Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Solaris

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Seavolv
Croentuzjasta
Kemping Solaris

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 08.05.2010 19:52

W tym rok znowu dylemat jaki Camping :P
Na placu boju zostały ogólnie dwa Solaris i Zablaće
Bardziej preferujemy campingi duże.
Dwa lata z rzędu byliśmy na Istrii ze względu na dzieci i czas podróży. W tym roku jedziemy trochę bardziej na południe tylko właśnie mamy mały dylemat który camping wybrać z tych dwóch, a może jeszcze coś polecicie?
Zaton ogólnie odpada ceny za wysokie jak na 2 dzieci (3 i 5 lat) i 2 osoby dorosłe i 2-3 tygodnie pobytu.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 26.06.2010 15:30 przez Seavolv, łącznie edytowano 2 razy
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 10.05.2010 09:05

W okolicy z wiekszych kempingow masz jeszcze Adriatic kolo Primostenu.
My bylismy na Solarisie ze wzgledu na dzieciaki, dla nich tam jest duzo atrkacji , ale nie kazdy lubi takie duze campy. Była tu dyskusja o zaletach i wadach miedzy Solarisem a Adriaticem : forum/viewtopic.php?t=17918
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 10.05.2010 09:20

Skoro lubicie duże campingi Solaris będzie bardzo dobrym wyborem. ceny stosunkowo niewysokie jak na Chorwację, a standard całkiem niezły.
Niestety od początku lipca jest już zdecydowanie tłoczno i ciasno (trudno o miejsce). Poza tym jest to duży kompleks z wieloma atrakcjami. My byliśmy w drugiej połowie czerwca i byliśmy bardzo zadowoleni. W okolicy także sporo do zwiedzania.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 10.05.2010 09:27

Ogólnie wolimy duże kempingi, byliśmy na Zelena Laguna, Bijela Uvala dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych :D i teraz też szukamy czegoś podobnego tylko bardziej na południu Chorwacji
Chyba zdecydujemy się na Solarisa, o Adraticu czytałem ale bardziej złe niż dobre opinie.
Ostatnio odpaliłem Google Earth i zobaczyłem sobie te dwa kempingi i Zablace wygląda jak jedna wielka patelka :wink: zero drzew, Solaris to las porównując do Zablace.

Poza Solarisem, Zetonem i Adriatikiem są tam jeszcze jakieś warte uwagi?
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 10.05.2010 14:12

Camping podobny do Zelenej Laguny (cały kompleks) ale właśnie plus, że jest zadrzewiony. Nie ma niestety widoku otwartego morza jak w Porecu (blisko wyspa) ale przez to morze jest spokojniejsze. No i gleba twardsza. Dobrze jest zaostrzyć szpilki i zabrać młotek.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 10.05.2010 14:23

Młoteczek to podstawa :D bez tego narzędzia ciężko by było z namiotem, a trochę śledzi i szpilek mam do wbicia :D .
gulka
Plażowicz
Re: Solaris & Zablaće

Nieprzeczytany postnapisał(a) gulka » 08.06.2010 12:11

Mam pytanie czy ktos moze mi udzielić informacji o co chodzi z tymi strefami w cenniku są trzy A,B,C oczywiście chodzi o camp solaris.
Seavolv napisał(a):W tym rok znowu dylemat jaki Camping :P
Na placu boju zostały ogólnie dwa Solaris i Zablaće
Bardziej preferujemy campingi duże.
Dwa lata z rzędu byliśmy na Istrii ze względu na dzieci i czas podróży. W tym roku jedziemy trochę bardziej na południe tylko właśnie mamy mały dylemat który camping wybrać z tych dwóch, a może jeszcze coś polecicie?
Zaton ogólnie odpada ceny za wysokie jak na 2 dzieci (3 i 5 lat) i 2 osoby dorosłe i 2-3 tygodnie pobytu.

Pozdrawiam
:lol:
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 08.06.2010 12:37

Kamping podzielony jest na strefy A,B, C . Najatrakcyjniejsza jest strefa A pierwsza linia od przbrzegu i oczywiscie najdrozsza i malo zacienionego miejsca zreszta ta strefa nie warto sobie zawracac glowy bo i tak zawsze jest na full zajeta . Strefa B to najwieksza powierzchniowo strefa w zasadzie cala na zadrzewionym terenie . Sterfa B ma dwa rodzaje parcel (tak bylo rok temu) jedna czesc to wydzielone konkretne miejsca z dostepem do wody odplywu pradu TV sat i internetu , druga to dowolne miejsce w obrebie strefy i tam tylko jest prad. Ostatnia strefa C to malo atrakcyjna na sloncu na samym koncu kampu pod plotem bez wydzielonych parceli z dostepem tylko do pradu.
gulka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gulka » 09.06.2010 09:16

petr napisał(a):Kamping podzielony jest na strefy A,B, C . Najatrakcyjniejsza jest strefa A pierwsza linia od przbrzegu i oczywiscie najdrozsza i malo zacienionego miejsca zreszta ta strefa nie warto sobie zawracac glowy bo i tak zawsze jest na full zajeta . Strefa B to najwieksza powierzchniowo strefa w zasadzie cala na zadrzewionym terenie . Sterfa B ma dwa rodzaje parcel (tak bylo rok temu) jedna czesc to wydzielone konkretne miejsca z dostepem do wody odplywu pradu TV sat i internetu , druga to dowolne miejsce w obrebie strefy i tam tylko jest prad. Ostatnia strefa C to malo atrakcyjna na sloncu na samym koncu kampu pod plotem bez wydzielonych parceli z dostepem tylko do pradu.

Dzięki za odpowiedź już teraz wszystko jasne.
Wybieram się z rodzinką z przyczepą w drugim tygodniu sierpnia na camp Solaris jak wygląda sprawa znalezienia fajnego miejsca w strefie B ? i jeszcze jedno bo to jest dość nie jasne jaka tam jest plaża zwirowa czy beton różnie piszą.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 09.06.2010 09:51

W Solarisie w sumie bylismy 4 razy i rok temu bylo najmniej ludzi moze to sprawa kryzysu? ze znalezieniem fajnego miejsca problemu nie bylo w zonie B. Plaza najblizsza na wprost campingu jest zwirowa, betonowego nabrzeza jest jest tam juz niewiele . Wiekszosc plaz na Solarisie sa zmodernizowane na zwirkowe. Solaris to wielki kompleks z hotelami i kampingiem plusem jest to ze mozna korzystac z calej infrastruktury osrodka czyli lacznie z basenami przy hotelach, na kampie jest jest jeden basen. Tutaj http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=179 ... c&start=60 wstawilem kilka fotek z zeszlorocznego pobytu.
BRS
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BRS » 21.06.2010 21:44

Też byłem rok temu, w sierpniu i było rzeczywiście mało ludzi.
Ogólnie cały kompleks podobał mi się, dużo atrakcji, polecam wynajem skuterów wodnych:) W tym roku też jade tam w sierpniu.
gulka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gulka » 22.06.2010 08:41

BRS napisał(a):Też byłem rok temu, w sierpniu i było rzeczywiście mało ludzi.
Ogólnie cały kompleks podobał mi się, dużo atrakcji, polecam wynajem skuterów wodnych:) W tym roku też jade tam w sierpniu.

Dziękuję za odpowiedzi nie będziemy szukać innego miejsca czyli sierpień solaris :lol:
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 22.06.2010 12:53

Ja będę od 24.07 do 08-08 więc jak tylko wrócę mogę napisać dwa słowa o tym kampingu
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 22.06.2010 13:11

Ja natomiast bede tam od 12 VII . Po przyjeździe powiem jak to wyglada w tym roku.
gulka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gulka » 22.06.2010 14:21

gulka napisał(a):
BRS napisał(a):Też byłem rok temu, w sierpniu i było rzeczywiście mało ludzi.

Dziękuję za odpowiedzi nie będziemy szukać innego miejsca czyli sierpień solaris :lol:

Mam jeszcze pytanie wiem już że mozna wynająć skutery wodne a jak jest z pontonami lub łódkami?
Następna strona

Powrót do Kempingi