Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Solaris

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adresik84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adresik84 » 10.02.2014 18:11

Przy każdym wjeździe i wyjeździe z solarisa trzeba było "machnąć" tymi kartkami.

Czyli nie sprawdzaja tego wnikliwie i mozna wjezdzac i wyjezdzac na jedna kartke :mrgreen:

Powiedz mi jak wyglada sprawa ze sklepami spozywczymi ? Niechce brac calej lodowki ze soba i wole na miejscu kupic. Na terenie Kampu jest jakis sklep albo cos wiekszego w okolicy ?? No i oczywiscie mniej wiecej czy jest drozyzna :) czy podobnie jak u nas.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 10.02.2014 20:27

Różnie z tym było. Przy głównym wjeździe na camp może się zdarzyć, że portier podejdzie i sprawdzi. Ciężko to wyczuć.

Sklep na campie jest, ale tam jest trochę drożej. My robiliśmy zakupy w kauflandzie najczęściej albo w Plodine w Szybeniku. To tylko 5 minut jazdy samochodem, a sporo taniej. Przy większych zakupach lepiej podjechać do Szybenika. Ogólnie camp Solaris jest dość drogi. W 2012 byliśmy na Istrii na campie Bijela Uvala i tam ceny były mniej więcej takie jak w sklepach w mieście. Niestety Solaris jest troszkę droższy.
adresik84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adresik84 » 10.02.2014 22:02

parking o ktorym mowisz to ten
Obrazek

Różnie z tym było. Przy głównym wjeździe na camp może się zdarzyć, że portier podejdzie i sprawdzi. Ciężko to wyczuć.

Tak pytam gdyz jak bylem we Wloszech na kempingu to nikt tego nie sprawdzal wnikliwie miala byc kartka i tyle :) Nigdy sie nie spotkalem zeby mi ja sprawdzil.

Kauflanda nie znalalem na mapach google. Chyba jeszcze go nie bylo bo pod wskazanym adresem ze strony kauflada brak takiego budynku.

a z tego korzystalas ? bo to jakies wieksze centrum handlowe.
Obrazek

Powiedz mi czy w Chorwacji tez jest jakas siesta ? W czasie ktorej nic nie mozna :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 10.02.2014 22:12

Tak to dokładnie ten parking.

No, tutaj niby też nie sprawdzali tych kartek, ale wiesz nigdy nic nie wiadomo.

Kaufland jest na pewno, robiliśmy tam zakupy. Jest on po drodze jak się jedzie od campingu w stronę Szybenika, więc znajdziecie na pewno. A w tym centrum handlowym byliśmy raz czy 2 ale tylko w hipermarkecie konzum, bo tania wódka tam była. Za litr stocka płaciliśmy 69kun, więc cena taka jak u nas. Po innych sklepach w tym centrum handlowym nie lataliśmy, bo szkoda czasu na to na wakacjach, ale jak ktoś lubi, to coś tam zawsze dla siebie znajdzie.

Sjesta raczej w Chorwacji nie obowiązuje. Nie spotkaliśmy się z tym podczas dwóch wyjazdów do tego kraju
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 11.02.2014 07:28

agata26061 napisał(a):Kaufland jest na pewno, robiliśmy tam zakupy. Jest on po drodze jak się jedzie od campingu w stronę Szybenika, więc znajdziecie na pewno.

Kaufland Šibenik

radno vrijeme, adresa i telefon poslovnice
Adresa: Vukovarska 10, Šibenik
Telefon: 022 / 460 870
Radno vrijeme:
Ponedjeljak: 07:00-23:00
Utorak: 07:00-23:00
Srijeda: 07:00-23:00
Četvrtak: 07:00-23:00
Petak: 07:00-23:00
Subota: 07:00-23:00
Nedjelja: 07:00-22:00
adresik84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adresik84 » 11.02.2014 17:31

hipermarkecie konzum, bo tania wódka tam była. Za litr stocka płaciliśmy 69kun

To miejsce napewno odwiedze :mrgreen:

Ale na zasadzie wpasc i wypasc bo w koncu na wakacje sie jedzie a nie po sklepach latac :)

Tak patrzac po gazetkach lidla, kauflanda i konzum ceny zblizone do naszych wiec nie ma tragedii i nie trzeba robic duzych zapasow z PL :)

Wiez moze cos na temat Wifi na tym kempingu ?? Jest platne ? czy za free ??

Ktorys z basenow jest dodatkowo platny ?? Zjezdzalnie sa chyba platne bo gdzies mi sie to przewinelo :)
Ostatnio edytowano 11.02.2014 18:14 przez adresik84, łącznie edytowano 1 raz
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 11.02.2014 17:46

adresik84 napisał(a):

Wiez moze cos na temat Wifi na tym kempingu ?? Jest platne ? czy za free ??

WiFi jest na pewno płatne, o ile dobrze pamiętam to z a 5 dni 120 kn.
Pozdrawiam
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 11.02.2014 23:20

Tak, wiFi jest dodatkowo płatne. Znajomi kupowali i z tego co wiem hasło działa tylko na jednym urządzeniu. Czyli jak zalogujesz sie na lapku, to już nie zrobisz tego na drugim lapku czy na telefonie.

Fakt, zakupów z Polski dużych nie trzeba robić, ale jakość produktów wydaje mi się być lepsza tych z Polski, więc jak ktoś lubi "nasze", to coś tam zawsze warto mieć ze sobą z PL.

Jeśli chodzi o baseny to sprawa wygląda następująco:
* basen campingowy jest za free, ale jest na nim bardzo tłoczno. Szczególnie dużo dzieci, więc popływać średnio można
*kolejny basen to Beach Bar Palma. To po prostu taki basenowy bar, więc jak chcesz leżeć na leżakach brodzących w wodzie to musisz kupić drinka (najtańszy 50 kun) albo piwo Karlovacko za 18 kun duże. Więcej informacji w mojej relacji, wyżej jest podany link. Polecam przeczytać, bo o basenach tam jest sporo.
*kolejny basen to ten ze zjeżdżalniami, które faktycznie są płatne, ale nie korzystaliśmy z nich
*jest jeszcze kilka basenów przy hotelach (można je zobaczyć w jednym z ostatnich odcinków mojej relacji), ale ponoć tam po 16 chodzi koleś i sprawdza, czy jesteś z danego hotelu czy nie. Jeśli nie to płacisz 4 euro.

W mojej relacji wszystko jest napisane. Wystarczy tylko pooglądać i poczytać. A o campie tam jest sporo, więc polecam. Link jest na poprzedniej stronie
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 11.02.2014 23:22

na-molochu-tez-moze-byc-fajnie-solaris-kolo-sibenika-t43746.html

Jeszcze raz link. Poczytaj sobie, to trochę informacji i zdjęć zobaczysz
marmalluk
Autostopowicz
Re: Kemping Solaris domki vacansoleil

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmalluk » 16.02.2014 15:44

Czy ktoś się moze orientuje gdzie usytuowane są domki z vacansoleil na tym kempingu i jakie są tam warunki? A może i pogoda na przełomie maja czerwca. Dzieki za jakąkolwiek inf
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 16.02.2014 22:10

Niestety nie mam pojęcia gdzie są domki vacansoleil na Solarisie. Nie zwróciłam na to uwagi, ale raczej ze wszystkich domków na campie jest blisko do morza, góra 3 minuty drogi, więc nie powinno być z tym problemów. Niektóre domki są bezpośrednio nad morzem, ale niestety nie pamiętam jakiej firmy
L&M
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) L&M » 02.03.2014 10:49

W solarisie byłam dwa lata temu w majówkę, pogoda była bardzo ładna, nie pamiętam temperatur, wieczory były chłodne. Domki vacansoleil były na lewo od recepcji (niedaleko od marketu, na mapce ze strony campingu zaznaczone są na żółto). Dokładnie niestety nie jestem w stanie określić po mapce:)
koogar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koogar » 03.03.2014 19:58

Witajcie, byłem z suncampem we wrześniu 2013 i ztego co zapamiętałem to domki zlokalizowane są :
suncamp - w lasku sosnowym pomiędzy hotelem Ivan, polem do minigolfa (ze świecącą czaszką), i plażą.
gebetsroither - w lasku sosnowym podobnie jak suncamp ale bliżej hotelu Andrija
Roan - przy samej plaży ale w pełnym słońcu
victoria - przy części autocampu za hotelem Nikko - ze 250 m od morza
namioty z vacnasoleil były na tyłach hotelu Nikko, domków nie widziałem. Nie wiem czy nie mają z kimś w kooperacji.

Jeżeli chodzi o baseny to 2 są bezpłatne: przy autocampie i przy statku pirackim (słona woda). Kryty basen (też słona woda) jest w hotelu Ivan i kosztuje dla gości solarisu 30kn za cały dzień (dowolna ilość wejść/wyjść). W cenie jest też siłownia. Baseny przy hotelach są dla ich gości. "Bungalowiarze" mogą wchodzić na basen przy hotelu Andrija.

Sklepy są dwa - jeden supermarket przy recepcji autocampu, drugi maleńki sklepik obok wellnes przy hotelu Ivan. Ceny w obu typowo campingowe.

Z wjazdem samochodem nie miałem nigdy problemu. Jak gdzieś schowałem głęboko kartę magnetyczną to podjeżdżałem pod sam szlaban i obsługa sama go otwierała.

Płaci się ogólnie za wszystko. Nawet jeżeli basen jest bezpłatny to zjeżdżalnie już tak. Gdyby kogoś interesowały ceny w knajpach na solarisie to mam zdjęcia menu ze wszystkich barów i restauracji.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 07.03.2014 23:13

Koogar, gdyby Ci się udało, to proszę Cię o wstawienie fotek z tych menu. Byłam na Solarisie ale przyznam szczerze, że nie jadaliśmy w tamtejszych knajpach. O wiele taniej było w Szybeniku, czy w pobliskich Zablacach (przynajmniej tak wywnioskowaliśmy po odwiedzeniu dwóch knajp na campie). Jeśli uda Ci się wrzucić w tym temacie, to hvala! Jeśli nie, to proszę na e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam :D
koogar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koogar » 11.03.2014 21:23

Jakby ktoś potrzebował w dużej rozdzielczości to wyślę na @.
Załączniki:
sunce bistro1.jpg
Bistro Sunce - porcje zależne od humoru obsługi - frytki raz na małym talerzyku a raz cała kopa w styropianowym "laptopie"
sunce bistro1 (3).jpg
Bistro cd...
sunce bistro1 (2).jpg
I jeszcze jedno...
minigolf (2).jpg
Bar przy plaży obok minigolfa
minigolf.jpg
w zasadzie ceny i menu prawie identyczne w każdym beach barze
Legend (3).jpg
Bar w statku pirackim
Legend (2).jpg
cd...
Legend.jpg
itd...
ethno village.jpg
Etno wioska. Lepsza restauracja, muzyka ludowa na żywo
cukiernia.jpg
Cukiernia w budynku stylizowanym na zamek/twierdzę. Można zamówić torty urodzinowe. Wyroby choć ładne z wyglądu to "plastikowe w smaku".
bongo.jpg
Bongo - bliźniacza pizzeria jest przy barze w basenie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi