Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Pomocy !

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dzkzsl
Odkrywca
Kemping Pomocy !

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzkzsl » 14.05.2011 15:42

drodzy cro maniacy ;) czytam czytam i nadal nic nie wiem. Wakacje sie zblizaja a ja jedyne co wiem to to,ze chce zobaczyc jak wygladaja gory wchodzace do morza. Nie wiem gdzie dokladnie jechac,chyba po prostu wsiadziemy w samochod i pojedziemy (zaznacze,ze nie mam zamiaru przejechac Chorwacji od gory w dol :P )

Potrzebuje porady odnosnie jakiegos spokojnego campingu BLISKO MORZA i dobrze zacienionego. Interesuja mnie rowniez ceny bo w ogole sie nie orientuje.

prosze o pomoc
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 14.05.2011 16:12

Jeżeli chcesz góry schodzące do morza i blisko -to Kvarner. Niestety z campingami kiepsko. W ub. roku jadąc z południa chciałem zatrzymać się na kilka dni w tym rejonie. Od Seline w kierunku Rijeki pierszy sensowny camping na który się zdecydowałem to Klenovica. Dobry standard sympatyczne miasteczko. Wcześniej tylko małe przydomowe wkomponowane na kilkudziesięciu metrach pomiędzy magistralę a morze, albo większe z kiepskim zapleczem -totalna porażka. Dalej N.Vinodolski, Cirkvenica też nic ciekawego.
Myślę,że lepszym rozwiązaniem w tym rejonie będzie Pag. Tam trochę lepiej z campingami i widać góry na horyzoncie. Ewentualnie Riviera Makarska, ale to trochę dalej i nie wiem jak z campingami ( nie byłem na żadnym).
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 14.05.2011 19:15

Ja ogólnie zakładam że z kempingami najlepiej sprawa wygląda na Istrze tam jest z czego wybierać od dużych po małe, o wysokim standardzie i o niższym wszystko zależy od upodobań i kapusty :D
Im niżej, bardziej na południe tym trudniej już o wysoki standard i kempingów mniej.

Ja przeważnie płaciłem około 33 euro za dobę w tym roku wyjdzie około 40 eurasków bo już dzieciak wskoczył wiekiem na opłaty czyli 2 osoby dorosłe+ 2 dzieci w tym za jedno jeszcze nie płacę + samochód + parcela i pewnie w tym roku szybki wypad na Park Umag http://www.istracamping.com/EN/camps/Park_Umag_1839.itu
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.05.2011 19:22

dzkzsl napisał(a):chce zobaczyc jak wygladaja gory wchodzace do morza

Seavolv napisał(a):na Istrze

Ciężko będzie 8)
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 14.05.2011 19:24

Rysio napisał(a):
dzkzsl napisał(a):chce zobaczyc jak wygladaja gory wchodzace do morza

Seavolv napisał(a):na Istrze

Ciężko będzie 8)

Może to tylko przenośnia :P Napisałem żeby wiedział czego się spodziewać :D
dorota131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorota131 » 15.05.2011 12:58

Jest takie miejsce- Podgora.
Bylismy na campie Sutikla w Podgorze.
Camp kilkaset metrów od deptaku, do morza kilka kroków.
Warunki, powiedziałabym średnie, jest miejsce w cieniu i na słońcu.
Cenowo nie jest najtaniej ale ze względu na bliskość miasteczka uważam, że warto.
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 15.05.2011 18:39

dzkzsl napisał(a):drodzy cro maniacy ;) czytam czytam i nadal nic nie wiem. Wakacje sie zblizaja a ja jedyne co wiem to to,ze chce zobaczyc jak wygladaja gory wchodzace do morza. Nie wiem gdzie dokladnie jechac,chyba po prostu wsiadziemy w samochod i pojedziemy (zaznacze,ze nie mam zamiaru przejechac Chorwacji od gory w dol :P )

Potrzebuje porady odnosnie jakiegos spokojnego campingu BLISKO MORZA i dobrze zacienionego. Interesuja mnie rowniez ceny bo w ogole sie nie orientuje.

prosze o pomoc

Za miasteczkiem Omiś w Lokvie Rogoźnicy jest kemping Daniel.Byliśmy tam 2 razy i gdyby nie to , ze kupiliśmy przyczepę pewnie jeszcze nie raz byśmy tam zagościli.Jest to kemping -tarasy, pieknie zacieniony, kazdy ma swój tarasik na którym się rozbija z namiotem.Możesz się rozbić blisko morza,lub gdzieś wyżej i wtedy patrzysz na morze z góry.Toalety bardzo czyste, jedynie nie masz samochodu obok namiotu, ale dla nas to nie dyskwalifikuje tego kempingu.Cena ok.80zł za 2os.+namiot+samochód.Omiś piekne miasteczko,niedaleko masz do Breli, Makarskiej i Baśki Wody-piekne miasteczka,warte obejrzenia ale b.tłoczne.
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 23.05.2011 14:35

Jesli chodzi o kamping to nie widzę żadnego problemu , jedziesz, oglądasz i rozbijasz oboz. Najdrożej placilam na wielkich kampach na Istrii typu Zelena Laguna. Ale jest masa małych przydomowych kampingów gdzie ceny fajne i cień od winorośli czy drzewka oliwnego się znajdzie. Kamping to wolnośc wyboru a jeśli chodzi o Chorwację to wielkiego wyboru bo możliwości ogrom.
Jest temat Lista kampingów w Cro. Szukaj, wybierz kilka i jedż, jeśli na miejscu okaże się, że to nie to to w odległości 0-3km znajdziesz coś innego, często kampingi sąsiadują ze sobą. Za zawsze najpierw oglądam plażę i łazienki a potem decyzja.
Jesli jedziecie z jednym namiotem nie ma stracha, ze nie będzie miejsc.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 23.05.2011 14:46

Zdecydowanie polecam http://www.autocamp-boban.com/uk/index.htm

Obok sa jeszcze Ciste i wielki moloch Dole,ale polecam Boban.

Powrót do Kempingi