Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Murter-Slanica

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marzeniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzeniak » 12.06.2007 10:55

Przesyłam zdjęcie, kampu Kosirina, które zrobiliśmy, przechodząc sobie spacerkiem po wybrzeżu. Kusząca woda co nie :lol: :
Obrazek
Pozdrawiam
Mrzeniak
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 25.06.2007 13:19

Na tym kampingu sa specjalne miejsca dla przyczep ale na pewno trzeba wcześniej rezerwować. Miejsca piękne bo od razu z przyczepy schodzi sie nad wodę (specjalne schodki przy każdym stanowisku). Do wyboru plaża piaskowa i kamienista.
marenad
Odkrywca
Re: Kempingi w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) marenad » 17.01.2013 22:30

Witam,
Poszukuję informacji o campingu Slanica na Murterze. To co znalazłam na forum, to głównie stare informacje. Może ktoś z Was był w zeszłym roku. Interesuje mnie wielkość parceli i czy trzeba rezerwować miejsce (2 połowa lipca), zresztą będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Marzena
Vjetar
Legenda
Re: Kempingi w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.01.2013 09:50

marenad napisał(a):Witam,

Witaj.

Przeniosłem do odpowiedniego wątku.

A tu jeszcze kilka podobnych tematów (niestety nie z zeszłego roku):
slanica-murter-t5765.html
camp-slanica-murter-t14202.html
wyspa-murter-i-camp-slanica-t20353.html
jest-jakis-kemping-gdzie-jest-pewna-cisza-nocna-na-uboczu-t5551.html
camping-slanica-t11813.html
murter-wrocilem-wczoraj-t3144.html

...etc.

Spróbuj:
search.php

Pozdrawiam

:papa:
marenad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marenad » 18.01.2013 23:03

Dzięki Jacek S,
poczytałam... szkoda, że nie ma nic nowszego, ale do lipca sporo czasu, więc może ktoś się jeszcze podzieli informacjami.
Pozdrawiam
croand
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croand » 26.01.2013 21:36

Witam.Od dziesięciu lat spędzamy wakacje na Murterze, ale Slanicę omijamy bardzo szerokim łukiem. Będąc pierwszy raz na wyspie w 2003 próbowaliśmy tam znależć miejsce. Bezskutecznie.Kemping jest bardzo ciasny i zatłoczony.Dojazd jest nie tyle trudny , co bardzo wąski .Ostatnio byłem na tym kempie rowerem dwa lata temu ale nie udało mi się nawet przejechać do plaży ze względu na tłok-dosłownie ręcznik koło ręcznika.Nie wiem jak było w ubiegłym roku bo podczas wycieczek rowerowych szukam raczej ciszy,więc takich miejsc unikam, ale na innych kempach na Murterze było dużo luzniej niż w latach poprzednich ze względu na kryzys (wg recepcji 25% mniej).
Wracając do Slanicy kemping przyciąga młodych ludzi szukających towarzystwa oraz rodziny z małymi dziećmi ,bo mogą się bezpiecznie kąpać w piaszczystej zatoczce,korzystać z wodnej zjeżdżalni i innych lodziarni ,barków i kawiarni.Nie jest to kemping dla ludzi szukających spokoju.Pozdrawiam
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 30.01.2013 10:48

croand napisał(a):Witam.Od dziesięciu lat spędzamy wakacje na Murterze, ale Slanicę omijamy bardzo szerokim łukiem. Będąc pierwszy raz na wyspie w 2003 próbowaliśmy tam znależć miejsce. Bezskutecznie.Kemping jest bardzo ciasny i zatłoczony.Dojazd jest nie tyle trudny , co bardzo wąski .Ostatnio byłem na tym kempie rowerem dwa lata temu ale nie udało mi się nawet przejechać do plaży ze względu na tłok-dosłownie ręcznik koło ręcznika.Nie wiem jak było w ubiegłym roku bo podczas wycieczek rowerowych szukam raczej ciszy,więc takich miejsc unikam, ale na innych kempach na Murterze było dużo luzniej niż w latach poprzednich ze względu na kryzys (wg recepcji 25% mniej).
Wracając do Slanicy kemping przyciąga młodych ludzi szukających towarzystwa oraz rodziny z małymi dziećmi ,bo mogą się bezpiecznie kąpać w piaszczystej zatoczce,korzystać z wodnej zjeżdżalni i innych lodziarni ,barków i kawiarni.Nie jest to kemping dla ludzi szukających spokoju.Pozdrawiam

Witam
czy mogę prosić o namiary na jaki inny kamping w Mutrze warto jechać?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.01.2013 10:51

AnaSz napisał(a):czy mogę prosić o namiary na jaki inny kamping w Mutrze warto jechać?

Zobacz tu
murter-sierpien-2009-t25722.html

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.01.2013 11:04

Jacek S napisał(a):
AnaSz napisał(a):czy mogę prosić o namiary na jaki inny kamping w Mutrze warto jechać?

Zobacz tu
murter-sierpien-2009-t25722.html

Albo jescze tu >>> http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... =1&otok=10

croand
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croand » 31.01.2013 23:20

Witam.
Na Murterze o ile dobrze wiem jest 6 kempingów.Można by je umownie podzielić na te po prawej i po lewej stronie drogi biegnącej od mostu zwodzonego w Tisno do miasta Murter.Te po prawej to Jeziera Lovisca (najdroższy i najbardziej luksusowy-są tam korty tenisowe, plac zabaw dla dzieci,eleganckie łazienki z ciepłą wodą a nawet prysznic dla psów wychodzących z wody),Plytka Vala i Matija.Niestety wszystkie leżą od strony lądu i mają widok na góry a nie na otwarte morze.Kempingowicze w 90% mieszkają w przyczepach kempingowych lub kamperach a na plaże pływają codziennie łodziami i pontonami ,bo plaże na kempingach są wąskie i wybetonowane..Po lewej to:Stella Maris-pięknie położony kemping na bardzo stromej górze z widokiem na Kornaty, plaża betonowa ale można pójść na kamienistą poza kemping ,na plaży kawiarnia, na przyczepy i namioty przygotowane płaskie tarasy(co rok nowe).Wjazd a raczej zjazd na kemping jest naprawdę bardzo ,bardzo stromy ( z przyczepą nigdy bym się nie odważył).Następny to Kosirina.To specyficzny kemping- położony podobnie jak Stella ,nieoficjalnie uważany za FKK, więc część chodzi w strojach organizacyjnych,nie ma tam recepcji poza lotną w osobie niejakiego Branko,infrastruktura jest dość uboga: dwie łazienki czasem ciepła woda,barek na brzegu.Wszystkie te wady rekompensuje piękne położenie nad zatoką i widoki.Zdjęcia na stronie avtokampi.si.Pozdro
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 01.02.2013 09:14

Dzięki za pomoc :) Ale decyzja wyjazdu padła w końcu na inne okolice :) Jedziemy do Loviste :) duży przeskok :)
marenad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marenad » 06.05.2014 12:41

Witam,
W zeszłym roku pomimo poszukiwań informacji o Slanicy wybór padł jednak na Boban w Zivogosce. Murter i Slanicę planuję w tym roku. Udało mi się mailowo zarezerwować miejsce, więc o to się nie boję. Ceny z tego co zauważyłam nie zmieniły się. Wyjazd planuję 27 czerwca na ok 2 tyg, więc po powrocie napiszę jak to wszystko wygląda. Z tego co zauważyłam Murter nie jest zbyt popularny na forum - mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Pozdrawiam
marenad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marenad » 30.06.2014 22:24

Witam,
Aktualnie jestem na Murterze, dokładnie na campingu Slanica. Camp jest fajnie położony, miejsca i pod kampery i pod namioty, w jednej z łazienek woda ciepła non-stop. Niestety obsługa (pani z recepcji) pozostawia wiele do życzenia. Tak sfochowanej osoby dawno nie widziałam. Pomimo rezerwacji na wejściu otrzymałam karteczkę z miejscami na których nie mogę się zatrzymać i mam szukać wolnego. A że namiot mam wielki (6m x 4m) znalezienie czegoś w cieniu graniczyło z cudem. Owszem, miejsca były ale nie mogłam tam rozstawić namiotu, bo były przygotowane pod kampery. Ostatecznie rozstawiliśmy się na parceli gdzie między 9 a 14 była patelnia. Na szczęście na drugi dzień zwolniło się miejsce w cieniu w pierwszej linii od morza. I z całym majdanem zrobiliśmy przeprowadzkę. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.06.2014 22:31

marenad napisał(a):Witam,
Aktualnie jestem na Murterze, dokładnie na campingu Slanica. Ostatecznie rozstawiliśmy się na parceli gdzie między 9 a 14 była patelnia. Na szczęście na drugi dzień zwolniło się miejsce w cieniu w pierwszej linii od morza. I z całym majdanem zrobiliśmy przeprowadzkę. :)

I może dlatego o 5-tej mógł być odlot :oczko_usmiech:
kasiek_123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiek_123 » 08.07.2014 22:28

Do marenad. Prosze napisz cos wiecej jak szacuja sie ceny czy te podane na ich stronie sa prawdziwe? Jade za dwa tyg i po miesiecznym szukaniu padlo na slanice, tez pod namiot tez duzy i pierwszy raz do chorwacji, jedziemy z 4 latkiem dlatego szukalam plazy piaszczystej ale chcialabym tez zwirkowa. Czy slanica to dobra baza wypadowa na jednodniowe wycieczki? Boje sie ze nie znajde miejsca
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi