Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi, ceny... itp

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr Lutynski
Cromaniak
Kempingi, ceny... itp

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.09.2004 10:55

Wczoraj spotkalem sie z kolega, ktory byl w sierpniu pod namiotem z zona, i trojka dzieci w Chorwacji przez 3 tygodnie. Byl to jego trzeci wyjazd... wiec nie byl nowicjuszem - postanowili wiec zwidzic tym razem to czego nie widzieli poprzednio tzn polnoc.... Krk, Istria ...itp.
Generalnie jest zdegustowany cenami... nie wiem czy na polnocy jest drozej czy w tym roku poszaleli.... mowil mi ze ze na kempingu placil nawet po 50Euro dziennie! A caly wyjazd kosztowal go (wlacznie z jedzieniem i zakupami z Polski) ponad 8.000PLn chociaz jedzenie mial z Polski i nie szalal !!!
Mowil ze generalnie bylo tam 2x drozej niz w Grecji :(

pozdrav
sly29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly29 » 13.09.2004 11:11

witam , Piotrze niewiem dlaczego kolega uważał , że 8000 na 3 tygodnie na 5 osób to jest dużo ,według moich skromnych wyliczeń wychodzi po 76,19 złotych polskich osobodzień , jeżeli w tym jest ujęte paliwo , nocleg , jedzenie i jakieś drobne wydatki (lody, kawa, cola, piwo) to nie weim czy jest to az tak wygórowana cena ,
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.09.2004 11:51

sly29 napisał(a):witam , Piotrze niewiem dlaczego kolega uważał , że 8000 na 3 tygodnie na 5 osób to jest dużo ,według moich skromnych wyliczeń wychodzi po 76,19 złotych polskich osobodzień , jeżeli w tym jest ujęte paliwo , nocleg , jedzenie i jakieś drobne wydatki (lody, kawa, cola, piwo) to nie weim czy jest to az tak wygórowana cena ,

Bo byl w Grecji w zeszlym roku i mowi ze tam ceny srednio o polowe nizsze...

Widzisz--- mnie z noclegiem w kwaterze calkowity koszt na 2 tygodnia wyniosl 6000pln (oczywiscie w tej cenie jest wszystko- dojazd, obiady na miescie, lody, winietki...itp)

pozdraw
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 13.09.2004 13:06

:hut: Mój całkowity koszt pobytu w tym roku 4 osoby -10dni (dojazd,apartament,wyżywienie ,m.in.wycieczka do Czarnogóry) to 4tys.złotych-oczywiście można było wydać więcej. :lol:

pzdr :papa: :papa:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.09.2004 13:19

Diego M napisał(a)::hut: Mój całkowity koszt pobytu w tym roku 4 osoby -10dni (dojazd,apartament,wyżywienie ,m.in.wycieczka do Czarnogóry) to 4tys.złotych-oczywiście można było wydać więcej. :lol:

Powiedziales 10 dni.... czyli przeliczajac na 14 dni (albo na 2 tygodnie jak kto woli) to wychodzi ponad 5kpln... wiec podobnie jak ja... czyli moje wyliczenie sie potwierdza.

pozdrav
sly29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly29 » 13.09.2004 13:24

Diego M napisał(a)::hut: Mój całkowity koszt pobytu w tym roku 4 osoby -10dni (dojazd,apartament,wyżywienie ,m.in.wycieczka do Czarnogóry) to 4tys.złotych-oczywiście można było wydać więcej. :lol:

no to my wydalismy podobnie tylko , ze w 8 dni , ale ku zadowoleniu innych powiem , że można było mniej :)
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 13.09.2004 13:25

Piotr Lutynski napisał(a):

Powiedziales 10 dni.... czyli przeliczajac na 14 dni (albo na 2 tygodnie jak kto woli) to wychodzi ponad 5kpln... wiec podobnie jak ja... czyli moje wyliczenie sie potwierdza.

pozdrav

Tak, zgadza się pobyt mój to 10 noclegów :lol:
:hut:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.09.2004 16:43

Diego M napisał(a):
Piotr Lutynski napisał(a):

pozdrav

Tak, zgadza się pobyt mój to 10 noclegów :lol:
:hut:

Moj to bylo 14 pelnych noclegow na miejscu +2 po drodze w Mikulov

pozdrav
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 13.09.2004 17:31

Do Piotra L

Ja nie nocowałem po drodze :lol: :hut: - po raz pierwszy jechałem bez noclegów :lol:

Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.09.2004 17:54

Diego M napisał(a):Do Piotra L

Ja nie nocowałem po drodze :lol: :hut: - po raz pierwszy jechałem bez noclegów :lol:

Achaś ... :D
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 22.09.2004 07:35

powiem tak ...... dziwia mnie relacje takich dziwnych ludzi jak twoj znajomy Piotrze twierdza ze na pólnocy jest drozej .........oczywicie ze jest i nie trzeba chyba zbyt wysokiego ilorazu inteligencji by to wyczytac chocby na tym naszym forum .Facet jechal z polski z cala rodzinka na karku moze az z gdanska a moze az ze szczecina wiec kawalek mial do przejechania ,moze jechal fura z 3.0 litrowym silnikiem i grzal ja wszyscy diabli domyslow mozna snuc cala mase .Jesli chodzi o mnie to moge smialo powiedziec ze mi zawsze starczalo 1600-2000 zl na jedna osobe i w to bylo wliczony juz kemping ( zawsze liczylem ok 80 euro),zawsze jezdzilem na ok 3 tygodnie ,jedzonko bylo z Polski i niczego powiedzmy sobie nie zalowalem( oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku) a jak jeszcze dobrze sie targowalo to i pare groszy sie przywiozlo .i po moich 8 krotnych wyjazdach di cro moge powiedziec ze zawsze jest tak ze najwiekszy malkontetn najpierw wydaje na prawo i lewo kase na duperszmity a potem jeczy ze drogo ,
pozdr.
robesz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robesz » 05.10.2004 21:37

Trochę spóźniona informacja, ale może przyda się komuś w przyszłym roku. Ja będąc mieszkańcem pogranicza polsko-czeskiego, od kilku lat korzystam z usług czeskich biur podróży. Są ok. 30% tańsze od polskich. Wykupję zakwaterowanie na campingu w przygotowanym przez biuro namiocie. Namiot 3x6m z dwoma sypialniami i pełnym wyposażeniem (lodówkozamrażarka, kuchenka, naczynia, stół, krzesła i wszystko co potrzebne do życia). Koszt 7 noclegów dla 4 dorosłch osób w w/w namiocie to ok. 8 do 8,5 tyś. koron czeskich. W przybliżeniu na złote to będzie ok. 1200 zł. Polecam tą formę zakwaterowania. Tania i przyjemna. Zainteresowanym mogę podać więcej informacji.
Pozdrawiam.
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 06.10.2004 07:14

[quote="robesz"]Trochę spóźniona informacja, ale może przyda się komuś w przyszłym roku. Ja będąc mieszkańcem pogranicza polsko-czeskiego, od kilku lat korzystam z usług czeskich biur podróży. Są ok. 30% tańsze od polskich. Wykupję zakwaterowanie na campingu w przygotowanym przez biuro namiocie. Namiot 3x6m z dwoma sypialniami i pełnym wyposażeniem (lodówkozamrażarka, kuchenka, naczynia, stół, krzesła i wszystko co potrzebne do życia). Koszt 7 noclegów dla 4 dorosłch osób w w/w namiocie to ok. 8 do 8,5 tyś. koron czeskich. W przybliżeniu na złote to będzie ok. 1200 zł. Polecam tą formę zakwaterowania. Tania i przyjemna. Zainteresowanym mogę podać więcej informacji.
Pozdrawiam.[/quote

powiem szczerze ze to niejest wcale tanio 8O
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 06.10.2004 08:09

Zasadniczo , to zgadzam się z przedmówcą :wink: .To wychodzi ok. 9-10 euro za dzień na osobę. Tylko , żeby mieć pełny obraz , to robesz powinien napisać więcej szczegółów dotyczących tego campingu.
Btw , w tym roku płaciłem ok. 110 kun/dzień na małym kampie w Sv. Petar n/m . Opłata obejmowała 2 osoby , namiot ,samochód , przyłącze do prądu i opłatę klim . Łącznie tygodniowy pobyt 2 osób z dojazdem (paliwo,autostrady,ubezpieczenia), wyżywieniem itp. kosztował ok. 2000-2200 pln.
Pzdr.
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 06.10.2004 08:30

ja placilem na kampie w Oraszacu ( Pecia) cos ok 32 kn od osoby ( 1/4 samochodu ,1/2 namiotu plus prąd ) :)
pozdr.
Następna strona

Powrót do Kempingi