Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping na Peljesac-u

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zb007
Podróżnik
Kemping na Peljesac-u

Nieprzeczytany postnapisał(a) zb007 » 31.05.2012 22:31

Poszukuję kameralnego kempingu na półwyspie Peljesac - mały, przydomowy - w Orebić, Blato, Zrnovo lub na Korculi. Jeśli ktoś może coś polecić będę zobowiązany.

Z mojej strony polecam wykorzystywany przeze mnie w latach poprzednich kemping Matea w Bibinje k. Zadaru

http://www.otowakacje.pl/bibinje-chorwa ... y-id281687
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

http://free-zd.htnet.hr/Tomislav-Karaba ... 20nama.htm

zdjęcia w linkach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2012 09:43

zb007 napisał(a):Poszukuję kameralnego kempingu na półwyspie Peljesac - mały, przydomowy - w Orebić, Blato, Zrnovo lub na Korculi. Jeśli ktoś może coś polecić będę zobowiązany.

.

Też wybieram się w tym roku na półwysep Plejesac i szukam dobrego, a niedrogiego kempingu. Kempingów na półwyspie jest sporo i wybór jest trudny.
zb007
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zb007 » 01.06.2012 10:36

ja też mam sporą listę, ale żadnej rekomendacji

Spis jest tutaj.

http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html

Pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.06.2012 10:48

Może Loviste :?: Osobiście na campie nie byłem ale codziennie koło niego przychodziłem po 10 razy i wyglądał na spokojny i kameralny :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2012 10:58

Rysio napisał(a):Może Loviste :?: Osobiście na campie nie byłem ale codziennie koło niego przychodziłem po 10 razy i wyglądał na spokojny i kameralny :)

Wygląda zachęcająco :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.06.2012 11:18

Całe Loviste jest zachęcające, psy, tfu caklje (czy jak im tam) dupami po nocy wyją, więcej tego niż ludzi, do wody z campu masz tyle, że jak się przed namiotem czy przyczepą rozłożysz to jak Ci dostawca lodów po nogach nie przejedzie to masz nogi w wodzie. Parę knajpek jest we wsi, jakiś sklep też się znajdzie i ogólnie jest okej :)
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 01.06.2012 15:06

Ja też chętnie posłucham rad innych, bo za rok się tam wybieram.
Tylko ja to bym znów chciała taki camp, żeby było miejsce dla 4 osobowego namiotu, samochodu i pawilonu. Do tego czyste łazienki i cień. Hmmm, mam wymagania :roll:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 01.06.2012 17:20

Fajny camp w Kuciste http://www.kamp-palme.com/

Maly,kameralny i bardzo czysty (sanitariaty).

Polecam,choc nigdy nie korzystalam... ;)
Chociaz to nie do konca prawda - korzystamy tam zawsze z toalet,bedac na plazy :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.06.2012 21:27

My 2 lata temu odbiliśmy się od campingu Palme w Kuciste, nie było wolnych miejsc, powiedzieli nam, że u nich trzeba wcześniej rezerwować... Strasznie tam wiało, ale camp wyglądał sympatycznie :) Z tym, że dosyć drogi. Zresztą na całym półwyspie ceny są stosunkowo wysokie.

Z małych campingów na Peljescu mogę polecić camp Paradiso w Postupie koło Orebića. Zacieniony, tarasowato ułożone miejsca, fajna plaża i świetne miejsce na kajakowanie czy pływanie pontonem, bo w pobliżu pięknych zatoczek od groma.
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 01.06.2012 22:24

smoki3 napisał(a):
zb007 napisał(a):Poszukuję kameralnego kempingu na półwyspie Peljesac - mały, przydomowy - w Orebić, Blato, Zrnovo lub na Korculi. Jeśli ktoś może coś polecić będę zobowiązany.

.

Też wybieram się w tym roku na półwysep Plejesac i szukam dobrego, a niedrogiego kempingu. Kempingów na półwyspie jest sporo i wybór jest trudny.
:lol: jest kilka polecam POSTUP 2 km przed Orebczem żle napisałem przed Orebićem jest Postup a tam autocamp PARADISO niezwykle sympatyczne miejsce o gospodarzach nie wspominając można zajrzeć na You Tube ,są również inne każdy kamp ma swoją atmosferę klimat każdy coś znajdzie ja od lat stawiam na PARADISO
Ostatnio edytowano 02.06.2012 09:21 przez jakubah, łącznie edytowano 1 raz
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 02.06.2012 07:58

Kiedyś bardzo mocno zastanawiałem się nad Zulijaną bo to i Peljesac i miejsce niezbyt oddalone od "stałego" lądu, i czytałem sporo pozytywnych opinii o samym miejscu.
zb007
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zb007 » 02.06.2012 10:23

Rysio napisał(a):Może Loviste :?: Osobiście na campie nie byłem ale codziennie koło niego przychodziłem po 10 razy i wyglądał na spokojny i kameralny :)

Wygląda doskonale, spokojnie, fakt . że na końcu półwyspu, ale super propozycja, pozdrawiam
zb007
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zb007 » 02.06.2012 10:26

demi-duox napisał(a):Kiedyś bardzo mocno zastanawiałem się nad Zulijaną bo to i Peljesac i miejsce niezbyt oddalone od "stałego" lądu, i czytałem sporo pozytywnych opinii o samym miejscu.

To miejsce to doskonały punkt wypadowy , czy może ktoś polecić mały kemping w tej strefie. Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.06.2012 13:55

maslinka napisał(a):Z małych campingów na Peljescu mogę polecić camp Paradiso w Postupie koło Orebića.

Szkoda tylko, że mejl ze strony jest jakiś wadliwy.
(oczywiście to nie jest przytyk do Ciebie Aga).

Pozdrawiam
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.06.2012 14:06

Jacek S napisał(a):Szkoda tylko, że mejl ze strony jest jakiś wadliwy.

Próbowałeś pisać i mail wracał?

Na stronie nie ma cennika, ale mogę Ci powiedzieć, że 2 lata temu płaciliśmy 170 kun za dwie osoby, namiot, samochód, prąd i taxę. Dosyć drogo, muszę przyznać... Peljesac jest generalnie drogi.

Raczej nie ma potrzeby rezerwowania miejsc. Gdy przyjechaliśmy wtedy, a było to 9 lipca ;), mogliśmy wybierać spośród kilku stanowisk. Ale być może np. na początku sierpnia o miejsce byłoby trudno...
Następna strona

Powrót do Kempingi