01.02.2013 18:05

Szukam informacji na temat kampingu Kastanija koło Novigradu (Istria). Niestety nie mogę znaleźć żadnej strony, mam tylko to http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=315. Szukam kogoś kto może tam był. A może ktos może polecic jakiś kamping mały i nie drogi na trasie Poreć - Savudrija. Będe wdzięczny za każda informację. Dzieki :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2013 20:28

arezi napisał(a):Szukam informacji na temat kampingu Kastanija koło Novigradu (Istria). Niestety nie mogę znaleźć żadnej strony, mam tylko to http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=315.

W tym linku masz sporo informacji o tym kempingu, a jego strona jest w budowie, może bliżej wakacji będzie aktywna. :idea:
Iskraiskierkowa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iskraiskierkowa » 02.02.2013 11:31

Witam serdecznie. Przeszukałam całe forum by wygrzebać informację o kempingu Vucina w Zuljanie ale wszystkie wzmianki są bardzo stare. Wiem że kemping nie ma swojej strony ale mniej więcej wiem już w którym jest miejscu, że ma sanitariaty i prąd natomiast chciałaby wiedzieć jaka jest cena i oglądnąć jakieś zdjęcia z kempingu bo w całym necie nie jestem w stanie nic odnaleźć. Znalazłam ceny na cro.pl ale kilka lat do tyłu i prawdopodobnie się zmieniły. Proszę o informację jeśli ktoś był tam rok lub dwa do tyłu. Wybieramy się w cztery pary w drugiej połowie czerwca i zastanawiam się czy będzie tam dla nas miejsce. Bardzo dziękuję za odpowiedź a gdyby ktoś z forumowiczów miał jakieś zdjęcia z kempingu to bardzo proszę o wysłanie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

W tamtym roku byliśmy koło Primosten na kempingu BARINICA gdyby ktoś chciał informacji na jego temat służę pomocą.
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 03.02.2013 19:00

kamp kastanija znajduje się ok. 10 min drogi samochodem na płn. od Novigradu, w lesie, niestety 90 % parcel to stałe przyczepy z ładnymi ogródkami należące do Słoweńców, minimum miejsc przechodnich, parcele małe- jak rozbiłem namiot pawilon się nie zmieścił- toalety, prysznice, zamrażarka,.... za ogrodzeniem które pokonuje się na za pomocą karty magnetycznej, niestety na 4 osoby dostaliśmy tylko jedna kartę, prysznice!!!, pralki, żelazko - dodatkowo płatne, sklep na terenie kampu obok recepcji, plaży niema - to wybetonowany murek z ładnymi pomostami, do wody wchodzisz po drabince- gł ok 1 m- w sumie dość fajnie zwłaszcza że trafiłem na 1,2 m fale. Jest to jeden z mniejszych kampów w tym rejonie, przejechałem od Funtany do Novigradu, 300 ludzi w porównaniu do tamtejszymi kampami to maluch. byłem w zeszłym roku w połowie lipca, przyjechałem ok. 14.00, 2 godz. później nie było już wolnych parcel. pozdrawiam
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 04.02.2013 05:59

A jak z cenami? u nas jest osób 2+1, namiot, auto i prąd, auto w miare blisko namiotu czy trzeba hektary zasuwac na jakis parking? Może spróbuje zarezerwować?
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 04.02.2013 09:34

samochód możesz mieć koło namiotu, choć jak wspominałem generalnie jest mało miejsca, ceny normalne a jak na Istrię to bym powiedział przystępne, za 4 osoby, namiot, auto ok 25- 27 euro. + opłata 2 kuny za każdy prysznic
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 04.02.2013 10:36

Dziękuję bardzo za odpowiedź :) Na szczęście z namiotem to nic mnie nie trzyma w jednym miejscu, a zresztą jeszcze dużo czasu i może znajdą się jakieś inne opcje. A może wiesz jak tam wygląda z takimi kampingami, których nie ma w necie. Jak byłem w ubieglym roku (okolice Szybenika) to jadąć wzdłuż wybrzeża, co krok to drogowskaz na kamping, jakies przydomowe, malutkie - a o takie własnie mi chodzi.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2013 10:48

Mini kempingi na Istrii
Jak widać, najwięcej w okolicach Puli.
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 04.02.2013 11:01

Dziękuje bardzo za stronkę. Siedze włąsnie i czytam komentarze odnośnie kampingu Kastanija, głównie Słoweńców (chyba) i są bardzo różne od bardzo chwalących po takie, które zrównuja z ziemia ten kamping, a jesli chodzi o zdjęcia to wyglada on calkiem przyzwoicie, więc teraz jestem w kropce, ale jak cos to jeszcze czas :) więc spokojnie będę szukał.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2013 11:21

Jak dla mnie, ten kemping dyskwalifikują płatne prysznice. :idea:
Zobacz na inny w pobliżu - Veli Joze :lol:
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 04.02.2013 11:58

Też go biorę pod uwagę, no ale zaliczam go już do dużych i cena już tez powyżej 30Euro wychodzi, dlatego jeszcze szukam. Wiem, że Istria jest stosunkowo droższa od reszty kraju, szczerze to nie wiem dlaczego..:) Jak do tej pory, przez ostatnie 4 lata mieścilem się między 19 a 24 Euro za dobę. Widzę, że kamp California, który jest na stronce z mini kampingami, to jakby wspólny z tym Veli Joże, może to jakas tańsza odmiana :)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 04.02.2013 18:26

arezi napisał(a):Też go biorę pod uwagę, no ale zaliczam go już do dużych i cena już tez powyżej 30Euro wychodzi, dlatego jeszcze szukam. Wiem, że Istria jest stosunkowo droższa od reszty kraju, szczerze to nie wiem dlaczego..:)

Pewnie dlatego żeby Włoch miał trochę taniej niż u siebie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi