Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping na 1 noc po drodze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 24.07.2009 20:37

W tym roku wybieramy się na wakacje w okolicę Orebicia. Jako, że odległość do pokonania jest spora a na pokładzie dwójka dzieciaczków wymyśliłem, że może prześpimy się 1 noc pod namiotem po drodze. Przeszukiwałem forum i nie bardzo mogę znaleźć namiarów na kemping gdzieś w niedalekiej odległości od autostrady gdzieś w okolicy pomiędzy Ogulinem a Maslenicą, może dalej troszeczkę (ja bym jechał dalej - żoncia nie chce :). Znacie może jakieś miejsce do przespania sie w tym rejonie ? Aaa i mam namiot 2'' ciekawe czy zadziała, pozdrawiam
Kiemol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiemol » 28.07.2009 01:01

Ja wraz z malzonka i 11 letnia corka w ubieglym roku(2008r) pojechalismy na Korcule(Poznan-Korcula 1800km)-od Orebica jest ta wyspa oddalona o przeprawe promowa +/- 30min rejsu,zatem nie duzo dalej...z Poznania wyjechalismy okolo 14h a na Korculi bylismy okolo godz.22h na drugi dzien=34 godziny podrozy z przerwami na toalete,posilki,jedna 2 godzinna przerwa na drzemke regeneracyjna nad ranem miedzy Maribor a Zagreb,oraz obiad i godzinny spacer po Splicie.Nie ukrywam,ze to mordercza podroz i rozumiem Twoja malzonke,oraz jej obawy.Korki przed granica Slovensko-Chorwacka byly czasochlonne i wyczerpujace,a nie wspomne o GIGA KORKACH przed tunelami miedzy Karlovac a Zadarem(Sveti Rok)!Nie wiem skad wyjezdzacie,ale nawet jesli macie mniej kilometrow np. o 300-400km,to i tak jest to wyczerpujaca wyprawa-tym bardziej dla dzieci!Jesli chodzi o nocleg Austria jest dosc droga,wiec odradzam,bo za nocleg w hotelu dla 4 osob trzeba bedzie wydac 80-100 Eur najmniej,a to przeciez tylko kilka godzin snu i strzalka w dalsza podroz!Mysle ze najlepszym wyjsciem jest dojazd do CHR i rozbicie obozu zaraz gdzies na poczatku.Ewentualne kampy mam wyrywkowo zaznaczone w atlasie,ale niestety na ta chwile nie mam mozliwosci sprawdzenia,gdyz mape mam w samochodzie,ale postaram sie jutro cos doradzic?! :wink: Za 2 tygodnie(07.08) znow wyjezdzamy do Chorwacji,ale tym razem nieco blizej tj.miedzy Zadarem a Makarska planujemy kamp i znow stoimy przed tym samym dylematem...SPAC GDZIES W TRASIE,czy smigac na RAZ?Znajac zycie to jak zwykle pojedziemy na raz z krotkimi przystankami i drzemka w samochodzie...Pozdrawiam :wink:

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone