Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Solaris

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 22.06.2010 14:38

Mozna tez wynajac ponton z silnikiem, rower wodny, kajak, windserfing
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 22.06.2010 14:38

gulka napisał(a):Mam jeszcze pytanie wiem już że mozna wynająć skutery wodne a jak jest z pontonami lub łódkami?

Zdjęcia "namierzonego w Solarisie" :) cennika z ubiegłego (2009) roku
Obrazek
Obrazek
gulka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gulka » 22.06.2010 21:26

No to można popływać. :D Pamiętam jak byliśmy na Krku pływaliśmy łódką były tam niesamowite malownicze maleńkie plażyczki czy w okolicy również można takie spotkać? I małe pytanko o sanitariaty bo gdzieś wyczytałam że są nie ciekawe :roll:
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 23.06.2010 09:14

Niestety w bezpośredniej bliskosci Solarisa nie ma malowniczych zatoczek, trzeba pojechac samochodem w kierunku Primostenu np. zatoka Grebastica .
Odnosnie sanitariatow obojetnie jak by to wygladalo zawsze moze sie znalezc ktos niezadowolony. Sanitariaty sa sprzatane praktycznie caly czas przy kazej wizycie mozna spotkac sprzataczki z mopami, uzpelniajacymi mydlo, papier itp. Gdyb tam byl totalny syf to mysle ze od dawna ten camp byl by na czarnej liscie i swiecil by pustkami.
BRS
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BRS » 25.06.2010 15:46

Sanitariaty moim zdaniem są czyste i bardzo dobrze rozmieszczone, nie trzeba daleko chodzic.

Co do wynajmu, to wynajmowałem ponton z silnikiem, którym pływaliśmy na bezludne wyspy znajdujące się niedaleko Solarisa (takie nie duze wysepki) Wrażenia niezapomniane:)
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 25.06.2010 15:52

Bez zadnych konsekwencji poplyneles wypozyczonym pontonem ta ne wyspy ? Bo z tego co pamietam przy tej wypozyczalni byla mapa z zakreslonym akwenem jak daleko mozna wyplywac. Plynac na wyspe trzeba przeciac tor wodny do portu w Sibeniku , a czasem trafialy sie duze, masowce, frachtowace.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 26.06.2010 15:32

Offtop
PS.Zmieniłem nazwę tego tematu bo i tak dyskusja jest o jednym kempingu D:.
BRS
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) BRS » 28.06.2010 22:59

Pisze o wyspach które znajdują sie na wprost kempingu solaris, czyli o tych nie dalekich, tam możesz śmiało podpłynąc do przegu i wysiąśc z pontonu. Możesz też opłynąc jedną z tych wysp bo pozwala na to mapka o której wyżej pisałeś.

Polecam wynajem pontonu na cały dzien i spędzenia czasu na takiej wyspie, cisza... spokój...;)
Kamika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamika » 05.07.2010 09:17

witam w czerwcu byłam z całą rodziną na solarisie (ja+mąż+2dzieci+mój teść który z nami mieszka),mieszkaliśmy w naszej przyczepie na strefie C.To nieprawda że jest cała na słońcu ,bo przy końcu są drzewa i my cały nasz obóz mieliśmy w cieniu gdzie niektórzy w strefie B mieli cały dzień słońce.Było super.To że przy płocie to nic a nic nie przeszkadzało bo w dzień i tak nas nie było bo zwiedzaliśmy a wieczorami i w nocy było cichutko (droga za płotem nie jest jakąś miejską bardzo uczęszczaną drogą).Nam ogólnie prąd "tylko"prąd jak to piszą inni całkowicie wystarczał bo do WC mieliśmy dosłownie kilka kroków a na internet w wakacje szkoda czasu lepiej jest zwiedzać lub cieszyć się plażą,kąpielami itd.My nie staramy się szukać dziury w całym więc uważamy że cały resort włącznie z campingiem jest luksusowy i w Polsce takiego nie znajdziesz nigdzie więc nie wiem dlaczego gdy czytam wypowiedzi innych to marudzą bop to jest nie tak czy to im się nie podoba... :roll: :?: Ludzie to czego wy szukacie skoro tak luksusowy resort jak solaris dla niektórych nie spełnia oczekiwań?Nie rozumiem niektórych,jechać i jeszcze narzekać bo to czy tamto.Ja polecam ten camping i to miejsce,moje dzieci też były zachwycone pobytem .
jurekk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekk » 05.07.2010 09:48

Potwierdzam,popieram,polecam!!
Byłem na tym campie trzy razy- bardzo miłe wspomnienia.
zinger
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zinger » 05.07.2010 13:45

jurekk napisał(a):Potwierdzam,popieram,polecam!!

Być może wylądejmy tam z rodziną (2+2 [4 i 7lat] +namiot) w połowie lipca na kilka dni/tydzień. W związku z tym mam kilka pytań.
1. Czy dobrze liczę, że za ww wyjdzie 33EUR/doba (w strefie B)?
2. Warto dopłacać do strefy B? Kamika pisała, że miszkała w strefie C i było ok.
3. Patrząc na mape ośrodka, gdzie mniej więcej są zlokalizowane poszczególne strefy?
4. Faktycznie można korzystać ze wszystkich atrakcji dostepnych m.in dla dzieci (baseny, zjeżdzalnie i inne opisane w sekcji 'Children entertainment' na www)? Te atrakcje są dodatkowo płatne?
5. Jakieś praktyczne wskazówki?:)
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 05.07.2010 15:06

Za taki sklad osobowy zaplacisz 35 euro w strefie B, roznica 2 euro to klimatyczne po 1 e za doroslego za dzieci nie zaplacisz. tej tanszej strefie B z samym pradem. Z basenow korzysta sie za darmo, zjezdzalnia najmniejsze (pomaranczowe) byly za darmo pozostale 2,5 kn za zjazd. W strefie B sa wieksze drzewa wiecej cienia . Przyjedziesz to naocznie stwierdzisz ktore miejsce spelnia Twoje wymagania, ja np. wole strefe B niz C . Ja wybieram sie tam w najblizsza niedziele.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 05.07.2010 17:36

petr napisał(a):....Ja wybieram sie tam w najblizsza niedziele.

No to miłego wypoczynku, my dopiero 24.07:P
Kamika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kamika » 06.07.2010 07:56

zinger napisał(a):
jurekk napisał(a):Potwierdzam,popieram,polecam!!

Być może wylądejmy tam z rodziną (2+2 [4 i 7lat] +namiot) w połowie lipca na kilka dni/tydzień. W związku z tym mam kilka pytań.
1. Czy dobrze liczę, że za ww wyjdzie 33EUR/doba (w strefie B)?
2. Warto dopłacać do strefy B? Kamika pisała, że miszkała w strefie C i było ok.
3. Patrząc na mape ośrodka, gdzie mniej więcej są zlokalizowane poszczególne strefy?
4. Faktycznie można korzystać ze wszystkich atrakcji dostepnych m.in dla dzieci (baseny, zjeżdzalnie i inne opisane w sekcji 'Children entertainment' na www)? Te atrakcje są dodatkowo płatne?
5. Jakieś praktyczne wskazówki?:)

odpowiadając na twoje pytania niektóre to :My dojechaliśmy na camping praktycznie w nocy i po ciemku szukaliśmy strefy i miejsca w zonie C.I o dziwo rano ukazało nam się świetne,zacienione miejsce.Nasłoneczniony jest początek strefy C tam rzeczywiście żadko występują drzewa ale sama końcówka jest ekstra,więc jeśli będzie tam miejsce to polecam.Nam wychodziło 32euro za dobę (3dorosłe osoby i właściwie jedno dziecko bo drugie było jeszcze gratisowo ma 3latka) za 14dni w promocji policzono pobyt jak za 13 i zapłaciłam 380€ za wszystko.Co do strefy B to nie wiem ile drożej wychodzi ale też trzeba poszukać miejsca by było fajne.Te pod drzewami miejsca w strefie B są też bardzo gęsto zasiedlone a mniej te miejsca które właśnie mają zero cienia bo takich też jest sporo na strefie B.My korzystaliśmy i chodziliśmy sobie po całym resorcie Solaris i nikt nam uwagi nie zwrócił.Zaprzyjaźnieni Holendrzy z których córką poznała i bawiła się nasza córka wiem że prowadzali swoją małą rano na jakieś zajęcia dla dzieci do mini klubu a któregoś wieczora zaprosili nas byśmy poszli z nimi na dyskotekę do hotelu dla dzieci.I wstęp był dla wszystkich dzieci za darmo.Sami stwierdziliśmy że nawet jakbyśmy nie jeździli i nie zwiedzali tylko siedzieli na campingu cały czas to i tak byśmy się nie nudzili.Naprawdę świetny camping i bez nudziarstwa.Naszej 3letniej córce nie bardzo pasowało dno kamieniste w morzu więc miała radochę siedząc cały czas w basenie a my z plaży mogliśmy obserwować i morze i basen więc każdy wybierał kąpiel tam gdzie lubi.
Co jeszcze mogę pochwalić -w przybudówce naszej przyczepy a więc w namiocie mieliśmy lodówkę ,tv i dvd ze względu na dzieci(bajki) i całymi dniami nas nie było bo zwiedzaliśmy.Uwierzcie nic a nic nam nie zginęło co graniczy z cudem gdy jesteś w Polsce na campingu (ostatnio całkowicie okradli namiot znajomych którzy spędzali urlop nad polskim morzem :cry: :twisted: ) więc uważam że to duży plus.Zresztą mieliśmy bliskich sąsiadów holendrów a znamy ten naród od ponad 10lat i wiemy że w swojej mentalności nie mają kradzieży a wręcz jeszcze przypilnują.To tyle co mogłabym napisać.Acha nie korzystałam z internetu w namiocie ponieważ jak chciałam napisać do rodzinki to szłam do recepcji gdzie jest komputer dla wszystkich i jedna osoba może korzystać 10 minut z internetu za darmo,a jak nikt nie czeka to będziesz miała szczęście że dłużej najlepiej rano i wieczorem (najmniej czekających).Widziałam też jak ludzie (Niemcy i inni)ze strefy C chodzili z laptopami siadali sobie na strefie B koło wolnej skrzynki i podłanczali się do internetu i nikt im uwagi nie zwrócił i nie wygonił.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 06.07.2010 08:45

Kamika , mam pytanie odnosnie wolnych miejsc, czy w strefie B tej z tymi nowymi skrzynkami elektrycznymi gdzie sa wydzielone parcele byly jakies wolne miejsca czy zapchane na maxa?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi