napisał(a) meeg » 19.02.2004 09:45
Plaża FKK jest w Cavtacie obok hotelu Croatia. Plaża leży na stromej skale. Jest naprawdę idealnie zadbana. W skale znajdują się wyrównane nisze dla plażowiczów dzięki którym można naprawdę bardzo wygodnie się opalać na skalnym zboczu. Do wszystkich skalnych zakamarków schodzi się po dobrze zestopniowanych schodkach. Jest bardzo czysto, codziennie rano i popołudniu są opróżniane śmietniki. Nad plażą bardzo ładna i czysta toaleta i prysznice. Widziałam nawet wizytacje z hotelu, która sprawdzała czystość toalet. Zejście do wody po drabince i nie ma dna pod stopami, więc trzeba umieć pływać. Ale za to osoby, które lubią nurkować na pewno nie będą zawiedzione. Miejsca na nawisach skalnych są zabezpieczone estetycznymi barierkami. Barierki i drabinki są naprawdę dobrze zrobione - metalowe elementy są wykonane ze stali nierdzewnej, co wygląda naprawdę estetycznie. W czasie mojego pobytu często o skały rozbijały się fale przez co człowiek naprawdę czuł się jak nad morzem, a nie nad jeziorem. Oprócz tego z jednej strony widok na otwarte morze, a z boku widok na stare mury Dubrovnika (trochę w oddali).
Z plaży mogą korzystać wszyscy - nie tylko goście hotelowi.
Mi ta plaża bardzo odpowiadała, ale jeśli ktoś chce spędzić wakacje z dziećmi lub na plaży przypominającej płaską lub piaszczystą to może być zawiedziony.
Pozdrawiam serdecznie