Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi które warto polecić ....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 15.07.2019 11:57

Podstawowe pytanie to w jakim terminie jedziecie? Jeżeli w szczycie wybierzecie sobie jeden konkretny kemping, to może być różnie, bo obłożenie na nich jest coraz większe. Jeżeli będziecie mieli jakąś rezerwę w zanadrzu, to pewnie gdzieś coś znajdziecie. Ja na Strasko w tym roku wolałem zrobić rezerwację.

Poza tym polecam Lanternacamp i Zaton, bo na nich byłem i są to bardzo dobre, duże ośrodki choć jak pisał w zeszłym roku bodajże Rafi70, wolnych miejsc na tym pierwszym nie było zbyt dużo.
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 15.07.2019 12:23

SingSing74 napisał(a):Podstawowe pytanie to w jakim terminie jedziecie? Jeżeli w szczycie wybierzecie sobie jeden konkretny kemping, to może być różnie, bo obłożenie na nich jest coraz większe. Jeżeli będziecie mieli jakąś rezerwę w zanadrzu, to pewnie gdzieś coś znajdziecie. Ja na Strasko w tym roku wolałem zrobić rezerwację.

Poza tym polecam Lanternacamp i Zaton, bo na nich byłem i są to bardzo dobre, duże ośrodki choć jak pisał w zeszłym roku bodajże Rafi70, wolnych miejsc na tym pierwszym nie było zbyt dużo.

Lanterna od zeszłego roku przeżywa oblężenie. Bardzo trudno trafić parcelę na dłuższy okres 10dni ->, 3-4 dni i owszem. Na miejscu nie ma się do czego przyczepić , oczywiście jeśli komuś nie przeszkadza kemping o pojemności ok 10-11 tys osób i wyższe ceny niż gdzie indziej... :wink:
Havena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Havena » 16.07.2019 08:10

Rafi70 napisał(a):Lanterna od zeszłego roku przeżywa oblężenie.

Na Lanternie juz trzy lata temu bylo ciezko... A zatrzymywalismy sie tam siedem razy, bo naprawde jest fajnie ;) W tym roku po raz kolejny ominiemy Istrie. Jak do tej pory w Zatonie zawsze byly miejsca, ostanio chyba biwakowalismy w 2 lub 3 linii od morza. Najgorsze jest to, ze od lat jezdzimy na te same kempingi... Szczesliwie zmieniamy miejsce pobytu trzy razy w sezonie, ale ciagle te same. Jakos strach przed nowym ;) Tez tak macie?

Pozdrawiam,
Havena
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 16.07.2019 13:34

Ja wręcz odwrotnie. Co roku coś nowego. Jedyny kemping, na który mnie ciągnie, to Marina di Venezia we Włoszech bo jest rewelacyjny i kilka małych na Korsyce ze względu na lokalizację i sentyment do spędzonych tam wakacji. Chorwacja jak najbardziej mi się podoba, a same kempingi zaczynają dorównywać tym włoskim czy francuskim, ale jak już wspominałem w innym wątku obsługa turystów we Włoszech jest na innym "poziomie uśmiechu". Tam na każdym kroku dają ci odczuć, że cieszą się z twojej obecności. W Chorwacji....... jakby mniej, ale i tak jest fajnie :D
brachol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brachol » 25.07.2019 10:38

Witam
A czy w Chorwacji na kampingach są ogólnodostępne lodówki czy raczej nie mam co liczyć na takie udogodnienia?
pozdrwiam
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 25.07.2019 10:40

Na niektórych mniejszych są darmowe ogólnodostępne lodówki. Tu na forum musiałbyś dopytać jeśli zdecydujesz się na konkretny kemping. Na dużych kempingach są zazwyczaj płatne chłodzone box`y. Np. na Prapratno 16 kun za dobę.
brachol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brachol » 25.07.2019 13:48

Mam na oku następujące kampingi na Krk
Skrila Sunny Camping, Camping Pila, Naturist Camp Konobe, Camping Bor
pozdrawiam
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 25.07.2019 19:33

Na Skrili nie widziałam lodówek.
Sprawdź na stronie tych kempingów albo poprzez maile.
brachol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brachol » 26.07.2019 15:38

ok
A powiedzcie mi czy warto kupić kartę ACSI? Honorują zniżki bez problemów?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.07.2019 17:19

brachol napisał(a):ok
A powiedzcie mi czy warto kupić kartę ACSI? Honorują zniżki bez problemów?
Warto jeśli jedziesz przed lub po sezonie, czyli do końca czerwca i od początku września.
Widzę, że pytasz też na forum karawanigowym :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.07.2019 18:55

gusia-s napisał(a):Na Skrili nie widziałam lodówek.

Na Skrili są lodówki w recepcji.
Tylko nie pamiętam, czy normalne, czy zamykane skrytki.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.07.2019 19:27

Bea.ta napisał(a):
gusia-s napisał(a):Na Skrili nie widziałam lodówek.

Na Skrili są lodówki w recepcji.
Tylko nie pamiętam, czy normalne, czy zamykane skrytki.
To ja ich nie widziałam 8O ale też może i nie rozglądałam się za nimi zbytnio bo mieliśmy swoją w przyczepie i nie potrzebowaliśmy.
Tak czy inaczej warto zawsze na bieżąco pytać na konkretnym kempingu bo to się zmienia, danego roku może nie być a kolejnego już są.
brachol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brachol » 26.07.2019 20:37

gusia-s napisał(a): Warto jeśli jedziesz przed lub po sezonie, czyli do końca czerwca i od początku września.
Widzę, że pytasz też na forum karawanigowym :mrgreen:

Zbieram info z różnych źródeł :D
kubik4000
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubik4000 » 30.07.2019 16:46

Witam czy ktoś się orientuje jakiego rodzaju wtyczkę będę potrzebował na campingu cikat k ?
cinek1978
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cinek1978 » 31.07.2019 21:56

Dzień dobry
W okolicach 11.08. wybieramy się z rodziną do Chorwacji - kierunek Orebic.
Zabieramy namiot i planujemy kemping: nevio lub suncezuljana. Trochę poczytałem opinii i wspomnień forumowiczów, które zachęciły mnie do tych miejsc.
Czy ktoś ma wiedzę "z ostatniej chwili" jak wygląda znalezienie wolnego miejsca na tych kempingach.
Może ktoś mi podpowie fajniejszy wybór?
Z góry dzięki za wszelką informację.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi