Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping w KRK - Jeżevac-porada dla pierwszaka

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.07.2008 07:04

Widok z balkonu. ..... i nie wyobrażam sobie aby mieć inny ( to dla tych co zatrzymują się w głębi lądu)

[img][img]http://img229.imageshack.us/img229/8291/1004859pp4.th.jpg[/img]

Na tym zdjęciu (niżej), nad czerwona latarnią ( w zatoczce) .. dalej zaczyna się ten kemping. (nadal widok z balkonu pensjonatu).
[/img]Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2008 08:31

dzięki wszystkim
marzka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzka » 19.07.2010 12:58

Mam konkretne pytanie odnośnie kempingu Jezevac, ponieważ nie udało mi się znaleźć dokładnej odpowiedzi na forum. Czy jest na nim plaża kamienista czy drobnożwirkowa i czy ta żwirkowa jest zacieniona?

Wiem, pytanie głupie, ale jadę z 10- miesięcznym żwawo raczkującym maluchem, który nie posiedzi ani chwili w jednym miejscu i niestety na kamolach i betonie może mieć problem ( a potem ja z nim :( ).

Kemping Jezevac pod względem zacienienia parcel wydaje mi się idealny na wyspie ale co do plaży mam wątpliwości niestety..

A może ktoś mi może doradzić, jeśli nie Jezevac to co? FKK odpadają, Baska patelnia, Glavotok płatne prysznice- z trójką dzieci bez sensu, Njvice - betonowa plaża (przynajmniej z opisów tak wynika) :( .

Zaczynam mieć wątpliwości czy czasem nie jechać gdzieś dalej (solaris ewentualnie) i odpuścić KRK w tym roku... a w przyszłym mała już będzie spokojnie biegać po kamieniach.
a.d.a.m.
Globtroter
Proponuję Camp BOR

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.d.a.m. » 19.07.2010 13:15

Witaj
W zeszłym roku przerabialiśmy dokładnie ten sam temat.
Na Jeżowcu bywałem w ubiegłych latach bodajże czterokrotnie i z roku na rok
jest gorzej (coraz więcej zabudowanych parceli) więc przenieśliśmy się na sąsiedni Camp BOR. Dla mnie rewelacja nasz 12 miesięczny brzdąc
zawładnął sporą parcelą otoczoną kamiennym murkiem. Jedyna wada/zaleta
do brak bezpośredniego dostępu do morza. Ale moim zdaniem przy takim
maluchu to jednak zaleta. Do plaży zaś idzie się max 10 minut.
My za 10 dniowy pobyt na przełomie lipca i sierpnia zapłaciliśmy ~1600kn.
Osobiście polecam szczególnie z maluchem:
www.camp-bor.hr
marzka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzka » 19.07.2010 15:41

Nie rozumiem co masz na myśli pisząc o "zabudowanych parcelach". Ja zazwyczaj wybieram właśnie parcelowane miejsca i dla mnie to żaden problem a w cenie dużej różnicy niema.
W tym roku dla mnie, jak pisałam, priorytetem jest rodzaj plaży oraz zacienienie plaży i kempingu. Najchętniej pojechałabym na Strasko na Pagu , ale już trzeci raz rodziny tam chyba nie wyciągnę :) .

A.d.a.m , jaka plaża jest na Jezevacu a na jaką najbliżej jest z kempu Bor?
a.d.a.m.
Globtroter
Jezevac

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.d.a.m. » 19.07.2010 16:21

Miałem na myśli parcele zabudowane domkami typu holenderskiego
ewentualnie przyczepami postawionymi na stałe. Z roku na rok mniej jest wolnej przestrzeni dla nowych gości. Widziałem w zeszłym roku, że ludzie rozbijali się nawet przy samej ścianie toalety.

A druga sprawa - dostęp do plaży jest jak najbardziej możliwy tuż obok
kampingu Jezevac (przez płot z kampingiem jest miejska plaża otoczona lasem przylegającym bezpośrednio do wody. Wg mnie idealne zacienione miejsce do wypoczynku z dzieckiem. Jest też możliwość wejścia na teren
Jezovca i skorzystania z tamtejszej plaży ale oznacza to niemiłosierny ścisk
na plaży.
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Kemping w KRK - Jeżevac-porada dla pierwszaka - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone