Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping w KRK - Jeżevac-porada dla pierwszaka

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2008 21:02

Dzień dobry wszystkim Forumowiczom

Wybieram się do KRK na camp Jeżevac. Proszę o podpowiedź czy na tym campie mają prąd do namiotu i jakie jest podłączenie do skrzynki. Czytałem o tym campie i nie mogę porachować ile wyniesie mnie tam pobyt za dobę (2 osoby dorosłe+ 5-letnie dziecko+namiot no i prąd do namiotu). Do tego prądu zgodnie z radami z forum zrobiłem sobie 3-bolcową wtyczkę mam też 30 metrowy przedłużacz. Jeśli ktoś był na tym campie to niech podpowie czy warto tam pojechać z dzieckiem (głownie chodzi mi o atrakcje dla dziecka).

pozdrawiam zebik
zefir991
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zefir991 » 14.07.2008 23:13

Witam
W tym roku spędziłem urlop po raz pierwszy w CRO.
Byłem w okolicach Rijeki, więc mając tak blisko na KRK odwiedziłem kamp Jeżewac , na który wstępnie się wybierałem.
Miejscowość jak wszystkie na wybrzeżu Chorwacji knajpy, sklepiki /wszystko dla turysty/ nie ukrywam cenowo troszeczkę droższy.
Wjazd na wyspę 30 kun /ok 15 zł/ płatne zawsze przy wjeździe /wyjazd bezpłatny. Sam kemping duży i świetnie zorganizowany.
Sanitariaty na bardzo wysokim poziomie.
Nie wiem jak lubisz spędzać wypoczynek , ale dla mnie jest tam po prostu za tłoczno. Namiot przy namiocie i camper przy camperze, wykorzystany każdy centymetr kw. pola. Do miasteczka ok 2 km więc musisz polubić spacerki. Oczywiście nie po bułki i mleko , ponieważ sklepy znajdują się na terenie campu. Jeżeli chodzi o cennik to doba na osobę wynosi 12,40 euro. + 1euro klimatycznego /namiot, samochód, prąd/. Jeżeli chodzi o prąd , mają skrzynki do których podłączasz się najczęściej za pomocą "przejściówki" kempingowej opisywanej już na forum / nie wiem czy konkretnie na tym cempie ,nie zwróciłem na to uwagi/ lecz tam w przewadze obowiązują wtyczki kempingowe.
W przypadku pytań służę pomocą .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2008 08:44

Dzięki serdeczne

Wybieramy się tam bo to duży kamp a my mamy 5 letnią córkę i chcemy żeby miała jakieś atrakcje, a na takich kampach na pewno są. Przejściówkę mam do prądu. Ta cena w euro za podbyt to liczyłeś na dorosłą osobę? Napisz jak możesz czy znajdę teren zadrzewiony dla jednego namiotu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2008 10:55

zebik napisał(a):Dzięki serdeczne

Wybieramy się tam bo to duży kamp a my mamy 5 letnią córkę i chcemy żeby miała jakieś atrakcje, a na takich kampach na pewno są. Przejściówkę mam do prądu. Ta cena w euro za podbyt to liczyłeś na dorosłą osobę? Napisz jak możesz czy znajdę teren zadrzewiony dla jednego namiotu

Witaj Zebik.
Na kempingu Ježevac chciałem postawić namiot w 2004 roku , ale już początkiem lipca był taki tłok jak pisze Zefri991.
Można było potrzeć co sąsiad przygotowuje na obiad, a sąsiad patrzył , co u Ciebie dziś na talerzu :wink:
Kemping nie jest w całości zacieniony, więc znalezienie miejsca pod drzewem w sezonie to marzenie "ściętej głowy"- no chyba , że trafisz no kogoś co opuszcza miejsce pod drzewem.
Dlatego oprócz namiotu zawsze dobrze jest mieć pawilon ogrodowy (nie podlega opłacie na kempingu).
Co do ceny - 12.40 euro to jest opłata (za dobę) tylko za najtańszą parcelę z prądem (są droższe) , dochodzi jeszcze opłata za osoby + taksa.
Cena pobytu za dobę na tym kempingu w przypadku Twojej Rodziny wyniesie najmniej 34.70 euro.

Kamp Ježevac

Na Krk jest kilka kempingów , wyspa nie jest duża, jak nie "spasuje" Ježevac , można jechać na inny.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2008 11:29

Dzięki Janusz
Czytałem o tym kampie i powiem tak - żeby nie dziecko to bym tam nie pojechał (wole ustronniejsze miejsca) no ale czego nie robi się dla dziecka, pewnie będzie miała tam dużo atrakcji (przede wszystkim liczę na inne rodziny z Polski z dziećmi o podobnym wieku). Planuję dojechać na ten kamp w okolicach 7 rano we wtorek więc może po weekendzie będą jakieś miejsca wolne (zadrzewione). Natomiast co do ceny to 35 euro to dużo jak za kamp ale jeszcze ujdzie. Chciałbym znaleźć po prostu dobre miejsce - a nie wiem czy tak będzie

zebik

PS.
Otworzyłem cennik na tej stronie co podałeś i nie mogę pokapować co to za ceny i o co chodzi: Standard,Comfort Mare,Comfort, Kamp mjesto sa strujom,Kamp mjesto bez struje ( na rysunku są kampery i inne przyczepy a ja mam tylko namiot). Jeśli jest wybór parceli to oczywiście że wolę droższą o ile to się wiąże z "lepszym miejscem" np zacienionym.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2008 12:23

Już wyjaśniam (z tym że tak na 99 %) :wink:

Parcela Comfort Mare - to miejsce numerowane i wcześniej rezerwowane, "w pierwszym rzędzie" na morzem , na zdjęciu jest przyczepa, ale namiot tam też można (chyba?) postawić

Parcela Comfort - to miejsce numerowane i wcześniej rezerwowane i chyba tylko dla przyczep i kamperów, bo oprócz przyłącza prądu jest przyłącze do wody i do kanalizacji (z namiotem do kanalizacji się nie podłączysz, trzeba korzystać z sanitariatów kempingowych)

Parcela Standard - to miejsce numerowane i wcześniej rezerwowane, z przyłączem do prądu , można na nim postawić przyczepę i namiot.

Parcela Kamp mjesto sa strujom - dowolne nie numerowane miejsce na kempingu z przyłączem do prądu w cenie (poprzednie parcele też prąd maja w cenie) i tu stawiasz namiot lub przyczepę tam gdzie wolne miejsce i jakie Tobie pasuje.

Ostania pozycja , to parcela w dowolnym miejscu kempingu bez prądu. (poza wyżej wymienionymi)

Takie zasady gradacji opłat są na wszystkich dużych kempingach, parcele bliżej morza są numerowane i rezerwowane, są droższe niż te położone w głębi kempingu, a czasem te miejsca nad samym morzem są opłacone na stałe i wtedy nic już tam nie postawisz.

Jak wygląda zacienienie kempingu - masz na zdjęciu ze stronki.

A tu masz z lotu ptaka jak widać drzewek nie za dużo , szczególnie w "pierwszym rzędzie" :wink:

Plan kempingu

Ps. Absolutnie nie myśl , że odradzam Ci ten kemping, staram się tylko opisać jak na nim jest.
Pojedzie , zobaczysz na własne oczy, spodoba się, zostaniesz - jeśli nie , pojedziesz na inny.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2008 14:19

Dzięki serdeczne Janusz odpowiedź jak z przewodnika - wszystko już wiemy spróbujemy tam coś znaleźć a jak nie to słyszałem (czytałem) że polecasz kamp w Nijvive.

zebik
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.07.2008 17:02

Jak się uda ..... ( przez szaloną szybkość cro.pl ...tutaj można zwariować ) .. wrzucę kilka zdjęć.
Zaczynam ... może ...

Nie jestem kempingowcem więc na temat atrakcyjności, przyjazności kempingu nie napiszę. Zrobilem kilkanaście zdjęć podczas spaceru w bardzo nieładną pogodę. Moim zdaniem - nie jest zły. Plaża zwirkowa (chyba) tylko na poczatku (zatoczka- blisko restauracji) i kawałek dalej ten niby FKK. Tyle zapamietalem.

[img][img]http://img117.imageshack.us/img117/6176/1005231fn3.th.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img523.imageshack.us/img523/9028/1005241bw5.th.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img385.imageshack.us/img385/9707/1005242of0.th.jpg[/img][/img]

Tutaj ( niżej) nie wiem czy to żart, czy faktycznie jest kawałek plaży FKK.
[img][img]http://img523.imageshack.us/img523/7883/1005255sk4.th.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img386.imageshack.us/img386/9448/1005244qp0.th.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img523.imageshack.us/img523/9899/1005252qe7.th.jpg[/img][/img]
Ostatnio edytowano 16.07.2008 19:00 przez woka, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2008 18:59

co ta fotki woka?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.07.2008 20:02

zebik napisał(a):co ta fotki woka?

Kemping , tam gdzie chcesz jechać ( KRK- nazwy nie pamietam ale z mapy to jest Jezevac . Innego w tej częsci miasta nie ma). Fragmenty, nie oddają dokładnie klimatu ale ..... jakieś wrażenie juz jest.

Po drugiej stronie miasta jest inny ale to typowy FKK.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2008 22:19

dzięki, a znasz inne fajne campingi na krk gdzie obecnie w lipcu można znaleźć wolne miejsca, albo może tanie kwatery
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2008 22:28

zebik napisał(a):Dzięki serdeczne Janusz odpowiedź jak z przewodnika - wszystko już wiemy spróbujemy tam coś znaleźć a jak nie to słyszałem (czytałem) że polecasz kamp w Nijvive.

zebik

Skoro wybrałeś wyspę Krk na pobyt , to myślę że przyda Ci się do przestudiowania

taka mapa i taka stronka

Może i woka z tego skorzysta, mimo że to stały bywalec wyspy i zna na niej każdy kamień :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2008 22:42

zebik napisał(a):dzięki, a znasz inne fajne campingi na krk gdzie obecnie w lipcu można znaleźć wolne miejsca, albo może tanie kwatery

Inne kempingi są np. kamp Tiha tylko nie wiem jak na nim z miejscami w lipcu
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.07.2008 06:40

Janusz Bajcer napisał(a):Skoro wybrałeś wyspę Krk na pobyt , to myślę że przyda Ci się do przestudiowania

taka mapa i taka stronka

Może i woka z tego skorzysta, mimo że to stały bywalec wyspy i zna na niej każdy kamień :wink:

Janusz ..... "wczasuj" zawsze na tym samym kempingu, rok w rok .... wówczas rownież będziesz znał każdy kamień ...ba, nawet jego strukturę :D :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.07.2008 06:49

zebik napisał(a):dzięki, a znasz inne fajne campingi na krk gdzie obecnie w lipcu można znaleźć wolne miejsca, albo może tanie kwatery

Chciałbym Ci pomóc ale .... na kempingu nigdy nie byłem i nie będę (małżonka). Oczywiście są inne, jest w Punacie, jest za Punatem, jest .... ale żadnego nie znam. Odnośnie kwater .... również nigdy nie byłem, ja nie gotuję na wczasach więc nie potrzebna. Zatrzymuję sie na KRK-u w pensjonacie. Adres mogę podać ale jeżeli myślisz coś gotować to ... w pensjonacie nie ugotujesz.
Ja na Twoim miejscu ... wybrałbym pensjonat. Zapłacisz za pokój około 40 euro/doba (może ciut więcej, tegorocznych cen nie znam), możesz zamówić sobie śniadanie za 7 euro/osoba. Obiad+kolacja juz w retauracjach "na mieście". Pensjonat .... rzut kamieniem do plaży, z balkonu .....morze. ( zamieszczę zdjęcie).
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone