gusia-s napisał(a):Ogólnie kempingi z basenami masz na Istrii czyli północy plus dosłownie kilka nieco niżej i są to baseny otwarte.jutomi napisał(a):Witam, pomóżcie proszę, wybieramy się na kilka dni do Chorwacji w drugiej połowie września, prognozy pogody trochę mnie przestraszyły, bo ciepła woda to dla mnie wyznacznik udanego urlopu czy znajdę w cro jakieś kempingi z krytym basenem? Do tego ładna plaża (z możliwie najcieplejszą wodą i jestem w raju liczę na Waszą pomoc:-)
Poza Istrią pojedyncze kempingi z basenami znajdziesz na wyspach Krk, Pag, Cres, Dugi Otok, Brać, półwyspie Peljesac plus ląd Zaton k. Ninu, Solaris k. Sybenika, Galeb w Omis, Solitudo k. Dubrownika, i to chyba już koniec - zliczy się na palcach dwóch rąk. Żaden z nich nie jest kryty.
Jeśli ciepła woda to wyznacznik urlopu to raczej nie ten kierunek, choć każdy ma inny wyznacznik ciepła.
Pogodowo może być różnie tego nikt nie przewidzi. Raz tylko byłam w takim terminie w 2017 r. i dla mnie woda była zbyt zimna do kąpieli, dało się oczywiście skorzystać ale nie było to tak miłe jak w lipcu czy sierpniu. Któregoś roku z kolei w tv pokazywali, że w listopadzie tak przygrzało że ludzie wylegli na plaże i kąpiele w Jadranie ale to raczej wyjątek.
Bardzo dziękuję za odpowiedź czyli trzeba będzie szybko zmienić plany wakacyjne