Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
demi-duox
Cromaniak
Re: kemping, Istria.

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 04.06.2012 18:41

masha napisał(a): . Stąd moje pytanie- jak to mniej więcej oszacować? Chodzi mi o przybliżony koszt pobytu na kempingu od osoby + namiot + samochód.

Większość kampów publikuje w sieci cenniki.
Do powyższych pozycji czasem trzeba bedzie doliczyć parcelę pod namiot (pitch).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2012 18:42

masha napisał(a):Witam :)
Chciałabym w tym roku pokazać przyjaciołom Istrię. Od kilku lat jeżdżę do Cro, ale jeszcze nigdy nie zatrzymywałam się na kempingu.

...mam problem z zaplanowaniem wydatków w przypadku wyjazdu pod namiot. Stąd moje pytanie- jak to mniej więcej oszacować? Chodzi mi o przybliżony koszt pobytu na kempingu od osoby + namiot + samochód.

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17886
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.06.2012 18:48

masha napisał(a): Stąd moje pytanie- jak to mniej więcej oszacować? Chodzi mi o przybliżony koszt pobytu na kempingu od osoby + namiot + samochód.
Liczysz cena parceli + ilość osób + taksa klimatyczna.
Auto z reguły stawiasz na parceli.
Jak na Istrii to mogę polecić camp Valdaliso , camp czysty , lewa część z dużą ilością cienia i bardzo czyste toalety w prawej części , fajna plaża.

Z campu co godzinę odpływa wodna taxi do Rovinj.

Strona campu
masha
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) masha » 04.06.2012 19:02

Dziękuję za podpowiedzi, już przeglądam.

Przepraszam za zaśmiecanie, pewnie już wiele osób pytało o to samo, ale mam kiepski dostęp do netu każda strona forum ładuje się wieki- dlatego jestem wdzięczna za "gotowce" :)
filjip
Autostopowicz
Kemping w Czarnogórze, nie nad morzem

Nieprzeczytany postnapisał(a) filjip » 09.06.2012 11:42

Witam!
Polecam kemping koło mostu na Tarze w Czarnogórze. Mieści się on w pobliżu granic serbskiej i bośniackiej. Można tu przenocować zarówno w namiocie, jak i chatce pasterskiej czy bungalowach.
Więcej szczegółów (w języku polskim) na stronie:
http://tara-rafting.info/?page_id=14&lang=pl
Pozdrawiam
FPP
tycja
Autostopowicz
Camping NEVIO

Nieprzeczytany postnapisał(a) tycja » 10.06.2012 23:47

Co sądzicie? Da rade z małymi dziećmi z Parceli B?
Jak ja mam to dokładnie obliczyc jesli chodzi o nocleg właśnie tam?

POMOŻECIE?
http://www.nevio-camping.com/hr/kamp-cjenik

Jada 2 osoby dorosłe, dziecko 3 letnie i 6 letnie. Samochód i namiot. Wychodzi mi, ze zapłacimy 40 Eur za dobę. Dobrze to liczę?
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 23.06.2012 07:19

Witam w/g mnie liczysz dobrze, nawet wyjdzie troszeczkę mniej niż 40 Euro.

Ale radzę jeszcze raz pooglądać zdjęcia z tego kempingu, wszystko jest w najwyższym standardzie, ale ze zdjęć wynika że jest tam stromo jak diabli, a dojście do morza ze strefy B jest drogą która się wije pomiędzy domkami. Radziłbym szukać wolnej parceli A+ na d samym morzem.
Ale czy będzie coś wolnego??? :cry:
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 23.06.2012 07:28

Ja polecam camp Adriatiq niedaleko Primosten.

Może nie jest tani, ale standard wysoki. Warto tam pojechać szczególnie w lipcu, bo w sierpniu, bez rezerwacji, to jest trudno o miejsce. (opłata za rezerwację nie jest zwracana, ani wliczana do rachunku).

Dodatkowa zaletą jest to, że jeden z recepcjonistów ma żonę polkę :P i mieszkał jakiś czas w Krakowie. (łatwo się porozumieć i dogadać) :smo:

http://www.autocamp-adriatiq.com/en/
tom_dinamo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom_dinamo » 25.06.2012 14:02

powiedzcie mi, czy kemping w Chorwacji wyjdzie sporo taniej niż kwatera? Opłaca się wybrać kemping?
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 25.06.2012 14:10

tom_dinamo napisał(a):powiedzcie mi, czy kemping w Chorwacji wyjdzie sporo taniej niż kwatera? Opłaca się wybrać kemping?

Aktualnie dobry kemping, w wysokim standardzie, z animacjami dla dzieciaków, ładna plażą, woda, prąd itp. to taka sama cena jak kwatery czyli 45-60 EUR/doba za 3/4 osoby.
Tanie, przydomowe kempingi są zdecydowanie tańsze i można coś juz od 28-40 EUR znaleźć. No ale standard duzo niższy.
tom_dinamo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom_dinamo » 25.06.2012 14:46

dzięki za informację ;)
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 25.06.2012 15:30

JacekL napisał(a):Ja polecam camp Adriatiq niedaleko Primosten.

Może nie jest tani, ale standard wysoki. Warto tam pojechać szczególnie w lipcu, bo w sierpniu, bez rezerwacji, to jest trudno o miejsce. (opłata za rezerwację nie jest zwracana, ani wliczana do rachunku).

Dodatkowa zaletą jest to, że jeden z recepcjonistów ma żonę polkę :P i mieszkał jakiś czas w Krakowie. (łatwo się porozumieć i dogadać) :smo:

http://www.autocamp-adriatiq.com/en/

A jaka tam jest plaża?
Odpisali mi, że rezerwacja 40 euro. Można zrobić przedpłate na cały pobyt w tedy nie płaci się za rezerwację.
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 25.06.2012 17:23

Plaża jest kamienista i żwirkowa, jest też fragment betonowy ale camp jest usytuowany na cyplu, dzięki temu jest bardzo długa linia brzegowa. Co do rezerwacji to ja byłem tam w zeszłym roku dwa razy po kilka dni, w lipcu nie miałem problemu z parcelą, dostałem dużą i zacienioną. Natomiast na przełomie lipca i sierpnia było strasznie ciasno a miejsce miałem tylko dlatego że miałem znajomego recepcjonistę.
Dodam, że niektóre parcele są bardzo duże i z powodzeniem na jednej mogą się zmieścić dwie duże przyczepy z przedsionkami lub camper, przyczepa i samochód - wtedy nie płaci się za jeden z pojazdów, tylko za osoby zameldowane.
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 25.06.2012 19:57

A powiedzcie mi jak oceniacie kamping Kozarica? warto z dziećmi? Jaka plaża, ludź na ludziu, czy da się oddech złapać?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.06.2012 07:09

pati2304 napisał(a):A powiedzcie mi jak oceniacie kamping Kozarica? warto z dziećmi? Jaka plaża, ludź na ludziu, czy da się oddech złapać?

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=721535#721535

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi