Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping z "namiotem willowym" w miłym miejscu ;)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ebodenuan
Autostopowicz
Kemping z "namiotem willowym" w miłym miejscu ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebodenuan » 04.02.2012 22:13

Witam, jestem nowa na forum- poczytałam sporo, ale trudno znaleźć mi odpowiedź na moje pytanie. Szukam campingu typu vacansoleil, eurocamp itp.- z gotowym namiotem. To ze względu na małe dziecko (obecnie rok)- potrzebuję więc lodówki, kuchenki i troszkę miejsca. We wrześniu byliśmy na Istrii- BiVillage- i świetnie sprawdził się ten system, a i miejsce było super. Teraz szukamy czegoś w innej okolicy. Nasze ''wymogi'':
-zacieniony kemping
-ładna plaża
-ciekawa okolica- lubimy aktywnie spędzać czas, coś oglądać, zwiedzać,a wieczorem przejść się na lody i winko do miłego pobliskiego miasteczka
-dobre warunki sanitarne
-brak tłumów (wybieramy się w ostatnim tygodniu sierpnia i pierwszym września, ew. cała druga połowa sierpnia), ale też nie kompletne pustki (trochę przygnębiało nas że w BiVillage- 3-13.09- wszyscy wyjeżdżali, sklepy i kafejki zamykano itp)

Ponieważ mały całkiem fajnie znosi drogę, braliśmy nawet pod uwagę trochę dalsze rejony- Dalmację, ale tam już zupełnie nic znaleźć nie mogę.

Lubimy bliskość natury, stąd namiot, za apartamentami nie przepadamy- mogłyby jeszcze być bungalowy, ale są zbyt drogie.

W Chorwacji byłam łącznie 4 razy jeszcze z rodzicami, z własnym namiotem (jak dziecko będzie starsze na pewno do tego wrócimy)- Krk, Zivogosce, Istria (nie pamiętam miejsca), Trogir i raz z własną rodziną- w BiVillage właśnie.

Jeśli ktoś był w takim właśnie miejscu to bardzo proszę o kilka zdań. Wakacje to dla nas na razie olbrzymi wysiłek finansowy, dlatego bardzo nam zależy żeby miejsce było warte przyjazdu- a że w katalogach wszystko zawsze jest idealne więc pytam Was ;)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 05.02.2012 12:42

http://www.camping.hr/searchByData.aspx ... earch-form
(przekopiuj cały link to zobaczysz 7 kampów)

Ta wyszukiwarka umożliwia wybranie takich miejsc gdzie są domki/przyczepy na wynajem. Nie ma opcji tent for hire, być może to w Chorwacji nie jest jakoś bardzo popularne a może wyszukiwarka jest niedoskonała.

ps. teraz doczytałem kiedy jedziecie. Na taki okres, jadąc z maluszkiem, jednak szukałbym apartmani bo: na pewno lodówkę własną mieć będziecie, najbliższego sklepiku czy knajpki nikt wam nie zamknie, w razie niepogody jest to jednak pewniejsze miejsce. To już jest okres posezonowy i z miejscem jak i z ceną nie powinno być problemu.

Powrót do Kempingi