Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kemping z plażą + plac zabaw

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zuziata
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuziata » 02.05.2009 14:15

Przekopałam sporo wątków na tym forum, jest wiele informacji o plażach itp, wiem już że dalmacja to jeden z bardziej drobnoziarnistych terenów i wydaje mi się, że tam uderzymy, ale co z placami zabaw na kempingach? gdy jeździłam ileś tam lat temu, jakoś nie zostały mi pamięci takie atrakcje, ale może byłam na nie tych kempingach, albo nie zwracałam uwagi?
z tego co pamiętam, to - medulin, novi vinodolski-crikwienica, vodice, i kilka z których niewiele pamiętam. Na przestrzeni czasu wiele się zmienia, więc nie chce pozostawić wyboru swojej pamięci, ale świeższym wizytom, cromaniacy, gdzie radzicie szukać kempingów z atrakcjami dla dzieci? - oczywiście morze i plaża już same w sobie są, ale tak na wieczór coś by się przydało.

aha Solaris mam zapisany jako wart uwagi
Marbad
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marbad » 03.05.2009 21:23

Na campingu Zaton koło Nin jest piaszczysta plaża, płytkie morze na 100 metrów od brzegu i trzy place zabaw przy plaży ( jeden obok letniego przedszkola) i klika mniejszych przy sanitariatach. Dodatkowo basen dla dzieci. Wieczorami teatrzyk +disco dla dzieci. Dla większych dzieci plac zabaw na wodzie plus inne atrakcje. Byłem tylko w kilku innych chorwackich kempingach ale mimo to pozwolę sobie stwierdzić, że jest to ścisła czołówka jeśli chodzi o przygotowanie kempingu dla dzieci. Wadą tego kempingu może być w sezonie ( lipiec-sierpień ) duża ilość turystów. Zdecydowanie polecam czerwiec lub wrzesień.
zuziata
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuziata » 04.05.2009 14:15

oki już patrze, wygląda ciekawie, a oświecisz mnie odnoście liczenia ceny? http://www.zaton.hr/en/kamp_cjenik.php, czy żeby przeliczyć 1 dobę to do pozycji, gdzie podana jest cena parceli, dodaję cenę za 2 dorosłych + jedno dziecko, tak? czyli wtedy za 1 dobrę w strefie A max wyjdzie ok 54 E/ dobra + oczywiście taxa klimatyzacyjna.
Może to pytanie tendencyjne, ale wolę się upewnić.

jakieś jeszcze typy?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.05.2009 15:18

To teraz Ty nas oświeć :D
Jaki okres? Dziecko lat?
zuziata
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuziata » 04.05.2009 15:51

hahahah no tak, nie ma to jak pełna informacja, 2-3lipiec do 16-18 lipiec, 2 osoby, dziecko lat 4, samochod, namiot i tyle, pod uwagę biorę miejsca blizej morza.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2009 17:06

zuziata napisał(a):oki już patrze, wygląda ciekawie, a oświecisz mnie odnoście liczenia ceny? http://www.zaton.hr/en/kamp_cjenik.php, czy żeby przeliczyć 1 dobę to do pozycji, gdzie podana jest cena parceli, dodaję cenę za 2 dorosłych + jedno dziecko, tak? czyli wtedy za 1 dobrę w strefie A max wyjdzie ok 54 E/ dobra + oczywiście taxa klimatyzacyjna.
Może to pytanie tendencyjne, ale wolę się upewnić.

jakieś jeszcze typy?

Oświecam i podaję typy :wink: :lol:

Parcele w sektorze A najbliżej morza są drogie , bez cienia i raczej trzeba je rezerwować.
Na tych parcelach jest głośno i są blisko siebie, więc sąsiedzi zaglądają sobie w dzień do talerzy :wink: i słyszą co się dzieje w namiocie w nocy :wink:

Radzę szukać miejsca na postawienie namiotu w sektorze C, bo tam sama sobie miejsce wybierasz, jakie Ci pasuje. Do morza z sektora C jest ok 300 - 400 m, ale jest dużo cienia.

Cena kempingu w okresie od 4 lipca do 22 sierpnia (w najdroższym okresie) dla waszej trójki w sektorze C za dobę to 46,50 euro. (w sektorze A - 64.50 euro)

Parcela w sek. C = 17.00
osoba - 9.90 x 2 = 19.80
taksa 1 euro x 2 = 2.00
dziecko 4 lata = 7.70 (bez taksy)

Czyli koszt pobytu to 46.50 x ilość dni + 3 euro za rejestrację.

Koncert cykad na kempingu Zaton od ok. 8 godziny do zmroku bezpłatny :wink: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.05.2009 06:22

zuziata napisał(a):jakieś jeszcze typy?

3:2 :wink:

Klik 1
Dzieci: plac zabaw, animacje w mini klubie (4-14 lat).

Klik 2
Organizowane codziennie specjalne gry
i zabawy dla dzieci
zuziata
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuziata » 05.05.2009 09:47

Janusz - no nie pomyślałam o tych odległościach w parcelach A, masz racje, lepsze te dalej.

JacYamaha - dzięki, dzięki. już patrzę.
Marbad
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marbad » 05.05.2009 10:37

Jeszcze o Zatonie.
Jeśli chodzi o parcele blisko morza to o ile pamiętam, te najlepsze położone w zacisznym i zadrzewionym miejscu są chyba na cały sezon wynajmowane przez Niemców z niewielką domieszką Holendrów. Ja osobiście mieszkałem w domku(mobilehome) więc za bardzo nie zwracałem uwagi na miejsce pod namioty.
Wrócę na chwilę za to do ilości ludzi. Ja byłem w zeszłym roku w drugiej połowie czerwca. O ile na początku przychodząc na plaże około 10 spokojnie można były zająć miejsce nad samą wodą - ważne dla dzieci, to pod koniec naszego pobytu już nie było to możliwe. Inna sprawa, że była taka "patelnia" że i tak woleliśmy wtedy być w lasku obok plaży. Więcej oczywiście było też dzieci na basenie i nawet na tych wieczornych teatrzykach-dyskotekach. A camping, pod koniec czerwca, był zapełniony tak w 1/2 maximum. Jeśli w szczycie sezonu w którym zamierzasz tam jechać jest zapełniony w całości to może być "trochę" za duży tłok.
Gdyby na plaży nie było już miejsca :D to pamiętaj, że niedaleko ( 2,3 km), obok miasteczka Nin jest długa piaszczysto-żwirowa, "dzika" plaża. Dodatkową, bezpłatną, atrakcją tej plaży jest lecznicze błoto, którymi wszyscy na tej plaży się smarują.
zuziata
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuziata » 10.05.2009 15:41

Fakt, ale z początkiem lipca to chyba wszędzie tłok.
A ja jednak przychylam się nie do półwyspów ale do wybrzeża, widze że różnica w cenach jest zauważalna. :cry:

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone