napisał(a) SingSing74 » 07.01.2022 12:44
Jeżeli chodzi o lodówki, to typowych box`ów do wynajęcia nie widziałem. Na stronie można przeczytać, że w markecie z akcesoriami kempingowymi da się wynająć samą lodówkę (do wyczerpania zapasów), ale nie ma podanych cen. Z doświadczenia wiem, że wynajęcie na dwa tygodnie box`a kosztuje tyle ile chłodziarka na ogniwa Peltiera. Ja swoją agregatową (typowo domowa, ale na kempingu sprawdza się znakomicie) kupiłem na wyprzedaży za 199, a cena regularna to około 400 zł. Jeżeli więc macie zamiar kempingować dłużej niż 2 sezony, to warto kupić.
Podłączenie do prądu znajduje się w pobliżu każdej parceli, ale obok nas ktoś podpiął się do cudzego złącza i potem zaczął robić się mały bałagan i niemała pajęczyna przedłużaczy. Na szczęście obsługa zrobiła z tym porządek. Moim zdaniem zawsze warto mieć przedłużacz choćby w takim przypadku o jakim wspominam. My mamy 30 m. ale myślę, że na parcelowanych kempingach wystarczy 15 m. No i nie zapomnijcie i przejściówce CEE.
Co do cen, to w sklepach są na prawdę OK. Natomiast w restauracjach jest drożej niż u nas, choć są takie powiedzmy fast foody, w których można zjeść nieco taniej. Smaczna wielka pizza dla 3 osób jak wspominałem w filmie 20-30 euro.
W filmie zapomniałem opowiedzieć o fajnej aplikacji union____ Lido, która pozwala łatwo zorganizować sobie czas na kempingu, a nawet zamówić jedzenie prosto na parcelę.