Witam,
Wczoraj wróciliśmy z Solarisa więc co nieco dopiszę:
Odnośnie zjeżdżalni - pomarańczowe za darmo ale to dla młodszych dzieciaków, inne 2,5 kn za zjazd lub 50 kn za cały dzień ( opaska na rękę codziennie inny kolor). Sam kompleks jest naprawdę super, my jesteśmy bardzo zadowoleni. Atrakcje dla dzieciaków- wspomniane zjeżdżalnie, kilka baseników ze słoną wodą ( ja też się w nich wylegiwałam), przy zjeżdżalniach plac zabaw z fajną dużą huśtawką ( niestety max obleganą), wieczorki organizowane w hotelach ( trafiliśmy na niemiecki, włoski i czeski - i ten był najfajniejszy ale to może ze względu na "łatwość" języka...dzieciaki i tak bawią się wszędzie tak samo
)
Jeżeli chodzi o miejsce na kempingu to nam udało się 13 sierpnia znaleźć całkiem fajną miejscóweczkę w strefie C, pod fajnym drzewkiem. Do toalet w miarę blisko a do sklepu to ciut ciut
Płaciliśmy 7,5 E za parcelę no i za osobę 7,5+1 klimatyczne, Młoda 6 E, wpisowe czy rejestrowe jak to nazwać 1 E za osobę ale to jednorazowo płatne.
Warunki sanitarne jak dla nas w porządku. Dużo ubikacji, dużo pryszniców, dużo umywalek. Koło godziny 18-19 gdy wszyscy schodzą z plaży faktycznie brakowało ciepłej wody ale co się dziwić. Wieczorem była już bez problemu. Czystość toalet wiadomo zależy od kultury użytkowników a z tym wiadomo różnie bywa ale ekipa sprzątająca robi co może. Mam porównanie z Baśka Polje z tego roku i tutaj jest full wypas pod tym względem.
Obok zjeżdżalni jest fajna knajpka na tym statku pirackim. Trafiliśmy na fajny rockowy koncercik - no klimat super.
Naprzeciw jest najlepsza naszym zdaniem restauracja w Cro ( wiadomo nie byliśmy wszędzie ale to był 4 wyjazd więc już jakieś porównanie mamy). Kruh z własnego pieca, ogromny grill gdzie widzisz co dzieje sie z twoją potrawą, muzyka chorwacka na żywo, świetna obsługa itd itd. to i tak nic w porównaniu ze smakami. Jesteśmy dosłownie zachwyceni a jak pomyślę o smaku tego właśnie "kruha", maczanego w oliwie...Ceny standardowe jak wszędzie, dagnije na buzaru w sosie pomidorowym na nsze życzenie 100 kn, mesane meso 80 kn, polecamy ichnią specjalność-"peka" - upieczone kawałki mięska w takiej brytfance a pod spodem ziemniaczki, albo inną ich specjalność - "Sword of Sibenik" - 4 rodzaje mięsa grilowanego nadziane na takie szpikulce i włożone na krzyż w specjalną deskę wypełnioną frytkami i grilowanymi warzywkami...( oj ale się zrobiłam głodna jak sobie o tych wszystkich rzeczach przypomniałam...)
Dużym plusem jak dla mnie jest jeszcze "życie" pod wodą, lubię sobie ponurkować i tu było co robić
Podsumowując- Solaris podobał mi się chyba najbardziej z wszystkich do tej pory odwiedzonych kampów i osobiście mogę go polecić innym, ale wiadomo różne rzeczy się różnym ludziom podobają...