Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Park Umag - wrażenia z pobytu 08.2014

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anik_wro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anik_wro » 10.02.2016 20:30

Byliśmy na Umag Park we wrześniu 2015r. Nasze wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Istria nas zachwyciła bez reszty, spodziewałam się czegoś zupełnie innego, wybraliśmy ze względu na stosunkowo niewielką odległość i totalne zaskoczeniu in plus.

Mieszkaliśmy w mobile home z selectcampa w genialnym miejscu, z widokiem na morze. mieliśmy okazję troszkę pojeździć po Istrii i Słowenii, Motovun, Umag, Novigrad, Isola, Koper. Piran nas oczarował, wino z pobliskich winnic, oliwa. Camp ogromny, bardzo przestronny, we wrześniu w znacznej części pusty. W ogóle nie było tłoku, bez trudu plażowaliśmy we trójkę, tak by nasz 4letni wulkan energii nikomu nie przeszkadzał. Na campie przewaga rodzin z dziećmi, starszych par, trochę młodzieży. Wieczorami cisza, siedzieliśmy sobie na tarasie i sączyliśmy winko.

Domek fajny, wyposażony.

Z minusów płatne leżaki na basenie, nawet nie to, że w ogóle tylko że jedynie opcja całodniowa. My wpadaliśmy basen na 2 godzinki i trochę szkoda nam było płacić tyle kasy za 3 leżaki. Więc generalnie nie korzystaliśmy.

Generalnie pobyt był bardzo bardzo udany, choć oczywiście z przygodami (córka złamała obojczyk i w nocy wzywaliśmy na camp karetkę). Tu na plus reakcja recepcji, bezproblemowo błyskawicznie zamówili karetkę, dopytywali o zdrowie małej.

Jeśli ktoś ma jakieś konkretne pytania o camp, służę pomocą.

W tym roku również we wrześniu ruszamy na Lanternę, znów z 4-dniowym postojem na Węgrzech.

A za rok Solaris.

A za dwa ... kto wie.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 11.02.2016 10:23

anik_wro napisał(a):A za rok Solaris.

Polecam. Byłam w 2013 :D
anik_wro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anik_wro » 11.02.2016 19:10

Ja w tym roku chyba 2 miesiące rozważałam, który camp, między Lanterną a Solarisem. Decyzja podjęta, w tym roku Lanterna, bo bliżej, bo znów chce na Istrię, bo bliżej do Włoch. A za rok córka będzie starsza, więcej będzie mieć funu z wodospadów i innych atrakcji, może da radę popływać jakimś jachtem czy motorówką? dobrze kojarzę, że wy wypożyczaliście motorówki? kojarzysz może czy gdzieś wypożyczali łódki z żaglem? chętnie pokazałabym córce żeglarstwo na wodach Adriatyku :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 12.02.2016 10:03

Tak, motorówki wypożyczaliśmy na cały dzień i to był naprawdę strzał w 10-tkę. W tym roku może uda nam się swój ponton z małym silniczkiem wziąc, więc może też się uda popływac. Jedziemy na camp Belvedere obok Trogiru. Co do żaglówek, niestety nie mam pojęcia, ale byc może gdzieś będzie się dało w okolicy wypożyczyc :D
Malgohna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malgohna » 04.07.2016 13:43

Witam. Ja mam pytanie od bani, ale dla mnie dość istotne, kiedy po zmianie apartamentów nie było spania w nocy - komary są? :) :mrgreen:
anik_wro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anik_wro » 05.07.2016 07:39

Ani sztuki we wrześniu nie było. W xzerqcu też brak.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 07.07.2016 11:48

Byłem na nim kilka lat temu ja osobiście lubię duże kempingi ale ten to jest dosłownie gigantyczny, najlepiej mieć ze sobą jakieś rowerki :D Ja byłem na tym kempingu 2 razy raz gdy przyjechałem mimo swoich wielkości bez rezerwacji nie wpuszczali (mówię o parcelach) za drugim razem zrobiłem wcześniej rezerwację.
Ogólnie kemping bardzo fajny dużo zależy od miejsca w którym będziemy bo zdarzyło mi się tak że na basen jeździłem samochodem bo na piechotą było z 15min do tego dzieciaki + zabawki i lepiej opłacało się jechać autem, toalety czyste i sprzątane, ogólnie parcele patelki ale dużo zależy od lokalizacji.
Baseny super dla dzieci idealne + statek (chodź nie wiem czy jeszcze jest) ogólne wszytko na + ale tak jak pisałem mimo że lubię duże kempingi mnie przeraził trochę ogrom tego kempingu bo tak naprawdę wszędzie było daleko, oczywiście wszytko zależy od miejsca w którym będziemy mieć parcelę/domek/namiot
anik_wro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anik_wro » 07.07.2016 12:55

Dla nas lokalizacja domków z selectcamp idealna. Mieliśmy w 2 linii od morza, z tarasu widok na morze. Plaza na tyle blisko ze mąż nie narzekał nosząc codziennie nasze 2 leżaki:-) Do basenu 5 minut spacerkiem, córka ma rowerku lub z bucika z kołem na sobie.
Jestem bardzo ciekawa Lanterny. Odliczam dni do września.
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 07.07.2016 13:29

Parcele blisko basenu są ok, ale w słaońcu i bez rezerwacji nie osiągalne, te dalej w lesie niby zacienione ale znowu wszędzie daleko. :D
TomekTrikke
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomekTrikke » 26.07.2016 18:50

Niby daleko, ale byłem tam w zeszłym roku i my wszędzie mieliśmy blisko, właśnie w zacienionej części byliśmy rozbici ale mieliśmy sprzęty elektryczne i dzięki temu pobyt tam to sama przyjemność. Na zumbe, na plazę, na basen, wieczorem na tańce, szybko, łatwo, i przyjemnie
Film z Umagu pokazujący te miejsce:
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 27.07.2016 12:30

Fajna zabawka, ale z tego co widzę, to cena zaczyna się od 7500 zł. Dla czteroosobowej rodziny to wydatek 30 000 zł. Dość drogo żeby dojeżdżać na zumbę ;)
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 01.08.2016 13:43

SingSing74 napisał(a):Fajna zabawka, ale z tego co widzę, to cena zaczyna się od 7500 zł. Dla czteroosobowej rodziny to wydatek 30 000 zł. Dość drogo żeby dojeżdżać na zumbę ;)

dobra hulajnoga elektryczna lub spalinowa to wydatek 2500zł, mniej boli :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.09.2016 08:06

TomekTrikke napisał(a): ... Film z Umagu pokazujący te miejsce ...

To nie pokazanie Umagu a reklama drogiego sprzętu do przemieszczania ...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.09.2016 08:19

Kryptoreklama nie do końca krypto ..........
kmach77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmach77 » 16.04.2019 10:34

Dzien dobry.
Odgrzeje kotleta..
Jakie aktualnie panuja warunki na kempingu?
Czy w okolicy mozna pojezdzic na rowerze z 6 latkiem na wlasnym rowerku?
Wybieram sie do domku poczatkiem czerwca.
Dziekuje i pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi