Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi, ceny... itp

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robesz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robesz » 07.10.2004 08:38

Drogi Jacku i Krystku.
Podana cena dotyczy pobytu na wyspie Pag, miejscowość Novalja, kamp – "Straško", oraz na wyspie Krk, miejscowość Punat, kamp "Pila". Pobyt w obydwu przypadkach w I połowie sierpnia, czyli w najdroższym okresie. Cena obejmuje zakwaterowanie w całkowicie wyposażonym namiocie z drewnianą podłogą, elektryką itd. Jak podałem wcześniej, oraz parking samochodu i opłaty klimatyczne dla 4 osób. Kamp w obu przypadkach położony bezpośrednio przy plaży oraz przy miejscowości. Wyposażony w sanitariaty i prysznice z ciepłą wodą na średnim europejskim poziomie. Na plaży prysznice ze słodką wodą i wiele atrakcji turystycznych typu sklepy, wypożyczalnie sprzętu, dyskoteka, itp.
Krystku, koszt mojego zakwaterowania w przeliczeniu na 1 osobę jest identyczny jak w Twoim przypadku, a nie muszę martwić się o transport namiotu, garów, krzesełek, itd. Wszystko mam opłacone i jadę na gotowe.
Całkowity koszt pobytu zależy od indywidualnych potrzeb i możliwości. W moim przypadku tygodniowy pobytu 4 os. wliczając zakwaterowanie, paliwo, opłaty autostradowe, ubezpieczenie i kieszonkowe, wynosi tyle samo co w Twoim dla 2 osób.
Jeśli ktoś zna tańszy i wygodniejszy sposób wypoczynku w Chorwacji to bardzo chętnie skorzystam.
Pozdrowienia dla adwersarzy.
Robert.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 07.10.2004 14:18

jacek gryczewski napisał(a):powiem tak ...... dziwia mnie relacje takich dziwnych ludzi jak twoj znajomy Piotrze twierdza ze na pólnocy jest drozej .........oczywicie ze jest i nie trzeba chyba zbyt wysokiego ilorazu inteligencji by to wyczytac chocby na tym naszym forum .Facet jechal z polski z cala rodzinka na karku moze az z gdanska a moze az ze szczecina wiec kawalek mial do przejechania ,moze jechal fura z 3.0 litrowym silnikiem i grzal ja wszyscy diabli domyslow mozna snuc cala mase .Jesli chodzi o mnie to moge smialo powiedziec ze mi zawsze starczalo 1600-2000 zl na jedna osobe i w to bylo wliczony juz kemping ( zawsze liczylem ok 80 euro),zawsze jezdzilem na ok 3 tygodnie ,jedzonko bylo z Polski i niczego powiedzmy sobie nie zalowalem( oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku) a jak jeszcze dobrze sie targowalo to i pare groszy sie przywiozlo .i po moich 8 krotnych wyjazdach di cro moge powiedziec ze zawsze jest tak ze najwiekszy malkontetn najpierw wydaje na prawo i lewo kase na duperszmity a potem jeczy ze drogo ,
pozdr.

Szczerze mowiac nie rozumiem sensu Twjej polemiki... o co Ci chodzi....
Napisalem co powiedzial mi kolega mieszkajacy jak ja w Warszawie jadacy tam samchodem marki Opel Astra 1,4 60KM.... i tyle!
Powiedzial ze tam bylo o wieeeele drozej niz na poludniu i w Grecji... i tyle.

Piotr

PS: Co do mnie to mnie wyszlo 2000pln na osobe z zakwaterowaniem w pokojach wraz z jedzeniem, ktore kupowalem na miejscu.... ale o tym juz bylo
.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 07.10.2004 14:33

robesz napisał(a):Drogi Jacku i Krystku.
Podana cena dotyczy pobytu na wyspie Pag, miejscowość Novalja, kamp – "Straško", oraz na wyspie Krk, miejscowość Punat, kamp "Pila". Pobyt w obydwu przypadkach w I połowie sierpnia, czyli w najdroższym okresie. Cena obejmuje zakwaterowanie w całkowicie wyposażonym namiocie z drewnianą podłogą, elektryką itd. Jak podałem wcześniej, oraz parking samochodu i opłaty klimatyczne dla 4 osób. Kamp w obu przypadkach położony bezpośrednio przy plaży oraz przy miejscowości. Wyposażony w sanitariaty i prysznice z ciepłą wodą na średnim europejskim poziomie. Na plaży prysznice ze słodką wodą i wiele atrakcji turystycznych typu sklepy, wypożyczalnie sprzętu, dyskoteka, itp.
Krystku, koszt mojego zakwaterowania w przeliczeniu na 1 osobę jest identyczny jak w Twoim przypadku, a nie muszę martwić się o transport namiotu, garów, krzesełek, itd. Wszystko mam opłacone i jadę na gotowe.
Całkowity koszt pobytu zależy od indywidualnych potrzeb i możliwości. W moim przypadku tygodniowy pobytu 4 os. wliczając zakwaterowanie, paliwo, opłaty autostradowe, ubezpieczenie i kieszonkowe, wynosi tyle samo co w Twoim dla 2 osób.
Jeśli ktoś zna tańszy i wygodniejszy sposób wypoczynku w Chorwacji to bardzo chętnie skorzystam.
Pozdrowienia dla adwersarzy.
Robert.

W moim przypadku tańszy pozostanie wyjazd z namiotem . Synowie nie chcą już jeździć ze " starymi ", więc nie potrzebny mi nocleg dla 4 os.
A co do ogólnych kosztów pobytu , to chyba więcej kupowałem Karlovacko i rakiji :wink:
Pzdr.
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 08.10.2004 07:31

Piotr Lutynski napisał(a):
jacek gryczewski napisał(a):powiem tak ...... dziwia mnie relacje takich dziwnych ludzi jak twoj znajomy Piotrze twierdza ze na pólnocy jest drozej .........oczywicie ze jest i nie trzeba chyba zbyt wysokiego ilorazu inteligencji by to wyczytac chocby na tym naszym forum .Facet jechal z polski z cala rodzinka na karku moze az z gdanska a moze az ze szczecina wiec kawalek mial do przejechania ,moze jechal fura z 3.0 litrowym silnikiem i grzal ja wszyscy diabli domyslow mozna snuc cala mase .Jesli chodzi o mnie to moge smialo powiedziec ze mi zawsze starczalo 1600-2000 zl na jedna osobe i w to bylo wliczony juz kemping ( zawsze liczylem ok 80 euro),zawsze jezdzilem na ok 3 tygodnie ,jedzonko bylo z Polski i niczego powiedzmy sobie nie zalowalem( oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku) a jak jeszcze dobrze sie targowalo to i pare groszy sie przywiozlo .i po moich 8 krotnych wyjazdach di cro moge powiedziec ze zawsze jest tak ze najwiekszy malkontetn najpierw wydaje na prawo i lewo kase na duperszmity a potem jeczy ze drogo ,
pozdr.

Szczerze mowiac nie rozumiem sensu Twjej polemiki... o co Ci chodzi....
Napisalem co powiedzial mi kolega mieszkajacy jak ja w Warszawie jadacy tam samchodem marki Opel Astra 1,4 60KM.... i tyle!
Powiedzial ze tam bylo o wieeeele drozej niz na poludniu i w Grecji... i tyle.

Piotr

PS: Co do mnie to mnie wyszlo 2000pln na osobe z zakwaterowaniem w pokojach wraz z jedzeniem, ktore kupowalem na miejscu.... ale o tym juz bylo
.[/quote
czego Piotrze nie rozumiesz ?
wydaje mi sie ze moj post odczytujesz jako atak na Twoja osobe , choc wcale tak nie jest .a jesli chodzi o Twojego kolege to widze ze malkontentow jest jednak coraz wiecej w Polsce.A jak go kiedys spotkasz to powiedz mu ze na bezludnych wyspach pacyfiku i oceanii jest jeszcze taniej ( wszystko rosnie na dzrewach albo biega po lesie lub plywa w morzu ) .Nie wiem nie bylem w tym roku na istrii wiec o ceny nie moge sie spierac tylko prosze was skonczcie pieprzyc ze w cro jest z roku na rok jakis szok cenowy bo jezdze juz od kilku ladnych lat i owszem ceny ida do gory ale i w Hiszpani tez . i czego tu nie rozumiesz Piotrze ?
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 08.10.2004 11:16

A tego wlasnie bo tamten kolega nie jest "malkontentem i nie plakal ze drogo" bo podejrzewam ze zarabia wiecej niz Ty i ja razem i stac go na to... ale po prostu stwierdzil ten fakt a ja przekazalem ta informacje tu... i tyle!

Pozdrav
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 08.10.2004 12:21

powiem tak Piotrze ze facet pitolil Ci bzdury ze w Grecji jest taniej i tyle ,w tym roku byli moi znajomi i cos na ten temat sie dowiedzialem .pozdr. i zamykam post na ten temat
Nadia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadia » 26.10.2004 08:24

robesz napisał(a):Trochę spóźniona informacja, ale może przyda się komuś w przyszłym roku. Ja będąc mieszkańcem pogranicza polsko-czeskiego, od kilku lat korzystam z usług czeskich biur podróży. Są ok. 30% tańsze od polskich. Wykupję zakwaterowanie na campingu w przygotowanym przez biuro namiocie. Namiot 3x6m z dwoma sypialniami i pełnym wyposażeniem (lodówkozamrażarka, kuchenka, naczynia, stół, krzesła i wszystko co potrzebne do życia). Koszt 7 noclegów dla 4 dorosłch osób w w/w namiocie to ok. 8 do 8,5 tyś. koron czeskich. W przybliżeniu na złote to będzie ok. 1200 zł. Polecam tą formę zakwaterowania. Tania i przyjemna. Zainteresowanym mogę podać więcej informacji.
Pozdrawiam.

Witam. Także w tym roku byłam na Strasko ale załatwiałam przyczepę kampingową bezpośredniu u chorwata.Było bardzo fajnie i w przyszłym roku znowu chcemy się tam wybrać. Jedynym minusem było to, iz przyczepy nie były połozone bezpośrednio przy plazy i kiedy chodzilismy na plażę trochę żal było jak widzielismy właśnie czeskie i słoweńskie namioty super wyposażone tak bliziutko morza. Ja również mieszkam blisko granicy z Chałupkami i gdybyś mógł przesłac mi namiary na to biuro podróży byłabym bardzo wdzięczna. Aha, w którym miejscu dokładnie były zlokalizowane te namioty (tak od tablicy informacyjnej, koło muszli) Pozdrawiam
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.10.2004 09:45

jacek gryczewski napisał(a):powiem tak Piotrze ze facet pitolil Ci bzdury ze w Grecji jest taniej i tyle ,w tym roku byli moi znajomi i cos na ten temat sie dowiedzialem .pozdr. i zamykam post na ten temat

W tym roku byla olimpiada.....

pozdrav
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 26.10.2004 14:36

jacek gryczewski napisał(a):powiem tak Piotrze ze facet pitolil Ci bzdury ze w Grecji jest taniej i tyle ,w tym roku byli moi znajomi i cos na ten temat sie dowiedzialem .pozdr. i zamykam post na ten temat

pozdrav

no i co .........za 4 lata tez bedzie :lol:
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 26.10.2004 20:07

jacek gryczewski napisał(a):

pozdrav

no i co .........za 4 lata tez bedzie :lol:

Dyskusja chyba wyczerpala swoj potencjal... no bo co bedziemy sie spierac czy Twoi czy moi znajomi majka racje.... a moze i jedni i drudzy.... ?

Pozdrav
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 26.10.2004 21:39

Piotrze ja zawsze wolalem wypic z Toba karlovacko niz sie spierac ;) ( bo chyba nie ma o co?)
robesz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robesz » 08.11.2004 09:44

Witaj Nadia
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Mieszkając w pobliżu Chałupek masz blisko do Ostravy, gdzie znajdziesz biura podróży oferujące tego typu wypoczynek. Ja korzystałem z usług HOLIDAY Brno s.r.o. ul. Posztovska 8c, tel. 00420 542210687. Biuro to ma siedzibę także w Opavie, Dolni Namesti 20-21, tel 00420 553638115 gdzie załatwiałem formalności. Rozczaruję Cię, gdyż namioty tego biura nie leżały bezpośrednio przy plaży a powyżej głównej drogi biegnącej od recepcji do części FKK, na wysokości supermarketu, który nie wiem czy wiesz, że doszczętnie spłonął 20 sierpnia b.r. Do plaży w rejonie wypożyczalni skuterów miałem ok. 150 m. i nie stanowiło to dla mnie żadnego problemu. W ubiegłym roku na podobnej zasadzie byłem na wyspie Krk. Jeśli jesteś zainteresowana szczegółami to proszę dać znać.
Ja chciałbym Cię prosić o informację na temat ceny wypożyczenia przyczepy bezpośrednio na miejscu i jej wyposażenie.
Pozdrawiam Robert.
Jaskul
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaskul » 08.11.2004 11:01

i jak zwykle na tym forum polemika na temat kosztów,
Ludzie pomagajmy sobie w wyjazdach. piszmy gdzie co i za ile, ale w celach informacyjnych, a nie w celach leczenia własnych kompleksów, ten temat był już tyle razu wałkowany.
Już tyle razy "gadane" było o tym ile kto wydał i dla kogo drogo - tanio, jaki sens ma pisanie posta typu mój kolega wydał xx tyś PLN i mówi że drogo. Z całym szacunkiem co mnie to obchodzi.
Wolę info o tym gdzie jest fajnie, pod względem krajobrazowym itp, przy okazji ceny też są mile widziane np ile kosztuje kamp czy kwatera, ale teksty ile wydałem na cały wyjazd to trochę żenada.
Jak będę chciał to wydam tyle u nas w Polsce w tydzień i będę marudził że drogo.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 08.11.2004 20:18

jacek gryczewski napisał(a):Piotrze ja zawsze wolalem wypic z Toba karlovacko niz sie spierac ;) ( bo chyba nie ma o co?)

Pewnie ze nie ma.... :-)

pozdrav
Nadia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadia » 09.11.2004 09:07

robesz napisał(a):Witaj Nadia
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Mieszkając w pobliżu Chałupek masz blisko do Ostravy, gdzie znajdziesz biura podróży oferujące tego typu wypoczynek. Ja korzystałem z usług HOLIDAY Brno s.r.o. ul. Posztovska 8c, tel. 00420 542210687. Biuro to ma siedzibę także w Opavie, Dolni Namesti 20-21, tel 00420 553638115 gdzie załatwiałem formalności. Rozczaruję Cię, gdyż namioty tego biura nie leżały bezpośrednio przy plaży a powyżej głównej drogi biegnącej od recepcji do części FKK, na wysokości supermarketu, który nie wiem czy wiesz, że doszczętnie spłonął 20 sierpnia b.r. Do plaży w rejonie wypożyczalni skuterów miałem ok. 150 m. i nie stanowiło to dla mnie żadnego problemu. W ubiegłym roku na podobnej zasadzie byłem na wyspie Krk. Jeśli jesteś zainteresowana szczegółami to proszę dać znać.
Ja chciałbym Cię prosić o informację na temat ceny wypożyczenia przyczepy bezpośrednio na miejscu i jej wyposażenie.
Pozdrawiam Robert.

Witam serdecznie.czekałam, czekał i sie doczekałam. No to jestem w szoku, z tym sklepem, bo to był każdorazowo punk t wtórym trzeba sie było zatrzymac (dziecko lody, maż piwko, ja winko itp.) My wynajeliśmy przyczepe bezpośrednio przez chorwata i za 4-os.przyczepe płaciliśmy 34 e na dzień.Tak jak obliczyłam to wychodzi to troche taniej jak za namiot z tym ze za samochód nie musieliśmy płacić ale jeszcze trzeba doliczyc taxę klimatyczną. No ale to juz grosze.Przyczepa bardzo fajna typu ADRIA 4-osobowa, kuchenka gazowa, lodówka, naczynia, stolik krzesła, parasol. Bardzo nam się podobało. Przyczepy były zlokalizowane troche wyżej niz wasze namioty z tego co napisałeś tak wnioskuję.Od recepcji prosto na prawo supermarket a na lewo jakieś 150 m i nasze przyczepy. Ale się rozmarzyłam ale na lato i powtórkę z rozrywki trzeba jeszcze poczekać ale na bank uderzamy tam jeszcze raz. Było bardzo fajnie.A póki co teraz za oknem leje..... Pozdrawiam z Rybnika i służę w razie pytań pomocą. Papa Ola
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi