Mali Losinij -urocze stare włoskie miasteczko portowe Lussin Piccolo z Krakowa to ok.1000km.Pojechałem tam pierwszy raz w 1997r i wracam w to miejsce bo jest naprawdę cudowne.Jest tam doskonale wyposazony camping Cikat na ponad 40ha półwyspie poktytym sosnowym lasem z wieloma malowniczymi zatoczkami,możn tam cumować sprzęt wodny przy plaży.Losinij reklamuje się 320dniami pogodnymi w roku -nie widziałem tam deszczu-czasmi nad lądem widać burze a na Cikacie pogoda jak drut,nocami temperatury 22-26st -dużo ludzi śpi tam po prostu na dworze ,a latem niebo jest tam jak z innej bajki .Nie wiem jak to się dzieje ,ale nie ma tam komarów ani żadnego robactwa..Aktualnie mam tam stacjonarnie dużą przyczepę 5,80m z pełnym wyposażeniem ,dwie sypialnie i przedsionek.Jeżdzimy tam w 2-3 samochody i montujemy sobie wokół taki mały biwaczek.Warto zabrać motorówkę(choćby mały ponton z silnikiem) bo wycieczki po okolicznych zatokach i wyspach dostarczaja dodatkowych wrażeń.Wieczory oczywiście na dole gdzie wokół portu jest ten cudowny śródziemnomorski bulwar z knajpkami,lodziarniami,restauracjami i straganami na łodziach, zacumowanymi na noc dziesiatkami jachtów .
Z uwagi na spore koszty całorocznego utrzymania oferuję jej wypożyczenie w wolnych tygodniach..
Zasady są proste:opłata za 1 tydzień dla 4 osób obejmująca koszty pobytu na campingu (oprócz 1EUR/os opł meldunkowa i opłata klimatyczna) wynosi
1000 zł (maj,czerwiec,wrzesień) i 1400zł(lipiec,sierpień) ode mnie otrzymujecie kluczyk od przyczepy i jedziecie jak do siebie.Służę wieloma dodatkowymi informacjami o dojeździe i tamtej okolicy. tel.602377666 e-mail:frigo@op.pl
umieściłem na allegro ofertę z kilkoma zdjęciami ,adres:
http://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=185339998