Witam, jestem nowa na forum- poczytałam sporo, ale trudno znaleźć mi odpowiedź na moje pytanie. Szukam campingu typu vacansoleil, eurocamp itp.- z gotowym namiotem. To ze względu na małe dziecko (obecnie rok)- potrzebuję więc lodówki, kuchenki i troszkę miejsca. We wrześniu byliśmy na Istrii- BiVillage- i świetnie sprawdził się ten system, a i miejsce było super. Teraz szukamy czegoś w innej okolicy. Nasze ''wymogi'':
-zacieniony kemping
-ładna plaża
-ciekawa okolica- lubimy aktywnie spędzać czas, coś oglądać, zwiedzać,a wieczorem przejść się na lody i winko do miłego pobliskiego miasteczka
-dobre warunki sanitarne
-brak tłumów (wybieramy się w ostatnim tygodniu sierpnia i pierwszym września, ew. cała druga połowa sierpnia), ale też nie kompletne pustki (trochę przygnębiało nas że w BiVillage- 3-13.09- wszyscy wyjeżdżali, sklepy i kafejki zamykano itp)
Ponieważ mały całkiem fajnie znosi drogę, braliśmy nawet pod uwagę trochę dalsze rejony- Dalmację, ale tam już zupełnie nic znaleźć nie mogę.
Lubimy bliskość natury, stąd namiot, za apartamentami nie przepadamy- mogłyby jeszcze być bungalowy, ale są zbyt drogie.
W Chorwacji byłam łącznie 4 razy jeszcze z rodzicami, z własnym namiotem (jak dziecko będzie starsze na pewno do tego wrócimy)- Krk, Zivogosce, Istria (nie pamiętam miejsca), Trogir i raz z własną rodziną- w BiVillage właśnie.
Jeśli ktoś był w takim właśnie miejscu to bardzo proszę o kilka zdań. Wakacje to dla nas na razie olbrzymi wysiłek finansowy, dlatego bardzo nam zależy żeby miejsce było warte przyjazdu- a że w katalogach wszystko zawsze jest idealne więc pytam Was