Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi, ceny... itp

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robesz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robesz » 16.11.2004 00:08

Witaj Olu.
Wracam na forum po przerwie urlopowej. Dziękuję za informacje dot. wynajętej przyczepy. Proszę Cię jeszcze o uściślenie, czy jej wynajęcie załatwiasz przed wyjazdem z Polski (tel. fax), czy na miejscu w Chorwacji. Podaj konkretne namiary.
Twoja i męża decyzja o wyjeździe w przyszłym roku w to samo miejsce bierze się z pozytywnej oceny tego kempu na tle innych, wcześniej odwiedzanych? Ja z moją rodziną staramy się za każdym razem wypoczywać w innym miejscu. W b.r. bardzo zmęczyły mnie w czasie podróży korki na autostradzie, dlatego w przyszłym roku chciałbym udać się w okolice Rijeki, zawsze to bliżej. Jeśli znasz poza Straszko inne kempy w Chorwacji to prosiłbym Cię o krótką charakterystykę. Pozdrawiam Robert.
Nadia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadia » 22.11.2004 14:01

robesz napisał(a):Witaj Olu.
Wracam na forum po przerwie urlopowej. Dziękuję za informacje dot. wynajętej przyczepy. Proszę Cię jeszcze o uściślenie, czy jej wynajęcie załatwiasz przed wyjazdem z Polski (tel. fax), czy na miejscu w Chorwacji. Podaj konkretne namiary.
Twoja i męża decyzja o wyjeździe w przyszłym roku w to samo miejsce bierze się z pozytywnej oceny tego kempu na tle innych, wcześniej odwiedzanych? Ja z moją rodziną staramy się za każdym razem wypoczywać w innym miejscu. W b.r. bardzo zmęczyły mnie w czasie podróży korki na autostradzie, dlatego w przyszłym roku chciałbym udać się w okolice Rijeki, zawsze to bliżej. Jeśli znasz poza Straszko inne kempy w Chorwacji to prosiłbym Cię o krótką charakterystykę. Pozdrawiam Robert.

Witam serdecznie.Przepraszam że długo nie odpisywałam ale niestety dostęp do kompa mam w pracy a ostatni tydzień niestety opiekowałam się chorą córeczką w domciu. No ale juz wszystko ok więc odpowiadam na wszystkie zaległości. Przyczepę załatwiałam poprzez internet meilem z chorwatem, który te przyczepy wynajmuje. Namiary na niego również zdobyłam na tym forum. Wysłałam 100 E zaliczki a resztę na miejscu. Byli tez tacy, którym sie nie podobało na kampie i bez problemu zamieniono im zakwaterowanie w apartamentach, oczywiście w innej cenie. Poczatkowa miała to byc Makarska i Podgora ale niestey w tym roku przenieśli przyczepy do Novalji. Z poczatku bylismy nieco zdegustowani ta wiadomością i juz chcieliśmy zrezygnować ale dobrze że tak się nie stało, bo pobyt był naprawdę udany. Jechaliśmy sami bez towarzystwa ale na przyszły rok trzeba będzie wykombinować jakiś kompanów, (nie dlatego żebyśmy się z mężem nudzili, oj nie, ale brakowało polskiego towarzystwa naszej córeczce). Dlaczego chcemy tam wrócić? Byliśmy dwa lata temu w Sibeniku i podobało nam sie tak sobie, widoki nie takie jakie sobie wyobrażliśmy a w drodze na Pag to az zapierało w piersiach. Niestety nie mam porównania co do innych kempów, bo dopiero w tym roku połkneliśmy bakcyl "kempingowania" a i ofert z wynajęciem przyczep, bądź namiotów w naszej rodzimej ofercie jest bardzo mało, bądź też wcale.Niestety nie mamy dosyć dużego samochodu aby taszczyć cały balast, a tak przyjeżdżamy na gotowe. Strasko spełnił nasze oczekiwania no może w 90% i dlatego chcemy tam wrócić. Co do korków, to my jechaliśmy w lipcu i takich jeszcze nie było ale jechaliśmy również długo, bo przed Grazem był koszmarny wypadek, staliśmy 2 godziny a później objazdy, przez wioski. Miejscowość Ptuj na którą mielismy sie kierowć śniła mi sie jeszcze przez parę nocy. Aha no i jeszcze jedna sprawa, która też przeważa za tym żeby jeszcze raz skorzystać z tej oferty. Rozmawialiśmy z chłopakam, którzy załatwiali pobyt z tym chorwatem juz 3 raz z rzedu i co pobyt to płacą mniej i to o wiele, więc dlaczego nie skorzystać, skoro dla stałych klientów są rabaty?No a za oknem śnieżek pada, byle do lata ale zima ma też swoje uroki.Pozdrawiam ipapapa Ola
Michal S.
Croentuzjasta
Koszty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 27.02.2005 20:20

Z tego co widzę to jak się dobrze poszuka to koszty kwatery są podobne.
Ja osobiście byłem pod namiotem w dawnej Jugosławi w miejscowości Novi Vinodolski i mi się podobało.
Od kilku lat jeżdzę do Chorwacji na kwatery.
Chciałbym spróbować tak jak dawniej namiotu, ale żona jest przeciwna twierdzi że z trójką dzieci to bez sensu.
Dzieci mają po 7,12,14 lat.

Jakie jest wasze spokjrzenie na różnice kwatera - namiot.

Pozdrawiam Michał.
Michal S.
Croentuzjasta
Co zabrać

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 27.02.2005 20:23

I jeszcze jedno.

Jak byście mogli wymienić to co jest niezbędne by zabrać ze sobą pod namioty.

Czyli po waszych doświadczeniach taka lista najpotrzebniejszych rzeczy.

Pozdrawiam
JoeF
Cromaniak
Re: Co zabrać

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 27.02.2005 20:35

Michal S. napisał(a):I jeszcze jedno.Jak byście mogli wymienić to co jest niezbędne by zabrać ze sobą pod namioty.Czyli po waszych doświadczeniach taka lista najpotrzebniejszych rzeczy.

Odpowiednią listę znajdziesz TUTAJ trzeba tylko znaleźć tam linka do strony Jacunia, której już celowo nie podaję bezpośrednio, bo wymagane jest włożenie odrobiny chęci w wyszukiwanie... :wink:

Pozdrawiam
Józek
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Koszty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2005 22:17

Michal S. napisał(a):Z tego co widzę to jak się dobrze poszuka to koszty kwatery są podobne.
Ja osobiście byłem pod namiotem w dawnej Jugosławi w miejscowości Novi Vinodolski i mi się podobało.
Od kilku lat jeżdzę do Chorwacji na kwatery.
Chciałbym spróbować tak jak dawniej namiotu, ale żona jest przeciwna twierdzi że z trójką dzieci to bez sensu.
Dzieci mają po 7,12,14 lat.
Jakie jest wasze spokjrzenie na różnice kwatera - namiot.
Pozdrawiam Michał.

Róznice kwatera-namiot: temat rzeka, i tyleż może być opinii.
Ja zawsze spędzam wakacje pod namiotem, a ponieważ trwa to
od 1991 roku to pozwolę sobie na kilka uwag.
ZATETY
1.namiot to swoboda wyboru pobytu, jak się nie spodoba
miejsce, można się zwinąć i jechać w nowe.
2.przebywanie 24 godziny na powietrzu ( w CRO jak najbardziej)
bo sprzyja temu klimat.
WADY
1.materac to nie łóżko domowe - ale traz materace są wygodne
(dwa-trzy tygodnie można wytrzymać)
2.trzeba gotować obiadki - ale na kwaterach też
(chyba, że jest kasa na obiady "na mieście")
A teraz odnośnie dzieci
W 1991 r. pojechałem pierwszy raz pod namiot na Węgry,
kiedy synowie mieli 11 i 8 lat i od tego czasu nie wyobrażają
sobie innej formy spędzania wakacji.
Od 1991 do 1996 r. jeżdziliśmy na kąpieliska termalne na Węgry
przy których z reguły są kampingi.
Na tych kąpieliskach na basenach nauczyli sie pływać jako dzieci,
a kiedy zmieniśmy Wegry na Chorwację, to juz jako młodzieżowcy
pływali bezpiecznie w morzu.
Wyjazdy zarówno na Węgry jak i do Chorwacji były wieorodzinne
więc najpierw jako dzieci, a teraz jako już dorosła młodzież ,zawsze
mieli swoje "towarzystwo" a "starzy" swoje.
W Chorwacji wybieraliśmy raczej większe kampingi, bo te są lepiej
wyposażone w obiekty sanitarne, gastronomiczne oraz rozrywkowe
właśnie z myślą o dzieciach i młodzieży-są boiska i dyskoteki.
(z muzyką dla młodych i starych)
Dlatego warto spróbować "życia na kampie" tym bardziej z dziećmi
w takim wieku jak podajesz.
Tylko zaczynanie tego od podstaw może być kosztowne:
http://pilak.republika.pl/podnamiot.htm
jest to link- lista jednego z "forumowiczów",który pozwoliłem
sobie zamieścić, bo lista jest super. (JoeF mnie uprzedził)
Pozdrawiam i służę radą w razie zainteresowania tematem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2005 22:56

strona z linkami do kampingów w CRO
http://www.nedcampvakantie.info/level3. ... g=internet
lub w gdzies w Europie-wystarczy wybrać kraj
http://www.nedcampvakantie.info/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.04.2005 19:02

Jeszcze jedna stronka z kampami w Cro
http://www.findcroatia.com/accommodatio ... roatia.htm
I jeszcze jedna na riwierze dubrownickiej
http://dubrovnik-area.com/
Izawid
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izawid » 04.04.2005 07:54

robesz napisał(a):Trochę spóźniona informacja, ale może przyda się komuś w przyszłym roku. Ja będąc mieszkańcem pogranicza polsko-czeskiego, od kilku lat korzystam z usług czeskich biur podróży. Są ok. 30% tańsze od polskich. Wykupję zakwaterowanie na campingu w przygotowanym przez biuro namiocie. Namiot 3x6m z dwoma sypialniami i pełnym wyposażeniem (lodówkozamrażarka, kuchenka, naczynia, stół, krzesła i wszystko co potrzebne do życia). Koszt 7 noclegów dla 4 dorosłch osób w w/w namiocie to ok. 8 do 8,5 tyś. koron czeskich. W przybliżeniu na złote to będzie ok. 1200 zł. Polecam tą formę zakwaterowania. Tania i przyjemna. Zainteresowanym mogę podać więcej informacji.
Pozdrawiam.

cześć mam pytanko czy można u nich załatwić wszystko bez problemu, bo ja po przeczytaniu twojej informacji przejadę się chyba do czeskiego cieszyna i też coś poszukam
as12345600
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) as12345600 » 04.04.2005 08:34

Piotr Lutynski napisał(a):Wczoraj spotkalem sie z kolega, ktory byl w sierpniu pod namiotem z zona, i trojka dzieci w Chorwacji przez 3 tygodnie. Byl to jego trzeci wyjazd... wiec nie byl nowicjuszem - postanowili wiec zwidzic tym razem to czego nie widzieli poprzednio tzn polnoc.... Krk, Istria ...itp.
Generalnie jest zdegustowany cenami... nie wiem czy na polnocy jest drozej czy w tym roku poszaleli.... mowil mi ze ze na kempingu placil nawet po 50Euro dziennie! A caly wyjazd kosztowal go (wlacznie z jedzieniem i zakupami z Polski) ponad 8.000PLn chociaz jedzenie mial z Polski i nie szalal !!!
Mowil ze generalnie bylo tam 2x drozej niz w Grecji :(

pozdrav

Ja byłem w lipcu w Trogirze za noclegi zapłaciłem 10 Euro od głowy, ale miałem apartament z ogrodem parkingiem w cieniu 20 m od plaży. Zwiedziłem Plitvice, wodospady Krka, Medjugorje, Split, Primosten, no i oczywiście Trogir. Całość kosztowała mnie jakieś 5 tyś PLN może troche więcej. Ale czy to dużo? Chyba nie zważywszy, że moi znajomi wydali prawie tyle samo za 10 dni nad polskim morzem. A wrócili po 10 dniach tylko dlatego, że musieli nawet ubrania dokupić tak było zimno.
W czasie gdy ja miałem 38 stopni w powietrzu i 26 stopni w wodzie to tam było 10 w powietrzu i 16 w wodzie. Co to za wakacje.
A propos Istrii i okolic tam zawsze było dużo drożej. Teraz oglądałem apartament dla 8 osób w dalmacji ceny wachają sie w granicach 80 euro natomiast na Istrii to już 120 euro czyli 1/3 drożej.
I podsumowując i tak jadę do chorwacji w tym roku bo reasumując jest taniej niż w Polsce. Ciekawe gdzie w Polsce można nad morzem wynając apartament około 50m kwadratowych z ogrodem i parkingiem w cieniu za 10 euro na głowe (7osób), nie wspominając o pogodzie :).
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi