Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Solaris

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.08.2013 11:34

A&P napisał(a):słuchajcie, a jaka jest w praktyce różnica pomiędzy "pitch" a "Camping place"?

Częściowo odpowiedź jest tu >>> http://www.camping-adriatic.com/hr/lant ... ec/parcele

Pitches/parcele to miejsca numerowane z przyłączem prądu, wody, bliżej morza lub z innymi udogodnieniami.

Camping place/miejsce kempingowe nienumerowane, dalej od morza, z udogodnień ma tylko przyłącze prądu.
zbyszum
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbyszum » 26.08.2013 07:07

pitch to parcela płacisz za wydzielone tylko dla Ciebie miejsce często sa ogrodzone jakims małymi krzaczkami luz żywopłotem camping place to miejsce w strefie gdzie rozbijasz sie gdzie jest troche wolnego miejsca Różnica jest tez w cenie :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.08.2013 07:14

A&P napisał(a):słuchajcie, a jaka jest w praktyce różnica pomiędzy "pitch" a "Camping place"?

Może być taka, że na pitch (parcela) masz wszystko w cenie (np. auto, namiot, prąd, woda)
a na camping place tylko auto i namiot.
?
Najlepiej wysłać mejla i zapytać co mają na myśli zamieszczając to czy to w cenniku (jeśli nie jest to jednoznacznie opisane).

Na Solarisie w cenniku widzę, że Camping place ma with connection to electricity.
Pitch ma with connection to electricity water and draining water, SAT TV choć są też pitch with connection to electricity.
Wszystko zależy od strefy (lokalizacji).

Pozdrawiam
andzia_st
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andzia_st » 27.08.2013 20:51

Witam, pierwszy post na forum :)
Na Solaris wyjeżdżamy w poniedziałek, mamy być 3go września, 10 dni z Selectcampu. Jedziemy z naszymi maluszkami, 2 latka córcia, i synek 8 miesięcy.
Może ktoś polecić jakieś place zabaw, atrakcje i restauracje gdzie wjadę dużym wózkiem? :D

agata26061 może uda nam się spotkać? :D
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 28.08.2013 12:56

My będziemy w domkach happycampu, więc na pewno się spotkamy gdzieś na campie. Na klapie od samochodu będziemy mieć naklejkę Cro.pl, więc jak zobaczysz, to śmiało zaczepiaj :D Samochód koloru srebrnego :D
andzia_st
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andzia_st » 28.08.2013 20:05

Ok, zapamiętam. My będziemy z wózkiem bliźniaczym, także nas też łatwo zlokalizować :D
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 12.11.2013 22:03

Dla wszystkich zainteresowanych campem Solaris zapraszam do mojej relacji
https://www.cro.pl/na-molochu-tez-moze-byc-fajnie-solaris-kolo-sibenika-t43746.html

Jeśli coś Was jeszcze ciekawi czego nie zamieściłam w relacji, proszę pytać. Jeśli będę znała odpowiedź, z pewnością odpowiem :wink:
Rosmary
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosmary » 25.01.2014 23:32

Witam. W tym roku wybieramy się z mężem na camping Solaris i będziemy mieszkali w mobile home z selectcampu. Wiem, że znajdują się koło mariny. Pojawiły się pozytywne opinie, mnie jednak martwi, że na google maps wyglada, jakby były w dużym ścisku i wręcz na parkingu obok samochodów. Mam nadzieję, że się mylę. Jeśli ktos mógłby udzielić mi jakichś informacji lub umieścić zdjęcia byłabym baaaardzo wdzięczna. Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.01.2014 00:44

Rosmary napisał(a):Witam. W tym roku wybieramy się z mężem na camping Solaris i będziemy mieszkali w mobile home z selectcampu. Wiem, że znajdują się koło mariny. Pojawiły się pozytywne opinie, mnie jednak martwi, że na google maps wyglada, jakby były w dużym ścisku i wręcz na parkingu obok samochodów. Mam nadzieję, że się mylę. Jeśli ktos mógłby udzielić mi jakichś informacji lub umieścić zdjęcia byłabym baaaardzo wdzięczna. Pozdrawiam.

Klikałaś w link zamieszczony w poprzednim poście :?:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 26.01.2014 10:23

To fakt, na campingu panuje dość duży ścisk. My byliśmy w zeszłym roku w domkach happy camp i one były świetnie rozmieszczone. Co prawda blisko siebie i samochód trzeba było zostawić na parkingu ale bardzo blisko, więc w niczym to nie przeszkadzało. Domki selectcamp faktycznie są obok mariny, ale w tamte strony raczej rzadko chodziliśmy. Z tego co pamiętam też są ciasno rozmieszczone, jak wszystko zresztą na Solarisie. Nie są one na parkingu, ale obok są rozbijane namioty, a obok namiotów samochody stoją, więc to może tak wyglądać
Tak jak pisał Janusz Bajcer wejdź w link umieszczony w poprzednim poście. To jest moja relacja z Solarisa, więc z pewnością czegoś się stamtąd dowiesz o campie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to postaram się odpowiedzieć
Rosmary
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosmary » 26.01.2014 19:51

Tak, czytałam Twoją relację bardzo dokładnie. Mnóstwo ślicznych zdjęć, również mariny, ale nie widać tam domków, tylko apartamenty. Może masz jeszcze przypadkowo jakieś zdjęcia tej okolicy???Interesuje mnie, czy siedząc na tarasie jest chociaż trochę prywatności. Zastanawiałam się równiez nad apartamentami, bo cena w ostatnim tygodniu maja nie jest tak wysoka. Boje się jednak, że trafimy gdzieś w środku na parterze i tak nie będzie widoku. Ktoś wczesniej pisał o tych domkach, ale niestety żadnych zdjęć. Jedziemy z dziesięciomiesięcznym synkiem i liczymy na przyjemny wyjazd.
Bardzo dziękuję za tak szybki odzew.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 27.01.2014 00:03

Niestety nie mam zdjęć domków selectcamp z Solarisa, bo tak jak pisałam, rzadko byliśmy w tamtych okolicach. Myślę, że na tarasie w poszczególnych domkach jest cisza i spokój (przynajmniej my tak mieliśmy). W każdym razie, my spędziliśmy tam bardzo udany wyjazd i jesteśmy zadowoleni. Widoku morza z domków selectcamp raczej nie będzie (chyba, że na marinę), ale do morza i basenu campingowego jest blisko. Ogólnie polecam. Z selectcampem byliśmy na campie bijela uvala na istrii i stwierdziliśmy, że tam domki były lepiej wyposażone niż te z happycamp.
Rosmary
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosmary » 27.01.2014 16:28

Dziękuję za wszystkie informacje. Mam nadzieję, że dobrze wybierzemy :D
adresik84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adresik84 » 08.02.2014 22:31

agata26061 mogla bys potwierdzic czy przed cempingiem jest bezplatny parking dla samochodow ktore mozna zostawic na cala noc ? Jedziemy na dwa auta i z tego co wiem to selectcamp daje mozliwosc bezplatnego wjazdu dla jednego auta za kolejne trzeba juz placic. Jak to wyglada na tym cempingu ??

Napisz jeszcze czy bylo duzo komarow ? Bo we Wloszech byly nie do wytrzymania :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.02.2014 09:40

Owszem jest duży bezpłatny parking przed campem. U nas też znajomi do jednego domku jechali dwoma autami i im udało się wjechać na teren campu tymi dwoma autami bez dodatkowej opłaty. Przy wjeździe stoi portier. Jak podjechaliśmy pierwszym razem, wpuścił znajomych bez problemu, bo Ci w pierwszym aucie pokazali vouchery, ale nic nie mówili, że jadą tylko do jednego domku (czyli przysługiwałoby im tylko jedno miejsce parkingowe). Po wjechaniu na camping trzeba udać się do recepcji w celu zakwaterowania i tam dopiero dają karteczki uprawniające do parkowania na terenie campu. Przy każdym wjeździe i wyjeździe z solarisa trzeba było "machnąć" tymi kartkami. Znajomi więc nie przyznali się do tego, że są dwoma autami. Dostali tylko jedną kartkę na jeden pojazd, ale drugim przez cały wyjazd się nie ruszali. Stał sobie swobodnie na parkingu na terenie Solarisa. Ten duży bezpłatny parking przed solarisem jest po drugiej stronie ulicy na przeciwko campingu, ale do domków selectcamp będzie do niego dość daleko, bo nie jest on na przeciwko głównego wjazdu, tylko trochę dalej przy drugim wjeździe na camp, tak już bardziej w stronę hoteli. Nie jest on strzeżony, to raczej takie duże żwirkowe miejsca. Wejdź w mapy google i na street view będzie wszystko widać.

W terminie 31.08 - 13.09 nie było ani jednego komara, ale sporo os, więc coś przeciw owadom się przyda :D

Mam nadzieję, że pomogłam. Jeśli coś jest dla Ciebie nie jasne w mojej wypowiedzi, to pytaj śmiało. Z chęcią pomogę.
Pozdrawiam :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi