napisał(a) mahum » 04.06.2020 23:22
Zastanawiam się nad wyborem kempingu w Chorwacji, mam kilka na oku. Może podam warunki brzegowe: zależy mi na domku dość wysokiej klasy; blisko morza - żeby nie trzeba było chodzić przez cały kemping, nieraz kilkaset metrów nad plażę; baseny będą stanowiły wartość dodaną; morze raczej z łagodnie opadającym dnem i przede wszystkim ze względu na covid możliwie blisko Polski, czyli max. środkowa Dalmacja, najlepiej Krk lub Istria; dobrze byłoby gdyby zagęszczenie domków też było niezbyt duże.
Ze względu na wielkość wykluczyłem już Zaton, Lanterna, Vankanela i raczej Mobile Homes Polari Rovinj. Ze względu na bardzo wysoką cenę Aminess Amber Sea Luxury Village, idealny byłby Mobile Homes at Camping Ugljan Resort, ale wyspy na które trzeba płynąc promem również wykluczyłem.
Na placu boju pozostały: faworyt Camping Istra Premium Resort, Marina Camping Resort by link usunięty na życzenie włściciela strony docelowej Labin, Marbera Flora Green Villas Njivice, Superior Mobile Homes in Camping Kastanija, Mobile Homes Vestar Rovinj, Baška Beach Camping Resort by link usunięty na życzenie włściciela strony docelowej (miejsce i plaża jak dla mnie idealne, ale domki są raczej daleko od morza i jest to mimo wszystko duży, zagęszczony kemping), Bi Village (też raczej nie spełnia założonych przeze mnie warunków), Mobile homes Sunset Beach Umag, Belvedere Mobile Homes oraz Škrila Sunny Camping by link usunięty na życzenie włściciela strony docelowej.
Może ktoś był w kilku z nich i znając wytyczne, które podałem powyżej pomógłby mi dokonać przynajmniej selekcji negatywnej? Wiadomo, że każdy z tych campingów jest opisany na różnych portalach i stronach turystycznych, ale właśnie niektóre z ocen poszczególnych kempingów są wręcz przeciwstawne do ocen na innych stronach. Przykładowo ten sam kemping może być oceniony bardzo wysoko przez booking.com, a nisko przez avtokampi.si. Oprócz tego, żaden portal nie podaje głębokości wody, a wszelkie filmiki promocyjne służą oczywiście do ukazania obiektu w jak najlepszym świetle.