Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Solaris

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agata26061
Cromaniak
Czy jest jakiś deptak z kempingu Solaris do Sibenika?

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 06.04.2013 14:28

Mam pytanie czy ktoś z Was orientuje się może czy jest jakiś deptak, ścieżka rowerowa, jakich chodnik, cokolwiek którędy będzie można dostać się pieszo z kompleksu Solaris do Sibenika
Maciej
Cromaniak
Re: Czy jest jakiś deptak z kempingu Solaris do Sibenika?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 08.04.2013 10:12

Nie ma, camp jest na pólwyspie- w linii prostej, przez morze jest dość blisko, lądem to ładne kilkanaście km a do tego po drodze strefa przemysłowo - handlowa.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 08.04.2013 14:23

dzięki za odpowiedź :)
Szkoda, bo myślałam, że może jest jakiś chodnik czy coś. Niby podają, że to tylko około 5km. Trudno, będziemy jeździć samochodem:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.04.2013 15:50

Agata - zdjęcie z lotu ptaka ... i wszystko jasne
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 09.04.2013 08:08

Agata podziwiam Cie z takim maleństwem jechać
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.04.2013 09:12

W tym roku nie zabieram jeszcze synka. Rok ma dopiero. Uważam, że dla tak małego dziecka to żadna przyjemność jechać w tak długą drogę i w takie upały. Gdzieś już pisałam wcześniej, że w tym roku jeszcze zostaje z babciami, ale w 2014 zabieramy go już ze sobą :)
ijoss
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ijoss » 09.04.2013 09:27

My jedziemy z córcią- ma 2 latka, ale podróżuje z nami odkąd skończyła 5 miesięcy:). To właśnie ze względu na nią wybraliśmy Solaris i wrzesień! W zeszłym roku- jako roczniaczek- była z nami nad polskim morzem i była zachwycona, tyko nie dało się jej wyciągnąć z wody, dlatego głównym kryterium wyboru miejsca na tegoroczne wakacje były temperatury- i wody i powietrza... mam nadzieje, że pogoda dopisze, bo parę lat temu byliśmy też początkiem września w Toskanii i prawie 2 tygodnie lało:(
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.04.2013 14:30

ijoss napisał(a):My jedziemy z córcią- ma 2 latka, ale podróżuje z nami odkąd skończyła 5 miesięcy:). To właśnie ze względu na nią wybraliśmy Solaris i wrzesień! W zeszłym roku- jako roczniaczek- była z nami nad polskim morzem i była zachwycona, tyko nie dało się jej wyciągnąć z wody, dlatego głównym kryterium wyboru miejsca na tegoroczne wakacje były temperatury- i wody i powietrza... mam nadzieje, że pogoda dopisze, bo parę lat temu byliśmy też początkiem września w Toskanii i prawie 2 tygodnie lało:(

No to pewnie gdzieś się miniemy na kempingu :-) mój synek nie wytrzymałby tak długiej drogi, bo w ogóle nie lubi jeździć samochodem. Za rok już będzie większy, więc pojedzie z nami.
W zeszłym roku byliśmy na Istrii we wrześniu i pogoda była cudna. Cieplutko, ale nie przesadnie gorąco, więc myślę, że w tym roku będzie tak samo:)

Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś tam na kempingu Solaris :-)
karuzel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karuzel » 19.04.2013 12:37

Witam

Wybieramy się do Chorwacji i jest to nasz dziewiczy wyjazd - rodzinka 2+1 własnym samochodem. Termin wyjazdu 29 lub 30 maja. Ze względu na naszą małą 2,5 letnią rozrabiarę wybór padł na kemping, bo dziecko bardzo żywotne i w apartamencie by się zanudziło. Pośledziłem troszkę forum i Solaris na pierwszy raz wydaje się dobrym wyborem (jeżeli nie, to niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi). Mam parę pytań do osób, które były na tym kempingu.
1. W której lokalizacji najlepiej się ulokować z dzieckiem? - z cennika w tym terminie strefa A wydaje się do zaakceptowania ale w której części kempingu będzie najlepiej.
2. Czy dobrze kalkuluję stałe koszty kempingowe?
pobyt 6euro*2osoby*10dni (dziecko gratis)
parcela 18euro*10dni
klimatyczne 1euro*2osoby*10dni (czy dziecko poniżej 3 lat płaci klimatyczne?)
opłata meldunkowa 1euro*2osoby (co z dzieciątkiem?)
Czy jest coś jeszcze co powinienem doliczyć?
Czy jest możliwość delikatnej negocjacji cenowej?
3. Jakiej mogę się spodziewać pogody na początku czerwca w tym rejonie Chorwacji?
4. Czy możecie polecić jakiś inny kamping z basenem dziecięcym, placem zabaw i animacjami dla dzieci itp? (myślałem o podzieleniu pobytu 5 dni Solaris + 5 dni inne miejsce). Podobno fajnie jest również w Zatonie, ale na pierwszy raz z tak małym dzieckiem nie chcę się pchać aż tak na południe. Wyspy też odpadają bo podobno wieje.
Jak już wspomniałem pierwszy raz planuję wakacje z namiotem w Chorwacji więc będę wdzięczny za odpowiedzi na powyższe pytania i porady.
Może ktoś się wybiera w tym terminie? - razem będzie raźniej.
Pozdrawiam
A&P
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&P » 19.04.2013 18:39

karuzel napisał(a):Witam
4. Czy możecie polecić jakiś inny kamping z basenem dziecięcym, placem zabaw i animacjami dla dzieci itp? (myślałem o podzieleniu pobytu 5 dni Solaris + 5 dni inne miejsce). Podobno fajnie jest również w Zatonie, ale na pierwszy raz z tak małym dzieckiem nie chcę się pchać aż tak na południe. Wyspy też odpadają bo podobno wieje.
Pozdrawiam

Cześć,

Zaton jest na północ od Solarisa, więc od nas bliżej ;)

Byliśmy w Zatonie w ubiegłym roku i z czystym sumieniem mogę go polecić - maluch nudzić się nie będzie: animacje, basen, plac zabaw. Kilka knajpek i sklepów.
Do Zadaru i Ninu rzut beretem, więc jak się kemping znudzi to jest co oglądać.
Możesz śmiało jechać, tutaj masz wątek o kempingu: zaton-resort-strasko-kozarica-porownanie-t37261.html

My do Solarisa wybieramy się końcówką sierpnia więc się niestety miniemy.
karuzel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karuzel » 19.04.2013 20:30

No tak, mój błąd z tą odległością do kempingu Zaton Resort, zasugerowałem się nazwą i wpisałem w mapę miejscowość Zaton i jest ona oddalona od Solarisa o ok. 230 km i miejscowość jest koło Dubrovnika. Więc myślę, że uda mi się odwiedzić dwa kempingi ;)
mr1985
Turysta
jak czytać cennik Solaris/parcele

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr1985 » 27.05.2013 21:19

Witam
Wybieramy się grupą 6 osób do Chorwacji. Mamy upatrzony camp Solaris w okolicy Sibenik.
http://en.campingsolaris.com/camping/so ... rt-sibenik

Mam pytanie jak czytać cennik?
W opisie na dole cennika pisze:
For guests staying on Pitches price includes maximum 5 person, 1 car, 1
accommodation unit, usage electricity, water ( depends of the Zone ), swimming
pool on site, additional person are not included in the price.

Czy dobrze interpretuję że cena parceli w sezonie 23,7E to cena za 5 osób auto i jeden np. namiot?
Czy wystarczy doliczyć 9,8E za dodatkową szóstą osobę? +2 namioty po 5,7E
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.05.2013 08:04

Moim zdaniem źle interpretujesz.
Zazwyczaj jest tak, że jak płacisz za parcelę to możesz stawiać na niej co chcesz (lub co jest zapisane w cenniku).
Tzn. nie liczą za namiot (chyba, że dodatkowy), auto (chyba, że drugie), prąd, wodę, wejście na basen.
Za każdą osobę płaci się oddzielnie.
Jeśli się nie mieścicie to trzeba brać inną/większą parcelę (no chyba, że obsługa się zgodzi).

Pozdrawiam
monawy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monawy » 28.05.2013 12:48

Jedziemy przyczepka 2 czerwca do Solarisu ... i pytanie dla tych którzy juz tam byli.... czy warto zabierać rowery ... czy są jakieś ścieżki do jeżdżenia ... bo jeśli nie ma to moze nie ma sensu taszczyć 4 rowerów ze sobą :cry:
mr1985
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr1985 » 29.05.2013 11:05

A jak interpretować "additional tent"?
Czy może to być namiot dostawiony do camping place jako namiot dla 3 i 4 osoby?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi