kubik4000 napisał(a):Witam czy ktoś się orientuje jakiego rodzaju wtyczkę będę potrzebował na campingu cikat k ?
Zapewne taką jak na większości kempingów w Eu i Cro , czyli 3-bolcowa 16A 230V CEE....
kubik4000 napisał(a):Witam czy ktoś się orientuje jakiego rodzaju wtyczkę będę potrzebował na campingu cikat k ?
Rejon Pag przy moście no niech będzieRoxi napisał(a):Był może ktoś z Was na campie Miocic?
Rejon: Pag przy moście .
https://www.camp-miocic.com/en
Na Pagu to Sveti Duh po stronie Paskiego zalewu. Standard niski ale w otoczeniu gór i z widokiem na Velebit. Jedyny z tej strony wyspy. Po drugiej stronie jest więcej kempingów ale widoki na otwarte morze i nie w otoczeniu gór.koneffka napisał(a):... Może ktoś poleci jakiś klimatyczny kamping w otoczeniu gór. W jakie regiony się kierować? ...
koneffka napisał(a):Dziękuję za info. Jakiś z górami dalej na południe?
Kawałek za Makarską w Zivogosce Blato kemping Dole - położony bezpośrednio przy bardzo fajnej plaży, w otoczeniu gór Biokovo (jest nawet wyjście na szlak w pobliżu kemp.) z widokiem na Hvar. Na kempingu sklep, piekarnia, warzywniak, knajpka, bankomat, sprzęty wodne do wynajęcia. Tuz obok za siatką jest kolejny Boban. Parę kroków przez kemping do samego Blato ... mała promenada wysadzona palmami, porcik, kilka sklepików, lody, knajpki.koneffka napisał(a):Dodam, że idealne położenie nad Adriatykiem w otoczeniu gór.
Ogólnie kempingi z basenami masz na Istrii czyli północy plus dosłownie kilka nieco niżej i są to baseny otwarte.jutomi napisał(a):Witam, pomóżcie proszę, wybieramy się na kilka dni do Chorwacji w drugiej połowie września, prognozy pogody trochę mnie przestraszyły, bo ciepła woda to dla mnie wyznacznik udanego urlopu czy znajdę w cro jakieś kempingi z krytym basenem? Do tego ładna plaża (z możliwie najcieplejszą wodą i jestem w raju liczę na Waszą pomoc:-)