napisał(a) jesion » 11.09.2013 09:09
No to już odpowiadam.
Pierwszy kemping na jakim byłem To okolice Szkodry.Blisko granicy z Czarnogórą.Nazywa się Lake Shkodra Resort.Położony nad samym jeziorem.Jadąc tam miałem mieszane uczucia.Przecież to Albania.Kiepskie drogi.Kiepskie pola namiotowe.A po przyjeździe byłem mocno zaskoczony.Teren ogrodzony solidnym płotem.Zamykany na noc.Przywitał mnie przemiły właściciel a na dodatek znał angielski.Jeśli ktoś nie zna to też nie ma problemu.Pan ma przygotowane ulotki z opisem wszystkiego co was może zainteresować.A więc po kolei.Pole namiotowe jet bardzo duże.Dzięki temu nie ma tłoku.Działki wytyczone,duże.Zadaszone sprytną konstrukcją dającą cień w upalne dni.Bez tego trudno byłoby przetrwać południe.Prąd,internet wifi gratis.Sanitariaty czyste wysprzątane,nowoczesne.Oczywiście ciepła woda.Mogło by ich być więcej ale specjalnych kolejek to nie było.Na miejscu w recepcji można wymienić walutę oraz zakupić podstawowe rzeczy.Na terenie pola namiotowego znajduje się restauracja.Serwuje tanie smaczne posiłki.Jest pizza,ryba,sałatka i oczywiście potrawy z grila.Jeżeli chodzi o ceny to raczej niedrogo.I tak 4 szaszłyki jagnięce ok 15zł.Duża pizza 12zł.Sałatka grecka duża porcja 6zł,Piwo 4zł.Wszystko szybki i smacznie.Można płacić w euro.
Można również zamówić sobie wycieczki fakultatywne po okolicy.Jest kilka wariantów.Łącznie ze zwiedzanie gór przeklętych i słynnej osady Theth.
Cena za 2 małe namioty,samochód 2 osoby dorosłe i 2 dzieci to około 11euro.
Chyba nie ma do czego się przyczepić.Naprawdę polecam.
Opisy następnych pól postaram się zamieścić jeszcze dzisiaj.Coś niejasne.Jakieś wątpliwości.Pytać.Na pewno odpowiem.