Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi koło Sibenika

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barbra
Podróżnik
Kempingi koło Sibenika

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbra » 03.04.2006 16:42

Witam wszystkich. Mam pytanie, czt ktoś z was wie, czy w okolicach Sibenika są normalne kempingi, czy tylko półki. Jeżdząc przez tyle lat na Istrię, przyzwyczaiłam się do dużych obszrów w których mozna odpoczywąć po przyjściu z plaży Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.04.2006 17:46

Koło Sibenika są "normalne kempingi" , tylko nie tak duże jak na Istrii.
http://www.nik.hr/info/karta.asp
http://www.solaris.hr/hr/accomodation/camp/index.php (strona w budowie)
http://www.rivijera.hr/index.php?link=fotoalbum
http://www.camp-adriatic.hr/index.php?o ... =90&lang=1
Natomiast koło Zadaru jest jeden z większych kampów w Dalmacji, może nie tak duży jak na Istrii, ale cenowo to jeden z najdroszszych w całej Cro.
http://www.zaton.hr/hr/kamp_ponuda.php
Pozdrawiam miłośniczkę kempingów.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 03.04.2006 19:12

Polecam Adriatic k. Primosten. Jest naprawdę OK!...

PozdraV
J.
barbra
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbra » 04.04.2006 12:40

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ten camp Adriatic to chyba duży pod względem miejsc, ale jak widziałam na stornie internetowej to i plaża fajna, miejsce zadrzewione, Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. :D
Irek G
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 04.04.2006 13:25

Dwa lata temu byłem na campie "MIRAN" w Pirovacu - ok 20km przed Sibenikiem.
Ceny na średnim poziomie , czysto , cicho i wtedy (przełom lipiec/sierpień) było bardzo dużo wolnego miejsca - ja z namiotu do wody miałem może 5m.
Odwiedź stronę www.camping.hr - bardzo dużo campów i linków do nich.
Pozdrawiam
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 05.06.2006 19:30

Irek G napisał(a):Dwa lata temu byłem na campie "MIRAN" w Pirovacu - ok 20km przed Sibenikiem.
Ceny na średnim poziomie , czysto , cicho i wtedy (przełom lipiec/sierpień) było bardzo dużo wolnego miejsca - ja z namiotu do wody miałem może 5m.
Pozdrawiam

Gdie znajduje się Pirowac? Czy ceny są przystępne ? Czy jest widok na pelne morze? czy mozna wybrac sie z 3-latkami?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2006 22:16

Ni ma widoku na pełne morze, bo tem kemping leży nad zatoką głęboko wcinającą się w ląd.
http://www.pirovac.hr/hrv/kontakti/karta.asp
W Primošten masz widok na najbardziej "odkryte" morze ze stałego lądu.
Z trzylatkami do Chorwacji można udać się wszędzie :wink: :lol:
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 06.06.2006 07:01

Irek G napisał(a):Dwa lata temu byłem na campie "MIRAN" w Pirovacu - ok 20km przed Sibenikiem.
Pozdrawiam

witam
No z tymi średnimi cenami to lekka przesada.
www.rivijera.hr/index.php?link=cjenik#kampovi
Jak dla mnie to drogo.
pozdrawiam
Dad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dad » 08.06.2006 18:22

barbra napisał(a):Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ten camp Adriatic to chyba duży pod względem miejsc, ale jak widziałam na stornie internetowej to i plaża fajna, miejsce zadrzewione, Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. :D

Na campie Adriatic byłem już trzy razy-zresztą od niego rozpocząłem swoją przygodę z Chorwacją.Naprawdę jest godny polecenia-sam zresztą nie wiem czy za trzy tygodnie między innymi tam nie wyląduje.Polecam!
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 17.06.2006 00:01

Jacunio napisał(a):Polecam Adriatic k. Primosten. Jest naprawdę OK!...

PozdraV
J.

Maniaku-cro Jacuniu może jakis działający link do Adriatiku bo ten Januszowy nie rabotajet...A może jakieś fotki i rady dla 2 dorosłych i 4 dzieciaków , o cenniku nie wspomne .......z gory wielkie dzięki (decyzja zapadła)..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2006 22:03

mirnie napisał(a):
Jacunio napisał(a):Polecam Adriatic k. Primosten. Jest naprawdę OK!...

PozdraV
J.

Maniaku-cro Jacuniu może jakis działający link do Adriatiku bo ten Januszowy nie rabotajet...A może jakieś fotki i rady dla 2 dorosłych i 4 dzieciaków , o cenniku nie wspomne .......z gory wielkie dzięki (decyzja zapadła)..

Podana strona "rabotajet" tylko cennik jest chwilowo niedostępny, bo pewnie w aktualizacji (i pewnie ceny będą lekko "w góre" :evil: )
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 18.06.2006 22:41

No cóż , wszystko w góre ,a może można " gdzieś" podejrzeć zdjęcia ....z tego co widziałem samochód można wtoczyć koło namiotu i jest bezpośredni dostęp do morza z kamingu yes czy no ???
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2006 23:59

Samochód "wtacza" się koło namiotu. :lol:
Bezpośredni dostęp do morza mają parcele w "pierwszym rzędzie" nad morzem :wink:
Kilka zdjęć jest na stronie kampu.
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 19.06.2006 08:05

Janusz Bajcer napisał(a):Kilka zdjęć jest na stronie kampu.
Te kilka już sie naoglądalem do bulu myslałem jeszecze o paru :D aa te parcele to które sa za jakie pieniądze tzn. które tansze ktore droższe,, a i jeszce jedzo pytanie czy na tym kampingu sa tylko parcele czy jest też pole namiotowe,,, czytałem ,że 2-3 lata temu było pole namiotowe a parcele wydzielili niedawno ciekawym jak jest teraz??

Powrót do Kempingi