Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Vestar... ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacole
Podróżnik
Kemping Vestar... ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacole » 10.05.2008 21:38

Czołem!
Wybieramy się do na Istrię na kemping. Jedziemy pierwszy raz i z 5-cio letnim dzieckiem. Po wstępnym rozeznaniu wybraliśmy Vestar koło Rovinja. Z uwagi na łagone wybrzeże, place zabaw, dużą ilość drzew, basen, itp. Prosimy o wrażenia i opinie tych, którzy tam byli. Jak tam jest? Czy można przyjechać bez rezerwacji ok. 20-tego czerwca licząc na dobre miejsce? Wysłaliśmy do nich kilka e-maili po angielsku ale odpowiedzi były jakieś mętne... wygląda na to, że chcieli wpłatę z góry wysokości 120 euro na poczet pobytu i wskazanie konkretnego numeru parceli... trudno wybierać numer jak się tam nie było. Także prosimy o pomoc, sugestie i rady. Zwłaszcza co do rozkładu kempingu i wyboru miejsca: żeby nie było zbyt głośno, ale i nie zbyt daleko wszędzie. No wiecie...
A tak poza tym to mamy kilka konkretnych pytań, które nas nurtują. Oto one:
1. czy tam są "golasy" jeśli tak to w której części, bo my to raczej "tekstylni" - przynajmniej na razie :D
2. czy zużycie prądu jest faktycznie wliczone w cenę?
3. czy samochód parkuje się koło namiotu?
4. czy pozwalają palić grill?
5. czy trzeba mieć ze sobą jakieś specjalne wtyczki, przedłużacze czy coś w tym rodzaju. Jesli tak to jakie?
Bardzo dziękujemy za info.
Pozdrawiamy. Przyszli CROmaniacy, a aktualnie IBEROmaniacy.
Dorota i Jacek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2008 22:20

Ja na tym kempingu na Istrii nie byłem ale byli inni.

Poczytajcie

W czerwcu spokojnie znajdziecie miejsce jakie się Wam spodoba.

A wcześniejsza rezerwacja miejsca kosztuje i nie ma tu nic "mętnego".

Stronkę kempingu pewnie znasz tu masz inną

1. nie wiem
2. prąd wliczony w cenę parceli
3. samochód parkuje koło namiotu
4. pewnie tak, ale trzeba zachować ostrożność
( ja nie grilluję , bo nie lubię smrodzić sąsiadom i bardzo nie lubię jak mi smrodzą :evil: )
5. mogą być potrzebne specjalne wtyczki - tzw. "eurowtyczki" na trzy bolce
Jacole
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacole » 10.05.2008 22:28

dzięki za szybką odpowiedź. Chylimy czoła przed Twoim zaangażowaniem i wiedzą. Jesteś prawdziwym GURU tej strony. 7,5 tys postów to jest nie do przebicia. A cro.pl jest tez super.
Jacole
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2008 23:33

Jeśli pomogłem , to się cieszę :lol: :papa:

Ps. Jak zrobię zdjęcie swojej euro-wtyczki, to zamieszę.
Jest ona podobna jak na ta allegro
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 11.05.2008 18:31

Jacole napisał(a):Czołem!
Wybieramy się do na Istrię na kemping. Jedziemy pierwszy raz i z 5-cio letnim dzieckiem. Po wstępnym rozeznaniu wybraliśmy Vestar koło Rovinja. Z uwagi na łagone wybrzeże, place zabaw, dużą ilość drzew, basen, itp. Prosimy o wrażenia i opinie tych, którzy tam byli. Jak tam jest? Czy można przyjechać bez rezerwacji ok. 20-tego czerwca licząc na dobre miejsce? Wysłaliśmy do nich kilka e-maili po angielsku ale odpowiedzi były jakieś mętne... wygląda na to, że chcieli wpłatę z góry wysokości 120 euro na poczet pobytu i wskazanie konkretnego numeru parceli... trudno wybierać numer jak się tam nie było. Także prosimy o pomoc, sugestie i rady. Zwłaszcza co do rozkładu kempingu i wyboru miejsca: żeby nie było zbyt głośno, ale i nie zbyt daleko wszędzie. No wiecie...
A tak poza tym to mamy kilka konkretnych pytań, które nas nurtują. Oto one:
1. czy tam są "golasy" jeśli tak to w której części, bo my to raczej "tekstylni" - przynajmniej na razie :D
2. czy zużycie prądu jest faktycznie wliczone w cenę?
3. czy samochód parkuje się koło namiotu?
4. czy pozwalają palić grill?
5. czy trzeba mieć ze sobą jakieś specjalne wtyczki, przedłużacze czy coś w tym rodzaju. Jesli tak to jakie?
Bardzo dziękujemy za info.
Pozdrawiamy. Przyszli CROmaniacy, a aktualnie IBEROmaniacy.
Dorota i Jacek

heh to moze sie spotkamy :) my mamy zaklepane miejsca z selectcamp'u. bdiizemy na miejscu od 17tego czerwca

z tego co wiem to prad wliczony w cene, samochod przy namiocie :)
z tego co sie orientowalem to jest to polecany camp jak jedzie sie z dzieckiem :)

co do grila to na Vestarze mozna grilowac i grile sa na wyposazeniu namiotu :)
Jacole
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacole » 11.05.2008 19:59

No to super!!! Będziemy się za Wami rozglądać. My przyjedziemy 20-go lub 21-ego czerwca. Mamy swój namiot, bo z selectocampu, to znaczy ichniejszy, wwynajęty prawda?
A kto wie w której części się rozbijać? gdzie w miarę cicho, blisko i w ogóle najlepiej?
marco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco » 11.05.2008 20:26

To mój ulubiony kemping,w tym terminie powinien być wybór miejsc,ale co roku jest inaczej ,ostatnio podostawiali namioty sieciowe i mobilhomy.
ad1 tak, ale spokojnie ,są na uboczu
ad2 tak
ad3 tak
ad4 tak
ad5 tak
ogólnie na kempingu są miejsca parcelowane i nie parcelowane
Im dalej od plaży i basenu to ciszej.Kemp jest raczej drogi, bardzo rzadko spotykać można słowiańską duszę i rozbawionych małolatów więc wieczorami jest spokojnie.
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 11.05.2008 20:48

Jacole napisał(a):No to super!!! Będziemy się za Wami rozglądać. My przyjedziemy 20-go lub 21-ego czerwca. Mamy swój namiot, bo z selectocampu, to znaczy ichniejszy, wwynajęty prawda?
A kto wie w której części się rozbijać? gdzie w miarę cicho, blisko i w ogóle najlepiej?

spoko
bedziemy granatowa Almera na sosnowieckich blachach :)
Jacole
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacole » 12.05.2008 07:43

DZięki za odpowiedzi. Skoro Marco mówi, że to Jego ulubiony kemp, to i nam się spodoba napewno. :D
A za "vqsoftami" bedziemy sie rozgladać [tu miała być emotikona z piwkiem ale jej nie znalazłem]. Z innej strony (podpowiedzianej przez Janusza :D ) wybiera sie też Hogata-2004, z opola. Więc może bedzie trochę słowiańskich dusz. :hut: :papa:
My doturlamy sie ciemnozieloną omegą kombi z Wieliczki (KWI)
Pozdro
Jacole
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2008 08:11

Jacole napisał(a):tu miała być emotikona z piwkiem ale jej nie znalazłem

Obrazek

"Żródełko" emotikonek
marco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco » 12.05.2008 17:08

Czegoś tu nie rozumiem ,skoro macie namiot z Selectampu to nie musicie szukac miejsca bo te namioty już tam na Was czekają ustawione ...
Swoją drogą my tam będziemy z przyczepą 21 czerwca,jeśli coś będzie trzeba to chętnie pomogę
Jacole
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacole » 12.05.2008 21:44

Nie wiem Marco, czy to chodziło o nas - ale jeśli tak, to my mamy swój namiot i dlatego będziemy lukać za jakims fajnym kawałkiem nieba do wyjajęcia...
Miło bedzie Was tam tez spotkać :D - no to może zrobimy zlot cromaniaków na vestarze?
No to doradźcie, która część (zona) kempingu najlepsza.
Pozdro
Jacek i Dorota
(p.s Jak się wkleja obrazki, bo mam mapkę kempingu i chciałbym ją wkleić)[/img]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2008 22:45

Wzór wklejania zdjęcia

[img]wklejasz%20link%20do%20zdjęcia[/img]
marco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco » 13.05.2008 19:56

Kiedy już przyjedziecie , to zostawcie auto na parkingu przed szlabanem bo i po prostu przejdzcie sie po całym kempie w poszukiwaniu miejsca. Jeśli macie mapkę to my sie rozbijamy zawsze w części nieparcelowanej czyli u dołu mapki, wprawdzie do morza jest nieco dalej i z powrotem pod górkę, ale za to wydaje się być ciszej i luźniej. Jeśli macie możliwość to koniecznie weźcie rowery, bo w okolicy jest wiele tras, a najlepsza wiedzie do Rovnija. A propos nieba, to lepiej lukajcie za jakimś fajnym kawałkiem cienia :) ,pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2008 21:04

marco napisał(a):Kiedy już przyjedziecie , to zostawcie auto na parkingu przed szlabanem bo i po prostu przejdzcie sie po całym kempie w poszukiwaniu miejsca.

Marco dobrze radzi - też tak zawsze robię. :lol:
Następna strona

Powrót do Kempingi