napisał(a) Morski Miś » 15.03.2016 20:19
Witam wszystkich
My byliśmy 2 lata temu na kempingu Pa Emer - miejscowość Karpen. Kemping nieduży, ale jest miejsce na campery i namioty, miejsca nad samą wodą na plaży i trochę wyżej. Plaża z czarnym piaskiem, łagodnym zejściem i płytką wodą. Świetne miejsce z dala od dróg i szumu, dzieci mogą się wyszaleć. Na campingu była restauracja w domu, który jednocześnie jest recepcją - jedzenie z karty lub na specjalne zamówienie, piwo, domowe wino. Obok campingu "elegancka" restauracja włoska wybudowana na górce z salą i tarasem z widokiem na morze. Nie mam pojęcia jak te lokale się utrzymują. Obok na plaży domek rybaków, gdzie można kupić, albo zjeść na miejscu przyrządzone przez prostych rybaków ryby z górą sałaty jak tylko uda im się coś złowić. Plaża poza kempingiem typowa dla Albanii - krowy i kozy na plaży, trochę śmieci, porozwalane schrony. Taki urok tego kraju. Myślę, że każdy kto się tam wybiera robi to świadomie. My się zauroczyliśmy i wracamy tam w tym roku.
Kemping można znaleźć na mapach google i myślę, że lepiej wbić w nawigację współrzędne geograficzne. Dojazd do kempingu przez albańską wyniszczoną wieś powoduje, że pewnie większość ludzi zawraca i nie odwiedza tego kempingu. My dojechaliśmy tylko dlatego, że wcześniej znajomi tam trafili i zapewniali, że jest super i rzeczywiście było warto.
Pozdrawiam